Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Den nye 3d-printeren MakerBot Method skal ha høyere pålitelighet og ytelse enn tidligere modeller fra MakerBot, ifølge produsenten. Method er utviklet for industrielle applikasjoner og lar konstruktører innen det profesjonelle segmentet iterere raskere til lavere kostnader.

Method bruker Stratasys’ vel utprøvde FDM-teknologi (Fused Deposition Modeling) som er kjent for sin pålitelighet og sitt slitesterke sluttresultat. MakerBot har slitt med et litt frynsete rykte etter mye bruduljer i selskapet. De ble kjøpt opp, hadde masse utskiftinger i ledelsen (fire administrative direktører i løpet av fire år), og deres femte generasjons printer «Replicator» fikk blandet mottakelse. Nå håper de at den nye maskinen skal rette opp selskapets rykte.

Makerbot Method inneholder et roterende oppvarmet kammer, doble printhoder, 21 innebygde sensorer for automatiseringer med mer. Ifølge Makerbot er printeren dessuten veldig rask – dobbel hastighet sammenliknet med andre populære skrivebordsmodeller.

– Idag har 3d-printere i skrivebordsmodeller DNA fra 3d-printere som er tilpasset hobbybrukere. Dette er utilstrekkelig for mange applikasjoner på det profesjonelle segmentet, sier Nadav Goshen, adm dir for Makerbot.

Printeren kan tilkoples wifi, noe som muliggjør fjernovervåking under utskrift, 25 kompatible typer av CAD-filer, 5-tommers fargeskjerm med touchscreen og den har gjennomgått mer enn 220 000 timers testing. Prisen starter på rundt 42 000 kroner, om vi regner om fra den amerikanske prisen.

Den norske forhandleren Protech melder at de kommer til å begynne levering av MakerBot Method til det nordiske markedet i april 2019.

Les mer om maskinen på MakerBots eget nettsted.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: