På vei mot fullautomatisert prosess

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 21 november 2018

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Et av unntakene var svenske Digital Metal som viste mulighetene med sin binder jetting-teknologi.

Da vi møtte selskapets administrerende direktør Ralf Carlström under messen, fortalte han at de fokuserte sterkt på sin 3d-printer som med binder jetting-teknologi. – Så langt er vår oppfatning at det er en veldig bra messe, hvor det er stor interesse for vår teknologi som kombinerer høy presisjon og høy ytelse, sa sjefen for det spennende selskapet Digital Metal. Han tror neste skritt for selskapet blir å automatisere prosessene, i tillegg til å fortsette å utvikle utvalget av materialer.

Ralf Carlström har stor tro på fullautomatisert prosess.

– Vi bruker store ressurser på å automatisere produksjonsprosessen og øke hastigheten på den. Jeg mener vi har en solid plattform å stå på, og en teknologi som utvilsomt kan fremstille høyoppløselige komponenter. Dessuten har vi noe som i stor grad skiller seg fra andre aktører i markedet, nemlig et lukket system for håndtering av metallpulver, forteller Ralf Carlström.

Når kommer vi til å se full produksjon i en automatisert prosess?

Det er vanskelig å si eksakt, men det er ingen tvil om at vi vil se det i framtiden, avslutter Carlström.

Digital Metal er forøvrig både på utstiller- og foredragslisten under AM-Dagen i Stockholm 5. desember.

Stor interesse hos Digital Metal på Formnext.

Les mer

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Nordens første testbed for 3D-printet betong

I slutten av april innviet forskningsinstituttet RISE et test- og demomiljø for 3D-printet betong. En unik investering som vil akselerere industriell bruk av teknologien og bane vei for en mer bærekraftig byggebransje i Sverige.
RISE-kollage-768x504

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683