EOS demonstrerte flydrakt

EOS og Gravity Industries sitt samarbeid når nye høyder, bokstavelig talt. Sammen har de lagd flydrakten Jet Suit – virkelighetens Iron Man-drakt som kan få en person til å ferdes gjennom luften i 70 kilometer i timen.

– For meg kommer innovasjon fra mot og fra å tenke seg det utenkelige. Vi har allerede flyttet grensene for hva som er mulig i dag og vi former fremtiden for hver dag vi skaper innovasjon, forteller Richard Browning, Chief Test Pilot og grunnlegger av Gravity Industries.

Gravity Industries ble grunnlagt i 2017 med mål om å få menneskene til å fly. Sammen med EOS har de utviklet en flydrakt som bygger på 3d-printede deler, spesialistelektronikk og fem jetmotorer. Med EOS polymerteknikk har kabeldirigering, elektronikk og batterikasse blitt produsert med hjelp av friformsfremstilling. For armfestene og trykkstyringen har derimot EOS sin metallteknikk blitt benyttet.

Armfestene med 3d-printede deler som har ført til reduksjon av kostnad og vekt gjennom forandring av materiale, funksjonell integrasjon og designoptimaliseringer. Foto: EOS

– For Jet Suit trengte Gravity deler av høy kvalitet som kunne gi høy stabilitet i hver del, redusert vekt, samtidigt som de hadde behov for å kunne skape stadig nye versjoner av produktet og optimalisere den.  Det er derfor friformsfremstilling fungerer så godt, sier Güngör Kara, Chief Digital Officer på EOS.

Håpet er at drakten skal inspirere flere foretak å tenke i nye baner angående tilvirkning, hevder EOS. Drakten har ifølge fabrikanten en ytelse på 1000 bhp og kan fly i en hastighet på over 70 kilometer i timen.

Drakten ble demonstrert under Formnext-messen i Frankfurt den 14. november utenfor messehallen.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: