EOS demonstrerte flydrakt

EOS og Gravity Industries sitt samarbeid når nye høyder, bokstavelig talt. Sammen har de lagd flydrakten Jet Suit – virkelighetens Iron Man-drakt som kan få en person til å ferdes gjennom luften i 70 kilometer i timen.

– For meg kommer innovasjon fra mot og fra å tenke seg det utenkelige. Vi har allerede flyttet grensene for hva som er mulig i dag og vi former fremtiden for hver dag vi skaper innovasjon, forteller Richard Browning, Chief Test Pilot og grunnlegger av Gravity Industries.

Gravity Industries ble grunnlagt i 2017 med mål om å få menneskene til å fly. Sammen med EOS har de utviklet en flydrakt som bygger på 3d-printede deler, spesialistelektronikk og fem jetmotorer. Med EOS polymerteknikk har kabeldirigering, elektronikk og batterikasse blitt produsert med hjelp av friformsfremstilling. For armfestene og trykkstyringen har derimot EOS sin metallteknikk blitt benyttet.

Armfestene med 3d-printede deler som har ført til reduksjon av kostnad og vekt gjennom forandring av materiale, funksjonell integrasjon og designoptimaliseringer. Foto: EOS

– For Jet Suit trengte Gravity deler av høy kvalitet som kunne gi høy stabilitet i hver del, redusert vekt, samtidigt som de hadde behov for å kunne skape stadig nye versjoner av produktet og optimalisere den.  Det er derfor friformsfremstilling fungerer så godt, sier Güngör Kara, Chief Digital Officer på EOS.

Håpet er at drakten skal inspirere flere foretak å tenke i nye baner angående tilvirkning, hevder EOS. Drakten har ifølge fabrikanten en ytelse på 1000 bhp og kan fly i en hastighet på over 70 kilometer i timen.

Drakten ble demonstrert under Formnext-messen i Frankfurt den 14. november utenfor messehallen.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: