Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Den nye 3d-printeren MakerBot Method skal ha høyere pålitelighet og ytelse enn tidligere modeller fra MakerBot, ifølge produsenten. Method er utviklet for industrielle applikasjoner og lar konstruktører innen det profesjonelle segmentet iterere raskere til lavere kostnader.

Method bruker Stratasys’ vel utprøvde FDM-teknologi (Fused Deposition Modeling) som er kjent for sin pålitelighet og sitt slitesterke sluttresultat. MakerBot har slitt med et litt frynsete rykte etter mye bruduljer i selskapet. De ble kjøpt opp, hadde masse utskiftinger i ledelsen (fire administrative direktører i løpet av fire år), og deres femte generasjons printer «Replicator» fikk blandet mottakelse. Nå håper de at den nye maskinen skal rette opp selskapets rykte.

Makerbot Method inneholder et roterende oppvarmet kammer, doble printhoder, 21 innebygde sensorer for automatiseringer med mer. Ifølge Makerbot er printeren dessuten veldig rask – dobbel hastighet sammenliknet med andre populære skrivebordsmodeller.

– Idag har 3d-printere i skrivebordsmodeller DNA fra 3d-printere som er tilpasset hobbybrukere. Dette er utilstrekkelig for mange applikasjoner på det profesjonelle segmentet, sier Nadav Goshen, adm dir for Makerbot.

Printeren kan tilkoples wifi, noe som muliggjør fjernovervåking under utskrift, 25 kompatible typer av CAD-filer, 5-tommers fargeskjerm med touchscreen og den har gjennomgått mer enn 220 000 timers testing. Prisen starter på rundt 42 000 kroner, om vi regner om fra den amerikanske prisen.

Den norske forhandleren Protech melder at de kommer til å begynne levering av MakerBot Method til det nordiske markedet i april 2019.

Les mer om maskinen på MakerBots eget nettsted.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: