Keramisk nøyaktighet fra Canon

Canon kunngjorde nylig at de har utviklet en 3D-printteknologi for keramiske deler med kompleks geometri. Selskapet forteller at de benytter et proprietært keramisk materiale, som i de ferdige gjenstandene fremstår som svært motstandsdyktige mot rust og varme.

Alumina-basert materiale med høy robusthet og nøyaktighet.

Ifølge Canon vil man kunne oppleve at keramiske materialer krymper med så mye som 20 prosent i produksjonsprosessen, noe som åpenbart vil vanskeliggjøre fremstilling av deler og komponenter med høye nøyaktighetskrav. I sitt nyutviklede alunima-baserte materialet hevder Canon at eksempelvis produksjon av en bikubemønstret komponent (haksagonalt mønster) med diameter på 19 mm, vil oppleve at endringer i nøyaktigheten ikke overstiger 0,8 prosent. Materialet skal i tillegg være egnet for selektiv lasermelting og produksjon av produksjonsdeler.

Canon forventer at keramiske komponenter fremstilt på denne måten vil kunne benyttes innenfor ulike industriområder, eksempelvis elektriske komponenter som må tåle store temperatursvingninger, samt komponenter som blir utsatt for kjemisk påvirkning og derfor må ha stor rustbestandighet. Canon forteller også at de ser for seg å ta denne teknologien i bruk innenfor medisinske områder.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: