EOS demonstrerte flydrakt

EOS og Gravity Industries sitt samarbeid når nye høyder, bokstavelig talt. Sammen har de lagd flydrakten Jet Suit – virkelighetens Iron Man-drakt som kan få en person til å ferdes gjennom luften i 70 kilometer i timen.

– For meg kommer innovasjon fra mot og fra å tenke seg det utenkelige. Vi har allerede flyttet grensene for hva som er mulig i dag og vi former fremtiden for hver dag vi skaper innovasjon, forteller Richard Browning, Chief Test Pilot og grunnlegger av Gravity Industries.

Gravity Industries ble grunnlagt i 2017 med mål om å få menneskene til å fly. Sammen med EOS har de utviklet en flydrakt som bygger på 3d-printede deler, spesialistelektronikk og fem jetmotorer. Med EOS polymerteknikk har kabeldirigering, elektronikk og batterikasse blitt produsert med hjelp av friformsfremstilling. For armfestene og trykkstyringen har derimot EOS sin metallteknikk blitt benyttet.

Armfestene med 3d-printede deler som har ført til reduksjon av kostnad og vekt gjennom forandring av materiale, funksjonell integrasjon og designoptimaliseringer. Foto: EOS

– For Jet Suit trengte Gravity deler av høy kvalitet som kunne gi høy stabilitet i hver del, redusert vekt, samtidigt som de hadde behov for å kunne skape stadig nye versjoner av produktet og optimalisere den.  Det er derfor friformsfremstilling fungerer så godt, sier Güngör Kara, Chief Digital Officer på EOS.

Håpet er at drakten skal inspirere flere foretak å tenke i nye baner angående tilvirkning, hevder EOS. Drakten har ifølge fabrikanten en ytelse på 1000 bhp og kan fly i en hastighet på over 70 kilometer i timen.

Drakten ble demonstrert under Formnext-messen i Frankfurt den 14. november utenfor messehallen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: