3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

For å leve et godt liv har vi bruk for mat og næring. Det er dessverre en tendens blant pasienter som har vondt for å tygge maten å velge færre fiberrike matvarer, noe som kan forringe deres livskvalitet. På Høyskolen i Halmstad har man lenge studert tannimplantater, og nå starter det nye digitale prosjektet som primært skal hjelpe pasienter med å få nye tenner, men også utvikle og gjøre kontrollert benvekst mer tilgjengelig.

Noen ganger behøver en pasient et tannimplantat, mens det mangler benmasse å sette dette fast i. Dette kan skyldes en sykdom eller en form for traume. I slike tilfeller er tannlegen nødt til å bygge opp kjevebenet, hvilket kalles kontrollert benvekst, forklarer Bengt-Göran Rosén, professor i maskinteknikk på Højskolen i Halmstad.

Tidligere har man anvendt erstatningsmaterialer for å bygge opp nye knokler. Alternativt har man kunne transplantere et stykke kjeveben direkte inn i kroppen på patienten. På Høyskolen har de derimot testet anvendelsen av en polymermembran, som fremstilles via digital teknikk og 3d-printteknologi.

-Vi benytter oss også av en polymermembran som fremstilles med digital teknik og 3d-printteknologi. Via en tomografiskanning får vi adgang til CAD- og 3d-data, dette gjør det mulig å tilpasse membranens utforming, alt etter hvordan det ferdige benet skal se ut. Membranen plasseres deretter på området med manglende ben. Membranen stimulerer benvekst, og med denne metoden kan pasienten få akkurat så meget benmasse som er nødvendig for at skru fast en skrue til et tannimplantat, utdyper Bengt-Göran Rosén.

Ettersom membranen fremstilles med digital teknikk i moderne maskiner og er lett å håndtere, er det et stort potensiale for å gi metoden stor utbredelse, uttaler Bengt-Göran Rosén og fortsetter;

-I dag er det ikke alle tannleger som har erfaring med benvekst, da det er en ganske komplisert og tidkrevende prosess. Med vår nye teknologi vil denne prosessen gå mye glattere, og det blir samtidig også meget billigere. Med denne metoden kan tannleger tilby disse behandlingene, hvilket passer til det stigende antallet pasienter som trenger benvekst.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: