Halvparten av smykkeproduksjonen 3d-printes

Som navnene antyder kommer Solidscapes nye 3d-printer i kombinasjon med nye materialer som er tilpasset smykkeproduksjon.

Solidscape har som mål at halvparten av all smykkeproduksjon i verden skal baseres på 3d-printing. Nå lanserer de 3d-printeren SolidscapeDL, som et skritt i riktig retning.

Solidscape, 3d-printerutvikleren som ble kjøpt opp av franske Prodways for seks måneder siden, slipper nå en ny 3d-printer for bijouteribransjen, SolidscapeDL. Det er en 3d-printer basert på teknikken DLP (digital light processing), som bygger på at flytende polymerer herdes ved å eksponeres av en lyskilde.

Produsenten Solidscape, som fra tidligere er kjent for sin voksbaserte 3d-printer retter seg med sin nye maskin mot et bredt spekter av smykkeprodusenter. Gjennom et samarbeid med Prodways datterselskap Deltamed lanseres den nye printeren sammen med kombinerte plastmaterialer, tilpasset smykkeproduksjon. Dette skal tilby et nytt alternativ for høyhastighetsproduksjon, samtidig som produktionskostnadene minskes med en tredjedel, mener Prodways.

– På det fremvoksende smykkemarkedet har Solidscape vært synonymt med kvalitet og høyeste standard i mer enn 20 år, skriver Prodways i en pressemelding aom fortsetter:

– Prodways Group vil bane vei for det omseggripende smykkemarkedet øyeblikkelig med 3d-printrevolusjonen. I dag benytter cirka ti prosent av den globale smykkeproduksjonen 3d-printing, og mest i high-end smykkesegmentet.

Solidscapes mål er å øke denne prosentsatsen til 50 procent i løpet av de neste fem årene. 3d-printeren SolidscapeDL blir tilgjengelig på markedet i andre kvartal av 2019.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: