Keramisk nøyaktighet fra Canon

Canon kunngjorde nylig at de har utviklet en 3D-printteknologi for keramiske deler med kompleks geometri. Selskapet forteller at de benytter et proprietært keramisk materiale, som i de ferdige gjenstandene fremstår som svært motstandsdyktige mot rust og varme.

Alumina-basert materiale med høy robusthet og nøyaktighet.

Ifølge Canon vil man kunne oppleve at keramiske materialer krymper med så mye som 20 prosent i produksjonsprosessen, noe som åpenbart vil vanskeliggjøre fremstilling av deler og komponenter med høye nøyaktighetskrav. I sitt nyutviklede alunima-baserte materialet hevder Canon at eksempelvis produksjon av en bikubemønstret komponent (haksagonalt mønster) med diameter på 19 mm, vil oppleve at endringer i nøyaktigheten ikke overstiger 0,8 prosent. Materialet skal i tillegg være egnet for selektiv lasermelting og produksjon av produksjonsdeler.

Canon forventer at keramiske komponenter fremstilt på denne måten vil kunne benyttes innenfor ulike industriområder, eksempelvis elektriske komponenter som må tåle store temperatursvingninger, samt komponenter som blir utsatt for kjemisk påvirkning og derfor må ha stor rustbestandighet. Canon forteller også at de ser for seg å ta denne teknologien i bruk innenfor medisinske områder.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: 

Ny metode får det trege til å flyte

Forskere kan ha funnet løsningen for å 3d-printe tregtflytende materialer. Metoden kan lede til mer effektiv trykkraft i rakettmotorer.

Publisert av: 

De tar Kodaks 3d-printer til Norden

3D Center i Sverige har inngått avtale med Kodak 3D Printing for å begynne å selge deres 3d-printer i Norden. Avtalen inkluderer alt fra salg av maskin, programvarer, materialer til service.

Publisert av: 

Saken er 3D-biff!

Spansk produsent av vegetarmat 3D-printer måltidet ditt. Riktignok er det større sjanse for at biffen inneholder tang og erter enn storfe.

Publisert av: 

Studie av 3D-printede tenner

Den digitale utviklingen på dentalområdet blomstrer. Men hvor god er denne teknikken egentlig? Det spørsmålet har tannlege, tanntekniker og forsker Michael Braian tatt for seg i sin siste avhandling.

Publisert av: 

På vei mot fullautomatisert prosess

Det var et stykke mellom de skandinaviske utstillerne på Formnext i Frankfurt. Digital Metal var et av unntakene, med sin binder jetting-teknologi.

Publisert av: