3d-printlab på sykehus i New York

Lima og Arcams 3d-printede hofteskål holder kule og hulrom på plass. Foto: Lima Corporate/Arcam

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Sykehuset spesialiserer seg på intrikate kirurgiske oppdrag, og på det nye senteret vil Limas ansatte ha et nært samarbeid med sykehusets ledende kirurger for å produsere pasientspesifikke implantater for en lang rekke ortopediske diagnoser.

Senteret er ventet igangsatt tidlig i 2020, og skal også være prøvekanin for en senere utrullering av firmaets tjenester innen 3d-printing til sykehus over hele USA.

LimaCorporate ble grunnlagt i Italia i 1945 og har bred erfaring med å produsere ortopediske hjelpemidler, noe som var svært etterspurt i kjølvannet av andre verdenskrig, der mange ofre manglet lemmer etter krigshandlingene. Produktkatalogen til selskapet tilbyr en rekke forskjellige implantater som passer lår, knær og skuldre. De startet med 3d-printing i 2007 med den patenterte «Trabecular Titanium» teknologien.

Trabecular Titanium teknologien er Limas metode for design og produksjon av implantater i rent titanium som replikerer dan naturlige strukturen til trabekulære ben (ryggvirvler, ribben, bekken). Alle Limas 3d-printede implantater er basert på en kompleks gitterstruktur som visstnok skal hjelpe til med å oppmuntre fiksering og ny vekst av brutt benvev.

General Electrics Additive selskap Arcam har produsert Limas Trabecular Titanium produkte ved hjelp av deres egen EBM teknologi i flere år. Nylig rapporterte Dr. Guido Grappiolo, som var den første kirurgen som tok i bruk en 3d-printet Trabecular Titanium (TT) hofteskål på en pasient i 2007, at etter 10 år i pasientenes kropp er implantatet stadig like godt.

New York City’s Hospital for Special Surgery er også minst like respektert, og er ranket som ledende sykehus for voksen ortopedi i USA 9 år på rad.

Introduksjonen av LimaCoporates utplasserte 3d-printfasilitet er en voksende trend og et viktig steg for at teknologien skal integreres på et dypere nivå i helsesegmentet. Også firmaer som Materialise og Stratasys har introdusert sine systemer på sykehus i USA, og i Storbritannia ble det opprettet en 3d-printfasilitet i februar 2018 på North Manchester General Hospital (NMGH), i regi av det nasjonale helsevesenet der

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: