På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Et av unntakene var svenske Digital Metal som viste mulighetene med sin binder jetting-teknologi.

Da vi møtte selskapets administrerende direktør Ralf Carlström under messen, fortalte han at de fokuserte sterkt på sin 3d-printer som med binder jetting-teknologi. – Så langt er vår oppfatning at det er en veldig bra messe, hvor det er stor interesse for vår teknologi som kombinerer høy presisjon og høy ytelse, sa sjefen for det spennende selskapet Digital Metal. Han tror neste skritt for selskapet blir å automatisere prosessene, i tillegg til å fortsette å utvikle utvalget av materialer.

Ralf Carlström har stor tro på fullautomatisert prosess.

– Vi bruker store ressurser på å automatisere produksjonsprosessen og øke hastigheten på den. Jeg mener vi har en solid plattform å stå på, og en teknologi som utvilsomt kan fremstille høyoppløselige komponenter. Dessuten har vi noe som i stor grad skiller seg fra andre aktører i markedet, nemlig et lukket system for håndtering av metallpulver, forteller Ralf Carlström.

Når kommer vi til å se full produksjon i en automatisert prosess?

Det er vanskelig å si eksakt, men det er ingen tvil om at vi vil se det i framtiden, avslutter Carlström.

Digital Metal er forøvrig både på utstiller- og foredragslisten under AM-Dagen i Stockholm 5. desember.

Stor interesse hos Digital Metal på Formnext.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: