Mercedes Benz 3d-printer reservedeler

Siden 2016 har Mercedes Benz hatt 3D-printede reservedeler til deres klassiske modeller på programmet.

Bilfabrikanten Mercedes Benz forteller at reservedeler som f.eks. speilhus eller tennrørs-innsatsen kan fås som 3D-printet produkt med presis den kvalitet og nøyagtighet som Daimler-konsernet krever. Det er klassiske deler, som er nødvendige for at de gamle bilmodellene kan fungere i god stand. For samlere og veteranbilentusiaster har alternativet tidligere ofte vært å finne frem til brukte reservedeler, eller ubrukte reservedeler som har ligget så lenge på lager at de trenger oppussing og ny lakkering for å kunne brukes. Nå kan de i stedet bestilles via Mercedes-verksteder og leveres fra hovedlageret i Gemersheim i Tyskland.

I hele 30 år har bilprodusenten arbeidet med 3D-print. Tidligere har dette hovedsakelig vært i forbindelse med fremstilling av prototyper. Men med nye materialer, nye prosesser og teknologi, digitalisering samt forbedret sikkerhet kan det nå produseres flere og flere forskjellige reservedeler med det riktige utseende, nøyagtighet og materialer, skriver virksomheten i en pressemelding.

Mercedes Benz 300 SL Coupe er en av de modellene det nå 3d-printes reservedeler til. Foto: Wikimedia Commons

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: