Mercedes Benz 3d-printer reservedeler

Siden 2016 har Mercedes Benz hatt 3D-printede reservedeler til deres klassiske modeller på programmet.

Bilfabrikanten Mercedes Benz forteller at reservedeler som f.eks. speilhus eller tennrørs-innsatsen kan fås som 3D-printet produkt med presis den kvalitet og nøyagtighet som Daimler-konsernet krever. Det er klassiske deler, som er nødvendige for at de gamle bilmodellene kan fungere i god stand. For samlere og veteranbilentusiaster har alternativet tidligere ofte vært å finne frem til brukte reservedeler, eller ubrukte reservedeler som har ligget så lenge på lager at de trenger oppussing og ny lakkering for å kunne brukes. Nå kan de i stedet bestilles via Mercedes-verksteder og leveres fra hovedlageret i Gemersheim i Tyskland.

I hele 30 år har bilprodusenten arbeidet med 3D-print. Tidligere har dette hovedsakelig vært i forbindelse med fremstilling av prototyper. Men med nye materialer, nye prosesser og teknologi, digitalisering samt forbedret sikkerhet kan det nå produseres flere og flere forskjellige reservedeler med det riktige utseende, nøyagtighet og materialer, skriver virksomheten i en pressemelding.

Mercedes Benz 300 SL Coupe er en av de modellene det nå 3d-printes reservedeler til. Foto: Wikimedia Commons

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: