To nye 3d-printere for keramiske materialer

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Et amerikansk startup-foretak ved navn Kwambio tok muligheten i bruk for å presentere to nye 3d-printere for keramiske materialer under en messe i Las Vegas.

Foretaket har tidligere virket som servicebyrå innen keramiske komponenter. Det var i fjor at de lanserte sin første egne printer, Ceramo One. Den benytter en binder jetting-teknikk som blander keramiske eller silikapulver med et vannbasert bindemiddel.

Maskinene som nylig ble lansert er blant annet en skrivebordsversjon av forgjengeren Ceramo One. Den nye Ceramo Zero Max har samme teknikk men er i et mindre format med en byggflate på 150 x 150 x 150 millimeter. Med et printhode printer maskinen fire lag i minuttet med en oppløsning på 300 dpi per lag.

I motsetning til skrivebordsversjonen slipper Kwambio dessuten en 3d-printer for industriell bruk, Ceramo Two. Den printer mye raskere med 1 000 millimeter i sekundet og har kapasitet til å bygge objekter som er 400 x 250 x 400 millimeter. Oppløsningen er også høyere: 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Foruten foretakets 3d-printere er det også mulig å kjøpe tilleggsmaskiner i serien for bl.a. etterbearbeidelse.

3d-printerne vil være klare for levering til kunder i juli 2019, men allerede nå kan de bestilles fra produsentens nettsted. Skrivebordsversjonen koster 5 000 amerikanske dollar mens den industrielle printeren rundt 45 000 amerikanske dollar.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: