3d-printlab på sykehus i New York

Lima og Arcams 3d-printede hofteskål holder kule og hulrom på plass. Foto: Lima Corporate/Arcam

Det globale ortopedi-firmaet LimaCorporate har annonsert at de tar sikte på å åpne eget senter for 3d-printing på New York City’s Hospital for Special Surgery.

Sykehuset spesialiserer seg på intrikate kirurgiske oppdrag, og på det nye senteret vil Limas ansatte ha et nært samarbeid med sykehusets ledende kirurger for å produsere pasientspesifikke implantater for en lang rekke ortopediske diagnoser.

Senteret er ventet igangsatt tidlig i 2020, og skal også være prøvekanin for en senere utrullering av firmaets tjenester innen 3d-printing til sykehus over hele USA.

LimaCorporate ble grunnlagt i Italia i 1945 og har bred erfaring med å produsere ortopediske hjelpemidler, noe som var svært etterspurt i kjølvannet av andre verdenskrig, der mange ofre manglet lemmer etter krigshandlingene. Produktkatalogen til selskapet tilbyr en rekke forskjellige implantater som passer lår, knær og skuldre. De startet med 3d-printing i 2007 med den patenterte «Trabecular Titanium» teknologien.

Trabecular Titanium teknologien er Limas metode for design og produksjon av implantater i rent titanium som replikerer dan naturlige strukturen til trabekulære ben (ryggvirvler, ribben, bekken). Alle Limas 3d-printede implantater er basert på en kompleks gitterstruktur som visstnok skal hjelpe til med å oppmuntre fiksering og ny vekst av brutt benvev.

General Electrics Additive selskap Arcam har produsert Limas Trabecular Titanium produkte ved hjelp av deres egen EBM teknologi i flere år. Nylig rapporterte Dr. Guido Grappiolo, som var den første kirurgen som tok i bruk en 3d-printet Trabecular Titanium (TT) hofteskål på en pasient i 2007, at etter 10 år i pasientenes kropp er implantatet stadig like godt.

New York City’s Hospital for Special Surgery er også minst like respektert, og er ranket som ledende sykehus for voksen ortopedi i USA 9 år på rad.

Introduksjonen av LimaCoporates utplasserte 3d-printfasilitet er en voksende trend og et viktig steg for at teknologien skal integreres på et dypere nivå i helsesegmentet. Også firmaer som Materialise og Stratasys har introdusert sine systemer på sykehus i USA, og i Storbritannia ble det opprettet en 3d-printfasilitet i februar 2018 på North Manchester General Hospital (NMGH), i regi av det nasjonale helsevesenet der

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: