Munnstykker og briller skal da 3d-printes!

3D-printede brilleinnfatninger fra Monoqools kolleksjon

At brilleinnfatninger kan 3d-printes er jo en selvsagt ting. For det danske brilledesignfirmaet Monoqool ble det muligens også redningen for virksomheten. De trengte at noe skulle skje. I flere år hadde de arbeidet med 3d-printede prototyper av egen design før de ble sendt til produksjon. Så da det virkelig skulle skje noe for å rette opp på en skrantende økonomi, besluttet innehaver Allan Petersen seg for å gjøre virksomheten mere smidig og fleksibel. Middelet er å 3d-printe brilleinnfatningene. Så nå arbeides det både med 3d-printede prototyper og så får Monoqool også 3d-printet tusenvis av innfatninger hos Damvig.

Teknologien gir en designfrihet. Brillene kan produseres helt uten bruk av skruer og sveisinger. Innfatningene fås i flere størrelser eller de kan kundetilpasses efter f.eks. ansiktsfasong og -størrelse. En annen fordel er at brillene kan produseres som virkelig lettvektsbriller, helt ned til 4 gram!

– Men utfordringen er fargeprosessen og etterbehandlingen, forteller Allan Petersen, da han snakket om Monoqool og anvendelsen av 3d-print på Danish AM Summit 2018.

 

Brukertilpassede munnstykker fremstilt av Syos

En annen taler på konferansen forrige uke var Maxime Carron fra den franske virksomheten Syos. De har sin helt egen nisje: de fremstiller brukertilpassede munnstykker til akustiske blåseinstrumenter. Med et tilpasset munnstykke blir det lettere for musikeren å lage nettopp den lyden han/hun ønsker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: