CELLINK bevilges millonbeløp

Erik Gatenholm, administrerende direktør for Cellink.

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Med pengene, som blir en del av den totale potten på 19,5 millioner kroner, kommer Cellink til å utvikle et biofunksjonalisert kollagenbasert blekk. Dette skal i sin tur fremme cellefestelse og lage et bredt utvalg av vev. 50 prosent av finansieringen står investoren Eurostars for.

Prosjektet skal pågå i tre år og blekket kommer til å få navnet FUNC-BIOINC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: