Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metals stand under Formnext-messen 2018 i Frankfurt, hvor de blant annet viste frem sitt binder jetting-system.

Digital Metal kan fortelle at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Digital Metal, som har sitt binder jetting-system for additiv tilvirkning av metall meddelte nylig at deres system har blitt UL-sertifisert. Sertifiseringen gis av det amerikanske Underwriters Laboratories, som er et uavhengig foretak innen sikkerhet og innebærer at systemet oppfyller en rekke krav til både miljø og sikkerhet.
– Det er en viktig del for å forberede introduksjon av våre maskiner på det amerikanske markedet. Vi har levert prototyper i flere års tid til flere ulike kunder i USA. Vi er allerede CE-sertifiserte og har vært det siden 2013 for de maskinene vi benytter internt og så langt har levert eksternt i Europa, sier administrerende direktør Ralf Carlström til 3dp.

Digital Metal ble også i 2018 godkjent for ISO-standarden 9001:2015. Det å tilpasse maskinen for både UL og CE sertifisering var noe utviklingsteamet jobbet med allerede på konseptstadiet, hevder Digital Metal. En CE-sertifisering oppfyller EUs helse-, miljø- og sikkerhetskrav.

– Hver komponent og hvert system i maskinen må tas i betraktning. Men alle ingeniørtimene som er investert for å møte kravene er vel anvendte, skriver Metal Digital i en pressemeddelelse.

Lanserer to nye legeringer
I dagene mellom den 25–27. februar lanserte foretaket to nye materialer for sin binder jetting-teknikk. Det var i forbindelse med den internasjonale konferansen MIM i Florida, International Conference on Injection Molding of Metals, Ceramics and Carbides, at foretaket viste frem prøver på de nye materialene.

Det første heter Inconel 625 og er en legering for applikasjoner som må tåle høye temperaturer innen industrier som bil- og romfart. Det andre materialet heter MAR 247 og også denne legeringen skal tåle høye temperaturer. I motsetning til den forrige, så er ikke denne sveisbar.

Materialene kommer på markedet i andre kvartal 2019.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: