Keramisk nøyaktighet fra Canon

Canon kunngjorde nylig at de har utviklet en 3D-printteknologi for keramiske deler med kompleks geometri. Selskapet forteller at de benytter et proprietært keramisk materiale, som i de ferdige gjenstandene fremstår som svært motstandsdyktige mot rust og varme.

Alumina-basert materiale med høy robusthet og nøyaktighet.

Ifølge Canon vil man kunne oppleve at keramiske materialer krymper med så mye som 20 prosent i produksjonsprosessen, noe som åpenbart vil vanskeliggjøre fremstilling av deler og komponenter med høye nøyaktighetskrav. I sitt nyutviklede alunima-baserte materialet hevder Canon at eksempelvis produksjon av en bikubemønstret komponent (haksagonalt mønster) med diameter på 19 mm, vil oppleve at endringer i nøyaktigheten ikke overstiger 0,8 prosent. Materialet skal i tillegg være egnet for selektiv lasermelting og produksjon av produksjonsdeler.

Canon forventer at keramiske komponenter fremstilt på denne måten vil kunne benyttes innenfor ulike industriområder, eksempelvis elektriske komponenter som må tåle store temperatursvingninger, samt komponenter som blir utsatt for kjemisk påvirkning og derfor må ha stor rustbestandighet. Canon forteller også at de ser for seg å ta denne teknologien i bruk innenfor medisinske områder.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: