3d-printlab på sykehus i New York

Lima og Arcams 3d-printede hofteskål holder kule og hulrom på plass. Foto: Lima Corporate/Arcam

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Sykehuset spesialiserer seg på intrikate kirurgiske oppdrag, og på det nye senteret vil Limas ansatte ha et nært samarbeid med sykehusets ledende kirurger for å produsere pasientspesifikke implantater for en lang rekke ortopediske diagnoser.

Senteret er ventet igangsatt tidlig i 2020, og skal også være prøvekanin for en senere utrullering av firmaets tjenester innen 3d-printing til sykehus over hele USA.

LimaCorporate ble grunnlagt i Italia i 1945 og har bred erfaring med å produsere ortopediske hjelpemidler, noe som var svært etterspurt i kjølvannet av andre verdenskrig, der mange ofre manglet lemmer etter krigshandlingene. Produktkatalogen til selskapet tilbyr en rekke forskjellige implantater som passer lår, knær og skuldre. De startet med 3d-printing i 2007 med den patenterte «Trabecular Titanium» teknologien.

Trabecular Titanium teknologien er Limas metode for design og produksjon av implantater i rent titanium som replikerer dan naturlige strukturen til trabekulære ben (ryggvirvler, ribben, bekken). Alle Limas 3d-printede implantater er basert på en kompleks gitterstruktur som visstnok skal hjelpe til med å oppmuntre fiksering og ny vekst av brutt benvev.

General Electrics Additive selskap Arcam har produsert Limas Trabecular Titanium produkte ved hjelp av deres egen EBM teknologi i flere år. Nylig rapporterte Dr. Guido Grappiolo, som var den første kirurgen som tok i bruk en 3d-printet Trabecular Titanium (TT) hofteskål på en pasient i 2007, at etter 10 år i pasientenes kropp er implantatet stadig like godt.

New York City’s Hospital for Special Surgery er også minst like respektert, og er ranket som ledende sykehus for voksen ortopedi i USA 9 år på rad.

Introduksjonen av LimaCoporates utplasserte 3d-printfasilitet er en voksende trend og et viktig steg for at teknologien skal integreres på et dypere nivå i helsesegmentet. Også firmaer som Materialise og Stratasys har introdusert sine systemer på sykehus i USA, og i Storbritannia ble det opprettet en 3d-printfasilitet i februar 2018 på North Manchester General Hospital (NMGH), i regi av det nasjonale helsevesenet der

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet implantat reparerer skader på ryggmargen

Forskere fra University of California San Diego (UCSD) School of Medicine and Institute of Engineering in Medicine (IEM) har med hell 3d-printet et to millimeters ryggmargsimplantat for å reparere ryggmargskader hos rotter. Forskerne mener metoden også kan benyttes på mennesker.

Publisert av: 

Carbon utvider samarbeid med Ford

Carbon, som tidligere har vært regnet som er potensiell stor aktør innen bilindustrien kan nå ta ytterligere skritt i denne retningen. Bl.a. skal Ford Focus nå ha flere 3d-printede deler fra Carbon integrert i bilen, samt tilgjengelig som servicedeler.

Publisert av: 

3d-printlab på sykehus i New York

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Publisert av: 

Munnstykke mater pellets på rekordtid

Storformatprinting kommer til å forandre hvordan man lager produkter i menneskelig størrelse, alt fra bord og stoler til industrielle og kommersielle applikasjoner. Nå er det lagd et munnstykke som gjør prosessen raskere.

Publisert av: 

Neutrogena lanserer 3d-printet ansiktsmaske

Neutrogena, amerikansk produsent av hudpleieprodukter, lanserer 3d-printede og personaliserte ansiktsmasker under navnet Neutrogena MaskiD. Du personaliserer ved å ta bilde av deg selv med smarttelefonen!

Publisert av: 

Trender for 2019

Colin Elkins er globalt ansvarlig for løsninger for tilvirkningsindustrien hos IFS. Her setter han ord på tre trender som han mener kommer til å sette sitt preg på produksjonsmarkedet i 2019.

Publisert av: 

Ny 3d-printer: MakerBot Method

MakerBot har lansert 3D-printeren Method – en printer som ligger i segmentet mellom skrivebordsprintere og profesjonelle 3D-printere. Den skal ha funksjoner som tidligere kun har vært tilgjengelig på industriprintere, og som profesjonelle brukere nå kan få til betydelig lavere kostnader.

Publisert av: 

Filament som ligner glass

Durabio anvendes allerede i biler og mobiltelefoner, nå er det tilgjengelig for 3d-printing og kan i visse tilfeller være enda bedre enn glass.

Publisert av: