Nye 3D-skannere for store objekter

Shining 3D lanserte nylig to håndholdte 3D-skannere. Det kinesiske selskapet gjorde seg bemerket for et par år siden da to studenter benyttet deres skannere til å avlese en fullskala statue av den kinesiske aktivisten Tao Xingzhi.

De to nye skannerne, EinScan Pro 2X og 2X Plus, er kompakte og håndholdte, modulære 3D skannere. De er i stand til å innhente opptil halvannen million datapunkter for å gi nøyaktig detaljgjengivelse av det skannede objektet.

Skanning av større objekter med EinScan.

Også de nye produktene skal være velegnet for skanning av skulpturer og andre større objekter. Selskapet opplyser at skannenøyaktigheten er opptil 0,05 mm, og at Handheld HD Scan egner seg godt for skanning av større objekter. Med skannehastighet på 15 bilder i sekundet, kan man i automatisk modus oppnå en nøayktighet på 0,2 mm. Begge modeller har 4 skannemoduser. Shining 3D har integrert EinScan Pro 2X med designprogramvaren Solid Edge Shining 3D Edition. Denne programvaren er utviklet i samarbeid med Siemens PLM.

Kilde: 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: