På vei mot fullautomatisert prosess

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 21 november 2018

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Et av unntakene var svenske Digital Metal som viste mulighetene med sin binder jetting-teknologi.

Da vi møtte selskapets administrerende direktør Ralf Carlström under messen, fortalte han at de fokuserte sterkt på sin 3d-printer som med binder jetting-teknologi. – Så langt er vår oppfatning at det er en veldig bra messe, hvor det er stor interesse for vår teknologi som kombinerer høy presisjon og høy ytelse, sa sjefen for det spennende selskapet Digital Metal. Han tror neste skritt for selskapet blir å automatisere prosessene, i tillegg til å fortsette å utvikle utvalget av materialer.

Ralf Carlström har stor tro på fullautomatisert prosess.

– Vi bruker store ressurser på å automatisere produksjonsprosessen og øke hastigheten på den. Jeg mener vi har en solid plattform å stå på, og en teknologi som utvilsomt kan fremstille høyoppløselige komponenter. Dessuten har vi noe som i stor grad skiller seg fra andre aktører i markedet, nemlig et lukket system for håndtering av metallpulver, forteller Ralf Carlström.

Når kommer vi til å se full produksjon i en automatisert prosess?

Det er vanskelig å si eksakt, men det er ingen tvil om at vi vil se det i framtiden, avslutter Carlström.

Digital Metal er forøvrig både på utstiller- og foredragslisten under AM-Dagen i Stockholm 5. desember.

Stor interesse hos Digital Metal på Formnext.

Les mer

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Advarer mot farlige damper og nanopartikler fra 3D-printere

Den svenske Kemikalieinspektionen har gitt ut informasjon om at 3D-printere som skriver ut med plastfilamenter avgir farlige damp- og nanopartikler. Stoffer som kan være helseskadelige for brukeren.
Genre-FDM-Prusa

Metalldeler som er printet i rommet har landet på jorden

Tidlig i 2024 ble en 3D-printer for metall sendt til romstasjonen ISS. Oppdraget var å prøveprinte i null tyngdekraft. Nå har de første metalldelene kommet til jorden og vil bli nøye analysert.
3D-new-1x

Svensk arkitektfirma tilbyr 3D-printede hus

Gjennom et samarbeid med Concrete Print vil Ross arkitektur & design kunne tilby sine kunder i Sverige 3D-printede hus i betong. Ifølge selskapet er dette en måte å skille seg fra konkurrentene på.
Screenshot

Siste nytt

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Det har lykkes SPEE3D å printe i minusgrader

Det australske selskapet SPEE3D, som produserer systemer for additiv produksjon i metall, har med hell nå 3D-printet i kalde temperaturer. Ifølge selskapet med de samme egenskapene som om den var laget i et labmiljø.
spee3d_2849-1024x683

AMEXCI og Saab i AM-prosjekt for finsk marine

AMEXCIs finske del vil sammen med Saab og EOS være en del av Squadron 2020 industrielt samarbeidsprogram på vegne av det finske forsvarsdepartementet. Oppdraget handler om å utvikle nye muligheter for additiv produksjon av avanserte metallkomponenter.
Amexci-finland-1024x676

Freemelt og NC State University etablerer applikasjonssenter

Freemelt har innledet et samarbeid med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) ved North Carolina State University (NC State University) om et felles applikasjonssenter.
Freemelt-ONE-1024x683