To nye 3d-printere for keramiske materialer

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Et amerikansk startup-foretak ved navn Kwambio tok muligheten i bruk for å presentere to nye 3d-printere for keramiske materialer under en messe i Las Vegas.

Foretaket har tidligere virket som servicebyrå innen keramiske komponenter. Det var i fjor at de lanserte sin første egne printer, Ceramo One. Den benytter en binder jetting-teknikk som blander keramiske eller silikapulver med et vannbasert bindemiddel.

Maskinene som nylig ble lansert er blant annet en skrivebordsversjon av forgjengeren Ceramo One. Den nye Ceramo Zero Max har samme teknikk men er i et mindre format med en byggflate på 150 x 150 x 150 millimeter. Med et printhode printer maskinen fire lag i minuttet med en oppløsning på 300 dpi per lag.

I motsetning til skrivebordsversjonen slipper Kwambio dessuten en 3d-printer for industriell bruk, Ceramo Two. Den printer mye raskere med 1 000 millimeter i sekundet og har kapasitet til å bygge objekter som er 400 x 250 x 400 millimeter. Oppløsningen er også høyere: 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Foruten foretakets 3d-printere er det også mulig å kjøpe tilleggsmaskiner i serien for bl.a. etterbearbeidelse.

3d-printerne vil være klare for levering til kunder i juli 2019, men allerede nå kan de bestilles fra produsentens nettsted. Skrivebordsversjonen koster 5 000 amerikanske dollar mens den industrielle printeren rundt 45 000 amerikanske dollar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *