3d-printing på videregående i Rogaland

Rogaland er et foregangsfylke innen 3d-printing, og installerer nå 3d-printere på videregående skoler i fylket. Onsdag 6. mars inviterer Konica Minolta regionale videregående skoler og presse til Printfagdag.

3d-printing er i stor utvikling og er forventet å få et stadig større bruksområde. Alt fra enkle modeller og prototyper, til industrielt bruk og kunstige organer i legemiddelindustrien. Dette har man forstått i Rogaland fylke, og Konica Minolta skal i første omgang installere 3d-printere BE3D fra YSoft på tre ulike videregående skoler i Rogaland. De samarbeider også med fylket om å utvikle en opplæringsportal for 3d-printing for elevene. I den anledning inviteres presse og skoler til Printfagdag onsdag 6. mars.

Agenda:

Onsdag 6. mars holdes Printfagdag for videregående skoler og presse, – på Bryne VGS.

Tema er:

  • Hvordan bruke og forstå den moderne 3D printteknologien?
  • Hvordan benytte dette i undervisningen?

3D strategi, lærerrike erfaringer med 3D fra Bryne VGS, innhold og bruk av Academyportalen, BE3D Academy er stikkord for den innovative fagdagen.

BE3D fra Ysoft skal installeres på tre videregående skoler – i første omgang.

Sted: Bryne VGS, Hetlandsgata 27, Bryne.

Dato og tid: Onsdag 6. mars fra kl 9-16

Mer informasjon får du ved å kontakte produktsjef i Konica Minolta: morten.hegge@konicaminolta.no

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: