Halvparten av smykkeproduksjonen 3d-printes

Som navnene antyder kommer Solidscapes nye 3d-printer i kombinasjon med nye materialer som er tilpasset smykkeproduksjon.

Solidscape har som mål at halvparten av all smykkeproduksjon i verden skal baseres på 3d-printing. Nå lanserer de 3d-printeren SolidscapeDL, som et skritt i riktig retning.

Solidscape, 3d-printerutvikleren som ble kjøpt opp av franske Prodways for seks måneder siden, slipper nå en ny 3d-printer for bijouteribransjen, SolidscapeDL. Det er en 3d-printer basert på teknikken DLP (digital light processing), som bygger på at flytende polymerer herdes ved å eksponeres av en lyskilde.

Produsenten Solidscape, som fra tidligere er kjent for sin voksbaserte 3d-printer retter seg med sin nye maskin mot et bredt spekter av smykkeprodusenter. Gjennom et samarbeid med Prodways datterselskap Deltamed lanseres den nye printeren sammen med kombinerte plastmaterialer, tilpasset smykkeproduksjon. Dette skal tilby et nytt alternativ for høyhastighetsproduksjon, samtidig som produktionskostnadene minskes med en tredjedel, mener Prodways.

– På det fremvoksende smykkemarkedet har Solidscape vært synonymt med kvalitet og høyeste standard i mer enn 20 år, skriver Prodways i en pressemelding aom fortsetter:

– Prodways Group vil bane vei for det omseggripende smykkemarkedet øyeblikkelig med 3d-printrevolusjonen. I dag benytter cirka ti prosent av den globale smykkeproduksjonen 3d-printing, og mest i high-end smykkesegmentet.

Solidscapes mål er å øke denne prosentsatsen til 50 procent i løpet av de neste fem årene. 3d-printeren SolidscapeDL blir tilgjengelig på markedet i andre kvartal av 2019.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: