Reduserte materialpriser fra Carbon

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 21 november 2018

Carbon har en målsetning om å ekspandere i USA og Europa. Under Formnext-messen fortalte selskapet hvordan de skal lykkes med dette. En del av planen er å senke prisene på materialene.

Den amerikanske 3d-printer- og materialprodusenten Carbon fortalte under Formnext-messen i Frankfurt at de reduserer materialprisene, utvider det europeiske produksjonsnettverket og inngår samarbeid med Core 3D Centres.

I 2017 lovte Carbon at materialprisene skulle presses under 100 US dollar per liter, det er ganske dramatisk når man tenker på at literprisen i 2016 lå på rundt 300 US dollar. Derfor fikk de en del oppmerksomhet når de presenterte prisreduksjonene under årets Formnext. Det viste seg at 100 dollar langt fra var den nederste grensen.

– Vi kan faktisk senke prisene til 50 dollar per liter siden kundene allerede bestiller større volumer av 3D-printede deler. Prisreduksjonen bidrar til å åpne dørene for at stadig flere komponenter kan fremstilles med additive metoder, som et alternativ til tradisjonell sprøytestøping, uttalte Paul DiLaura, salgssjef hos Carbon.

Under messen fortalte Carbon også at de har inngått et nytt partnerskap med Core 3D Centres, som arbeider med digitale løsninger for dentalsektoren.

– Vi utvider vårt partnerskap med Core 3D Centres, som er vår partner innenfor dentalområdet. Markedet for dentalapplikasjoner har virkelig skutt fart. Det er svært produksjonsinnrettet og de benytter vår teknologi hele tiden. Samtidig har vi gjort en rekke teknologiske fremskritt innenfor dentalområdet, kunne Paul DiLaura opplyse.

Den tredje nyheten fra Carbon var at de utvider med flere produksjonspartnere i Europa. I praksis innebærer det at flere selskaper vil benytte Carbons teknologi.

Les mer

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.
Chalmers-1

Siste nytt

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot

Dømt til bot på 17 millioner dollar for patentkopiering

3D-printerprodusenten Markforged har blitt pålagt å betale Continuous Composites 17,34 millioner dollar som en del av et patentsøksmål som startet i 2021.
Markforged-HQ.-Photo-via-Businesswire-1024x682

Stratasys spør kundene om råd

Stratasys tar i bruk hjelp av noen store kunder i bransjen for å videreutvikles. Foto: Arkiv/Anja Degerholm
Stratasys-Formnext-2023-1024x683

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1