Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Den nye 3d-printeren MakerBot Method skal ha høyere pålitelighet og ytelse enn tidligere modeller fra MakerBot, ifølge produsenten. Method er utviklet for industrielle applikasjoner og lar konstruktører innen det profesjonelle segmentet iterere raskere til lavere kostnader.

Method bruker Stratasys’ vel utprøvde FDM-teknologi (Fused Deposition Modeling) som er kjent for sin pålitelighet og sitt slitesterke sluttresultat. MakerBot har slitt med et litt frynsete rykte etter mye bruduljer i selskapet. De ble kjøpt opp, hadde masse utskiftinger i ledelsen (fire administrative direktører i løpet av fire år), og deres femte generasjons printer «Replicator» fikk blandet mottakelse. Nå håper de at den nye maskinen skal rette opp selskapets rykte.

Makerbot Method inneholder et roterende oppvarmet kammer, doble printhoder, 21 innebygde sensorer for automatiseringer med mer. Ifølge Makerbot er printeren dessuten veldig rask – dobbel hastighet sammenliknet med andre populære skrivebordsmodeller.

– Idag har 3d-printere i skrivebordsmodeller DNA fra 3d-printere som er tilpasset hobbybrukere. Dette er utilstrekkelig for mange applikasjoner på det profesjonelle segmentet, sier Nadav Goshen, adm dir for Makerbot.

Printeren kan tilkoples wifi, noe som muliggjør fjernovervåking under utskrift, 25 kompatible typer av CAD-filer, 5-tommers fargeskjerm med touchscreen og den har gjennomgått mer enn 220 000 timers testing. Prisen starter på rundt 42 000 kroner, om vi regner om fra den amerikanske prisen.

Den norske forhandleren Protech melder at de kommer til å begynne levering av MakerBot Method til det nordiske markedet i april 2019.

Les mer om maskinen på MakerBots eget nettsted.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: