Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metals stand under Formnext-messen 2018 i Frankfurt, hvor de blant annet viste frem sitt binder jetting-system.

Digital Metal kan fortelle at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Digital Metal, som har sitt binder jetting-system for additiv tilvirkning av metall meddelte nylig at deres system har blitt UL-sertifisert. Sertifiseringen gis av det amerikanske Underwriters Laboratories, som er et uavhengig foretak innen sikkerhet og innebærer at systemet oppfyller en rekke krav til både miljø og sikkerhet.
– Det er en viktig del for å forberede introduksjon av våre maskiner på det amerikanske markedet. Vi har levert prototyper i flere års tid til flere ulike kunder i USA. Vi er allerede CE-sertifiserte og har vært det siden 2013 for de maskinene vi benytter internt og så langt har levert eksternt i Europa, sier administrerende direktør Ralf Carlström til 3dp.

Digital Metal ble også i 2018 godkjent for ISO-standarden 9001:2015. Det å tilpasse maskinen for både UL og CE sertifisering var noe utviklingsteamet jobbet med allerede på konseptstadiet, hevder Digital Metal. En CE-sertifisering oppfyller EUs helse-, miljø- og sikkerhetskrav.

– Hver komponent og hvert system i maskinen må tas i betraktning. Men alle ingeniørtimene som er investert for å møte kravene er vel anvendte, skriver Metal Digital i en pressemeddelelse.

Lanserer to nye legeringer
I dagene mellom den 25–27. februar lanserte foretaket to nye materialer for sin binder jetting-teknikk. Det var i forbindelse med den internasjonale konferansen MIM i Florida, International Conference on Injection Molding of Metals, Ceramics and Carbides, at foretaket viste frem prøver på de nye materialene.

Det første heter Inconel 625 og er en legering for applikasjoner som må tåle høye temperaturer innen industrier som bil- og romfart. Det andre materialet heter MAR 247 og også denne legeringen skal tåle høye temperaturer. I motsetning til den forrige, så er ikke denne sveisbar.

Materialene kommer på markedet i andre kvartal 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: