Halvparten av smykkeproduksjonen 3d-printes

Som navnene antyder kommer Solidscapes nye 3d-printer i kombinasjon med nye materialer som er tilpasset smykkeproduksjon.

Solidscape har som mål at halvparten av all smykkeproduksjon i verden skal baseres på 3d-printing. Nå lanserer de 3d-printeren SolidscapeDL, som et skritt i riktig retning.

Solidscape, 3d-printerutvikleren som ble kjøpt opp av franske Prodways for seks måneder siden, slipper nå en ny 3d-printer for bijouteribransjen, SolidscapeDL. Det er en 3d-printer basert på teknikken DLP (digital light processing), som bygger på at flytende polymerer herdes ved å eksponeres av en lyskilde.

Produsenten Solidscape, som fra tidligere er kjent for sin voksbaserte 3d-printer retter seg med sin nye maskin mot et bredt spekter av smykkeprodusenter. Gjennom et samarbeid med Prodways datterselskap Deltamed lanseres den nye printeren sammen med kombinerte plastmaterialer, tilpasset smykkeproduksjon. Dette skal tilby et nytt alternativ for høyhastighetsproduksjon, samtidig som produktionskostnadene minskes med en tredjedel, mener Prodways.

– På det fremvoksende smykkemarkedet har Solidscape vært synonymt med kvalitet og høyeste standard i mer enn 20 år, skriver Prodways i en pressemelding aom fortsetter:

– Prodways Group vil bane vei for det omseggripende smykkemarkedet øyeblikkelig med 3d-printrevolusjonen. I dag benytter cirka ti prosent av den globale smykkeproduksjonen 3d-printing, og mest i high-end smykkesegmentet.

Solidscapes mål er å øke denne prosentsatsen til 50 procent i løpet av de neste fem årene. 3d-printeren SolidscapeDL blir tilgjengelig på markedet i andre kvartal av 2019.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: