Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Den nye 3d-printeren MakerBot Method skal ha høyere pålitelighet og ytelse enn tidligere modeller fra MakerBot, ifølge produsenten. Method er utviklet for industrielle applikasjoner og lar konstruktører innen det profesjonelle segmentet iterere raskere til lavere kostnader.

Method bruker Stratasys’ vel utprøvde FDM-teknologi (Fused Deposition Modeling) som er kjent for sin pålitelighet og sitt slitesterke sluttresultat. MakerBot har slitt med et litt frynsete rykte etter mye bruduljer i selskapet. De ble kjøpt opp, hadde masse utskiftinger i ledelsen (fire administrative direktører i løpet av fire år), og deres femte generasjons printer “Replicator” fikk blandet mottakelse. Nå håper de at den nye maskinen skal rette opp selskapets rykte.

Makerbot Method inneholder et roterende oppvarmet kammer, doble printhoder, 21 innebygde sensorer for automatiseringer med mer. Ifølge Makerbot er printeren dessuten veldig rask – dobbel hastighet sammenliknet med andre populære skrivebordsmodeller.

– Idag har 3d-printere i skrivebordsmodeller DNA fra 3d-printere som er tilpasset hobbybrukere. Dette er utilstrekkelig for mange applikasjoner på det profesjonelle segmentet, sier Nadav Goshen, adm dir for Makerbot.

Printeren kan tilkoples wifi, noe som muliggjør fjernovervåking under utskrift, 25 kompatible typer av CAD-filer, 5-tommers fargeskjerm med touchscreen og den har gjennomgått mer enn 220 000 timers testing. Prisen starter på rundt 42 000 kroner, om vi regner om fra den amerikanske prisen.

Den norske forhandleren Protech melder at de kommer til å begynne levering av MakerBot Method til det nordiske markedet i april 2019.

Les mer om maskinen på MakerBots eget nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: