Nye 3D-skannere for store objekter

Shining 3D lanserte nylig to håndholdte 3D-skannere. Det kinesiske selskapet gjorde seg bemerket for et par år siden da to studenter benyttet deres skannere til å avlese en fullskala statue av den kinesiske aktivisten Tao Xingzhi.

De to nye skannerne, EinScan Pro 2X og 2X Plus, er kompakte og håndholdte, modulære 3D skannere. De er i stand til å innhente opptil halvannen million datapunkter for å gi nøyaktig detaljgjengivelse av det skannede objektet.

Skanning av større objekter med EinScan.

Også de nye produktene skal være velegnet for skanning av skulpturer og andre større objekter. Selskapet opplyser at skannenøyaktigheten er opptil 0,05 mm, og at Handheld HD Scan egner seg godt for skanning av større objekter. Med skannehastighet på 15 bilder i sekundet, kan man i automatisk modus oppnå en nøayktighet på 0,2 mm. Begge modeller har 4 skannemoduser. Shining 3D har integrert EinScan Pro 2X med designprogramvaren Solid Edge Shining 3D Edition. Denne programvaren er utviklet i samarbeid med Siemens PLM.

Kilde: 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: