Trender for 2019

Colin Elkins

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Først på listen er NFC (nærfeltskommunikasjon) og smarte etiketter, som ifølge Colin kommer til å revolusjonere produktinformasjon. Zion Market Research spår også en årlig vekst for smarte etiketter på 17,6 prosent i perioden 2018-2024.

– I 2019 kommer varer og etiketter stadig oftere å være utstyrt medNFC-chip. NFC og de nær beslektede smarte etikettene rydder manesjen for kontantløs handel, samtidig som de gir bedre muligheter for dataanalyse og sporbarhet, sier Colin Elkins.

Neste post på listen er utvikling av bioplast og enklere miljømerking.

– I oktober ble det fattet en beslutning i EU om forbud mot flere typer av engangsprodukter, for eksempel visse sugerør. Dette kommer til å innebære to ting for tilvirkningsindustrien. For det første hvilke typer emballeringsmaterialer som kan anvendes, og for det andre hvordan materialet skal kategoriseres.

Elkins mener at det globale markedet for bioplaster kommer til å vokse fra 253 milliarder kroner til 2,7 billioner kroner i løpet av ti år. Detta kommer til å kreve nye begreper for å kategorisere materialer. Begrep som nedbrytbar, kompost, gjenvinning med flere kan være forvirrende. Derfor trengs det å jobbe med å lage bedre definisjoner.

Den tredje trenden er at det kommer til å stilles høyere krav til at foretak kan gjøre rede for hvilke råvarer som anvendes og hvordan produksjonen foregår. Dette styrkes blant annet av et hav av studier som viser at yngre konsumenter er beredt til å betale mer for holdbare produkter.

– På sikt kan man regne med at prisene for holdbare produkter synker, i takt med at salget øker. Dette er vinn-vinn i alle ledd, fra råvareleverandører til konsumentene, avslutter Colin Elkins.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: