To nye 3d-printere for keramiske materialer

Ceramo Zero Max. Foto: Kwambio

Et amerikansk startup-foretak ved navn Kwambio tok muligheten i bruk for å presentere to nye 3d-printere for keramiske materialer under en messe i Las Vegas.

Foretaket har tidligere virket som servicebyrå innen keramiske komponenter. Det var i fjor at de lanserte sin første egne printer, Ceramo One. Den benytter en binder jetting-teknikk som blander keramiske eller silikapulver med et vannbasert bindemiddel.

Maskinene som nylig ble lansert er blant annet en skrivebordsversjon av forgjengeren Ceramo One. Den nye Ceramo Zero Max har samme teknikk men er i et mindre format med en byggflate på 150 x 150 x 150 millimeter. Med et printhode printer maskinen fire lag i minuttet med en oppløsning på 300 dpi per lag.

I motsetning til skrivebordsversjonen slipper Kwambio dessuten en 3d-printer for industriell bruk, Ceramo Two. Den printer mye raskere med 1 000 millimeter i sekundet og har kapasitet til å bygge objekter som er 400 x 250 x 400 millimeter. Oppløsningen er også høyere: 600 dpi.

 

Ceramo Two. Foto: Kwambio

Foruten foretakets 3d-printere er det også mulig å kjøpe tilleggsmaskiner i serien for bl.a. etterbearbeidelse.

3d-printerne vil være klare for levering til kunder i juli 2019, men allerede nå kan de bestilles fra produsentens nettsted. Skrivebordsversjonen koster 5 000 amerikanske dollar mens den industrielle printeren rundt 45 000 amerikanske dollar.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: