De første speksene for Norsk Titaniums Rapid Plasma Deposition

Merke-IV maskinen. Foto via Norsk Titanium.

Norsk Titanium har sammen med den globale standardiseringsorganisasjonen SAE International offentliggjort de første tekniske spesifikasjonene for deler lagd med direct energy deposition (DED) teknologien.

Ved å omfatte Norsk Titaniums Rapid Plasma Deposition (RPD) teknologi, vil spesifikasjonene bidra til å utvide selskapets kundebase og hjelpe tredjeparter med å opprettholde passende standarder.

Michael Canario, konsernsjef i Norsk Titanium, kommenterer: –Våre ingeniører har gjennogående satt pris på å jobbe sammen med teamet fra SAE for å validere vår proprietære prosess med ingeniører rundt omkring.

Norsk Titaniums RPD er teknologien som er benyttet til å bygge Boeings første strukturelt støttende 3d-printede komponent – en øvre del for 787 Dreamliner. Med MERKE IV, Norsk Titaniums fjerde generasjon additive tilvirkningssystem har RPD et byggevolum på 900 mm x 600 mm x 300 mm og typisk deposisjonsrate på mellom 5 og 10 kg i timen.

For å møte de høye kravene innen romfartsindustrien blir RPD monitorert «mer enn 600 ganger i sekundet» ifølge Norsk Titanium, for å sikre delenes kvalitet.

De nye SAE Aerospace Materials Specifications (AMS) utviklet av Norsk Titanium vil bidra til å støtte samsvar med internasjonale regulatoriske krav.

SAE Aerospace Materials Specifications for DED

Utviklet innenfor SAE Additive Manufacturing Committee (SAE AMS-AM) gir de nye DED spesifikasjonene detaljer om minimumbasisen som kreves av RPD-lagde deler, både for romfarts- oh ikke-romfartskunder. De respektive dokumentene har titlene:

AMS7004 «Titanium Alloy Preforms from Plasma Arc Directed Energy Deposition Additive Manufacturing on Substrate Ti-6Al-4V Stress Relieved»

og

AMS7005 «Wire Fed Plasma Arc Directed Energy Deposition Additive Manufacturing Process»

Selv om begge disse er spesielt egnet til romfartsindustrien kan de også være til hjelp for DED teknologier som opererer på andre områder.

En «kritisk gryende teknologi»

Norsk Titanium har sine fasiliteter i Hønefoss her til lands, samt i Plattsburgh, New York. Siden de etablerte seg i Plattsburgh har de mottatt kraftig støtte fra de lokale myndigheter der, blant annet $125 millioner til å trappe opp produksjonen. I juni 2018 fikk fabrikken der anerkjennelse fra Boeing da de kom inn på flyfabrikantens liste over kvalifiserte produsenter.

Produksjonsgulvet hos Norsk Titanium Plattsburgh. Foto via Norsk Titanium

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: