På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Et av unntakene var svenske Digital Metal som viste mulighetene med sin binder jetting-teknologi.

Da vi møtte selskapets administrerende direktør Ralf Carlström under messen, fortalte han at de fokuserte sterkt på sin 3d-printer som med binder jetting-teknologi. – Så langt er vår oppfatning at det er en veldig bra messe, hvor det er stor interesse for vår teknologi som kombinerer høy presisjon og høy ytelse, sa sjefen for det spennende selskapet Digital Metal. Han tror neste skritt for selskapet blir å automatisere prosessene, i tillegg til å fortsette å utvikle utvalget av materialer.

Ralf Carlström har stor tro på fullautomatisert prosess.

– Vi bruker store ressurser på å automatisere produksjonsprosessen og øke hastigheten på den. Jeg mener vi har en solid plattform å stå på, og en teknologi som utvilsomt kan fremstille høyoppløselige komponenter. Dessuten har vi noe som i stor grad skiller seg fra andre aktører i markedet, nemlig et lukket system for håndtering av metallpulver, forteller Ralf Carlström.

Når kommer vi til å se full produksjon i en automatisert prosess?

Det er vanskelig å si eksakt, men det er ingen tvil om at vi vil se det i framtiden, avslutter Carlström.

Digital Metal er forøvrig både på utstiller- og foredragslisten under AM-Dagen i Stockholm 5. desember.

Stor interesse hos Digital Metal på Formnext.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: