Nye 3D-skannere for store objekter

Shining 3D lanserte nylig to håndholdte 3D-skannere. Det kinesiske selskapet gjorde seg bemerket for et par år siden da to studenter benyttet deres skannere til å avlese en fullskala statue av den kinesiske aktivisten Tao Xingzhi.

De to nye skannerne, EinScan Pro 2X og 2X Plus, er kompakte og håndholdte, modulære 3D skannere. De er i stand til å innhente opptil halvannen million datapunkter for å gi nøyaktig detaljgjengivelse av det skannede objektet.

Skanning av større objekter med EinScan.

Også de nye produktene skal være velegnet for skanning av skulpturer og andre større objekter. Selskapet opplyser at skannenøyaktigheten er opptil 0,05 mm, og at Handheld HD Scan egner seg godt for skanning av større objekter. Med skannehastighet på 15 bilder i sekundet, kan man i automatisk modus oppnå en nøayktighet på 0,2 mm. Begge modeller har 4 skannemoduser. Shining 3D har integrert EinScan Pro 2X med designprogramvaren Solid Edge Shining 3D Edition. Denne programvaren er utviklet i samarbeid med Siemens PLM.

Kilde: 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: