Tredobler printkapasiteten for plastkomponenter

Tekst:Egil Smalberget
PUBLISERT: 28 november 2018

Etterspørselen etter kundetilpassede spesialløsninger er stigende. Det opplever også tyske igus, et selskap har spesialisert seg på fremstilling av plastdeler til bevegelige komponenter. Stadig flere av kundene deres benytter seg av 3D-print fremstilt av høykvalitets plastmaterialer, enten det dreier seg om hasteinnkjøp av reservedeler, fremstilling av prototyper eller fremstilling av mindre partier. For å møte denne etterspørselen har det Köln-baserte selskapet nå tredoblet sin kapasitet innenfor 3D lasersintring.

Tom krause hos tyske Igus utvider med lasersintring 3D-print.

Hvis kunden ønsker å produsere en slitebestandig spesialdel eller et mindre parti, tilbyr Igus komponenten fremstilt med 3D print. Selskapet melder at de har en webtjeneste hvor kunden selv kan laste opp CAD-filer, velge materialer og aktivere ordren.

De fleste av komponentene fremstilles ved hjelp av lasersintring. I denne prosessen benyttes det slitebestandige materialet iglidur I3, utviklet av Igus, på hele arbeidsplattformen hvor det sintres med laser. Efter hvert arbeidstrinn senkes platen før et nytt lag påføres.

Tom Krause, ansvarlig for additiv produksjon hos Igus, forteller at de opplever stor etterspørsel etter slitesterke spesialløsninger fra 3D-printproduksjonen. – Vi har nå tredoblet kapasiteten med nye lasersintringsprintere, opplyser han.

Rask produksjon av komplekse komponenter
Tom Krause trekker frem flere fordeler ved produksjon med lasersintring. – I et byggekammer på 220 x 170 x 300 millimeter kan eksempelvis 5.000 komponenter med en indre diameter på 10 millimeter fremstilles pr. printer på rundt 30 timer. Prosessen sikrer at vi ikke bare kan tilby komponentene raskt, men også med en høyere styrke og til lavere kostnader enn med tradisjonelle prosesser, hevder han.

Les mer

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Advarer mot farlige damper og nanopartikler fra 3D-printere

Den svenske Kemikalieinspektionen har gitt ut informasjon om at 3D-printere som skriver ut med plastfilamenter avgir farlige damp- og nanopartikler. Stoffer som kan være helseskadelige for brukeren.
Genre-FDM-Prusa

Metalldeler som er printet i rommet har landet på jorden

Tidlig i 2024 ble en 3D-printer for metall sendt til romstasjonen ISS. Oppdraget var å prøveprinte i null tyngdekraft. Nå har de første metalldelene kommet til jorden og vil bli nøye analysert.
3D-new-1x

Svensk arkitektfirma tilbyr 3D-printede hus

Gjennom et samarbeid med Concrete Print vil Ross arkitektur & design kunne tilby sine kunder i Sverige 3D-printede hus i betong. Ifølge selskapet er dette en måte å skille seg fra konkurrentene på.
Screenshot

Siste nytt

Prototal innleder året med maskininstallasjon

Prototal Industries sitt anlegg i Levanger vil fra årsskiftet styrke sin 3D-printkapasitet med en EOS-maskin for SLS-utskrift.
Prototal-EOS-2-1024x672

Det har lykkes SPEE3D å printe i minusgrader

Det australske selskapet SPEE3D, som produserer systemer for additiv produksjon i metall, har med hell nå 3D-printet i kalde temperaturer. Ifølge selskapet med de samme egenskapene som om den var laget i et labmiljø.
spee3d_2849-1024x683

AMEXCI og Saab i AM-prosjekt for finsk marine

AMEXCIs finske del vil sammen med Saab og EOS være en del av Squadron 2020 industrielt samarbeidsprogram på vegne av det finske forsvarsdepartementet. Oppdraget handler om å utvikle nye muligheter for additiv produksjon av avanserte metallkomponenter.
Amexci-finland-1024x676

Freemelt og NC State University etablerer applikasjonssenter

Freemelt har innledet et samarbeid med Center for Additive Manufacturing and Logistics (CAMAL) ved North Carolina State University (NC State University) om et felles applikasjonssenter.
Freemelt-ONE-1024x683