Reduserte materialpriser fra Carbon

Carbon har en målsetning om å ekspandere i USA og Europa. Under Formnext-messen fortalte selskapet hvordan de skal lykkes med dette. En del av planen er å senke prisene på materialene.

Den amerikanske 3d-printer- og materialprodusenten Carbon fortalte under Formnext-messen i Frankfurt at de reduserer materialprisene, utvider det europeiske produksjonsnettverket og inngår samarbeid med Core 3D Centres.

I 2017 lovte Carbon at materialprisene skulle presses under 100 US dollar per liter, det er ganske dramatisk når man tenker på at literprisen i 2016 lå på rundt 300 US dollar. Derfor fikk de en del oppmerksomhet når de presenterte prisreduksjonene under årets Formnext. Det viste seg at 100 dollar langt fra var den nederste grensen.

– Vi kan faktisk senke prisene til 50 dollar per liter siden kundene allerede bestiller større volumer av 3D-printede deler. Prisreduksjonen bidrar til å åpne dørene for at stadig flere komponenter kan fremstilles med additive metoder, som et alternativ til tradisjonell sprøytestøping, uttalte Paul DiLaura, salgssjef hos Carbon.

Under messen fortalte Carbon også at de har inngått et nytt partnerskap med Core 3D Centres, som arbeider med digitale løsninger for dentalsektoren.

– Vi utvider vårt partnerskap med Core 3D Centres, som er vår partner innenfor dentalområdet. Markedet for dentalapplikasjoner har virkelig skutt fart. Det er svært produksjonsinnrettet og de benytter vår teknologi hele tiden. Samtidig har vi gjort en rekke teknologiske fremskritt innenfor dentalområdet, kunne Paul DiLaura opplyse.

Den tredje nyheten fra Carbon var at de utvider med flere produksjonspartnere i Europa. I praksis innebærer det at flere selskaper vil benytte Carbons teknologi.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys kjøper Arevos 3D-printteknologi

3D-printerprodusenten Stratasys har kjøpt teknologiporteføljen og den intellektuelle eiendommen (Intellectual Property – IP) til 3D-printerfirmaet Arevo, som driver med 3D-printing med karbonfiber. Dette oppkjøpet følger maskinvareauksjonen av Arevos eiendeler innen 3D-printing, som ble holdt forrige måned.

Publisert av: