onsdag 6 desember – uke 49
Etterspørselen etter kundetilpassede spesialløsninger er stigende. Det opplever også tyske igus, et selskap har spesialisert seg på fremstilling av plastdeler til bevegelige komponenter. Stadig flere av kundene deres benytter seg av 3D-print fremstilt av høykvalitets plastmaterialer, enten det dreier seg om hasteinnkjøp av reservedeler, fremstilling av prototyper eller fremstilling av mindre partier. For å møte denne etterspørselen har det Köln-baserte selskapet nå tredoblet sin kapasitet innenfor 3D lasersintring.
Hvis kunden ønsker å produsere en slitebestandig spesialdel eller et mindre parti, tilbyr Igus komponenten fremstilt med 3D print. Selskapet melder at de har en webtjeneste hvor kunden selv kan laste opp CAD-filer, velge materialer og aktivere ordren.
De fleste av komponentene fremstilles ved hjelp av lasersintring. I denne prosessen benyttes det slitebestandige materialet iglidur I3, utviklet av Igus, på hele arbeidsplattformen hvor det sintres med laser. Efter hvert arbeidstrinn senkes platen før et nytt lag påføres.
Tom Krause, ansvarlig for additiv produksjon hos Igus, forteller at de opplever stor etterspørsel etter slitesterke spesialløsninger fra 3D-printproduksjonen. – Vi har nå tredoblet kapasiteten med nye lasersintringsprintere, opplyser han.
Rask produksjon av komplekse komponenter
Tom Krause trekker frem flere fordeler ved produksjon med lasersintring. – I et byggekammer på 220 x 170 x 300 millimeter kan eksempelvis 5.000 komponenter med en indre diameter på 10 millimeter fremstilles pr. printer på rundt 30 timer. Prosessen sikrer at vi ikke bare kan tilby komponentene raskt, men også med en høyere styrke og til lavere kostnader enn med tradisjonelle prosesser, hevder han.
Renishaw lanserte sin nye tempus-teknologi i forbindelse med Formnext. Ifølge produsenten skal dette bety en reduksjon av byggetiden med 50 prosent, uten at det går ut over utskriftskvaliteten.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 5. desember, 2023
Shining 3D slipper FreeScan Trio, en videreutvikling av FreeScan Combo som ble lansert tidligere i år. En 3D-skanner som ifølge produsenten kan brukes til både store deler og små, kompliserte komponenter.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
For ett år siden presenterte svenske Freemelt en ny 3D-printer for serieproduksjon med elektronstråleteknologi kalt eMELT-iM. På årets Formnext ble det lansert en ny modell, eMELT-iD, som er utviklet for produkt- og applikasjonsutvikling.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
Svensk-franske Adaxis kom tilbake til Formnext med en betydelig større stand enn i fjor. Med økende interesse for robottilsetningsproduksjon, håper selskapet å vokse globalt med sin programvare for nettopp det.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 30. november, 2023
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige