Mercedes Benz 3d-printer reservedeler

Siden 2016 har Mercedes Benz hatt 3D-printede reservedeler til deres klassiske modeller på programmet.

Bilfabrikanten Mercedes Benz forteller at reservedeler som f.eks. speilhus eller tennrørs-innsatsen kan fås som 3D-printet produkt med presis den kvalitet og nøyagtighet som Daimler-konsernet krever. Det er klassiske deler, som er nødvendige for at de gamle bilmodellene kan fungere i god stand. For samlere og veteranbilentusiaster har alternativet tidligere ofte vært å finne frem til brukte reservedeler, eller ubrukte reservedeler som har ligget så lenge på lager at de trenger oppussing og ny lakkering for å kunne brukes. Nå kan de i stedet bestilles via Mercedes-verksteder og leveres fra hovedlageret i Gemersheim i Tyskland.

I hele 30 år har bilprodusenten arbeidet med 3D-print. Tidligere har dette hovedsakelig vært i forbindelse med fremstilling av prototyper. Men med nye materialer, nye prosesser og teknologi, digitalisering samt forbedret sikkerhet kan det nå produseres flere og flere forskjellige reservedeler med det riktige utseende, nøyagtighet og materialer, skriver virksomheten i en pressemelding.

Mercedes Benz 300 SL Coupe er en av de modellene det nå 3d-printes reservedeler til. Foto: Wikimedia Commons

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: