Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Den nye 3d-printeren MakerBot Method skal ha høyere pålitelighet og ytelse enn tidligere modeller fra MakerBot, ifølge produsenten. Method er utviklet for industrielle applikasjoner og lar konstruktører innen det profesjonelle segmentet iterere raskere til lavere kostnader.

Method bruker Stratasys’ vel utprøvde FDM-teknologi (Fused Deposition Modeling) som er kjent for sin pålitelighet og sitt slitesterke sluttresultat. MakerBot har slitt med et litt frynsete rykte etter mye bruduljer i selskapet. De ble kjøpt opp, hadde masse utskiftinger i ledelsen (fire administrative direktører i løpet av fire år), og deres femte generasjons printer “Replicator” fikk blandet mottakelse. Nå håper de at den nye maskinen skal rette opp selskapets rykte.

Makerbot Method inneholder et roterende oppvarmet kammer, doble printhoder, 21 innebygde sensorer for automatiseringer med mer. Ifølge Makerbot er printeren dessuten veldig rask – dobbel hastighet sammenliknet med andre populære skrivebordsmodeller.

– Idag har 3d-printere i skrivebordsmodeller DNA fra 3d-printere som er tilpasset hobbybrukere. Dette er utilstrekkelig for mange applikasjoner på det profesjonelle segmentet, sier Nadav Goshen, adm dir for Makerbot.

Printeren kan tilkoples wifi, noe som muliggjør fjernovervåking under utskrift, 25 kompatible typer av CAD-filer, 5-tommers fargeskjerm med touchscreen og den har gjennomgått mer enn 220 000 timers testing. Prisen starter på rundt 42 000 kroner, om vi regner om fra den amerikanske prisen.

Den norske forhandleren Protech melder at de kommer til å begynne levering av MakerBot Method til det nordiske markedet i april 2019.

Les mer om maskinen på MakerBots eget nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: