Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metals stand under Formnext-messen 2018 i Frankfurt, hvor de blant annet viste frem sitt binder jetting-system.

Digital Metal kan fortelle at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Digital Metal, som har sitt binder jetting-system for additiv tilvirkning av metall meddelte nylig at deres system har blitt UL-sertifisert. Sertifiseringen gis av det amerikanske Underwriters Laboratories, som er et uavhengig foretak innen sikkerhet og innebærer at systemet oppfyller en rekke krav til både miljø og sikkerhet.
– Det er en viktig del for å forberede introduksjon av våre maskiner på det amerikanske markedet. Vi har levert prototyper i flere års tid til flere ulike kunder i USA. Vi er allerede CE-sertifiserte og har vært det siden 2013 for de maskinene vi benytter internt og så langt har levert eksternt i Europa, sier administrerende direktør Ralf Carlström til 3dp.

Digital Metal ble også i 2018 godkjent for ISO-standarden 9001:2015. Det å tilpasse maskinen for både UL og CE sertifisering var noe utviklingsteamet jobbet med allerede på konseptstadiet, hevder Digital Metal. En CE-sertifisering oppfyller EUs helse-, miljø- og sikkerhetskrav.

– Hver komponent og hvert system i maskinen må tas i betraktning. Men alle ingeniørtimene som er investert for å møte kravene er vel anvendte, skriver Metal Digital i en pressemeddelelse.

Lanserer to nye legeringer
I dagene mellom den 25–27. februar lanserte foretaket to nye materialer for sin binder jetting-teknikk. Det var i forbindelse med den internasjonale konferansen MIM i Florida, International Conference on Injection Molding of Metals, Ceramics and Carbides, at foretaket viste frem prøver på de nye materialene.

Det første heter Inconel 625 og er en legering for applikasjoner som må tåle høye temperaturer innen industrier som bil- og romfart. Det andre materialet heter MAR 247 og også denne legeringen skal tåle høye temperaturer. I motsetning til den forrige, så er ikke denne sveisbar.

Materialene kommer på markedet i andre kvartal 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: