Xerox inn på 3dp-markedet

Vader Systems Polaris-maskin.

Selskapet Xerox er mest kjent som produsent av kopimaskiner. Nå kjøper de seg inn via 3d-printerfabrikanten Vader Systems. Planen er at de i løpet av de kommende tre årene ønsker å få en stadig større del av den omsetningen som tilverkningsindustrien står for i dag.

John Visentin, administrerende direktør for´ Xerox.

Xerox, mest kjent som produsent av kopimaskiner, vil nå slå seg inn på markedet for 3d-printing i metall. Dette ble nylig fastslått i selskapets strategiplan for de kommende tre årene. I motsetning til liknende storforetak som HP og Xaar har Xerox inntil nå ikke vist en like stor interesse for å begi seg inn på tilvirkning med 3d-printing. Som et første skritt har Xerox kjøpt opp 3d-printerfabrikanten og oppstartsfirmaet Vader Systems.

Det var i 2017 at Vader Systems dukket opp som en ny aktør på metallsiden. Siden da har de utviklet 3d-printere med sin Magnet–o–Jet-teknikk, som bygger på at flytende metall styres i en viss retning med hjelp av magnetisme. Dette er en teknikk som likner inkjet-teknikken, men der det flytende metallet tilsvarer det flytende blekket.

I Xerox planer inngår det, foruten metallprinting, å tilby hardware og materialer for 3d-printing i plast. Selskapet har planer om at deres plast- og metallprodukter skal kommersialiseres nå i 2019. Og med en forventet årlig veksthastighet på 25 prosent i de kommende tre årene regner Xerox med at deres nye 3d-område kommer til å jafse til seg en stor del av tilvirkningsmarkedets omsetning på åtte milliarder amerikanske dollar årlig.

– Med en historie som preges av å utforme gjennombruddsteknologi er Xerox «skapt for å tenke». Vi tar et disiplinert grep for å skape neste generasjons innovative teknikker og intelligente arbeidsløsninger for å møte våre kunders utviklingsbehov, sier John Visentin, talsmann og administrerende direktør i Xerox.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Airbus trapper opp 3d-printing

Airbus fortsetter å ta initiativer til 3d-printing for både serieproduksjon av flydeler og for monteringsverktøy på sine fabrikker i Europa.

Publisert av: 

3d-printing fra barnsben av

Den dansk-franske Skole i København huser både en skole, barnehage og en ingeniørvirksomhet. Når man som Kim er lærer, datalog og fysiker og underviser tett på tekniker-omgivelser, er det ikke langt til tanken om å bygge en 3d-printer.

Publisert av: 

Hybridprintere kan bane vei for byggeindustrien

Et EU-finansiert prosjekt presenterer en hybridprinter for luftfarts- og byggeindustrien. – Å minske kostnadene, forbedre effektiviteten og produksjonsfleksibiliteten er kjernepunkt for å forbedre Europas industrielle konkurransedyktighet, skriver prosjektpartneren Autodesk i en pressemelding.

Publisert av: 

Selvreparerende sko

Forskere ved University of Southern California (USC) har utviklet et 3d-printet gummimateriale som har den egenskapen at det kan reparere seg selv.

Publisert av: 

Skal stoppe våpenfiler på nettet

En student ved Xenter fikk i oppdrag å designe CAD-filen som skal gjøre det vanskeligere å lokalisere våpenfiler på nettet.

Publisert av: 

3d-printede tenner får flere til å spise

Høyskolen i Halmstad tar nå forskningen på tannimplantater et skritt videre via et nytt digitalt prosjekt. Ved å anvende digital teknikk og 3d-printteknologi vil kontrollert benvekst bli billigere og lettere å tilby pasienter i nød.

Publisert av: 

Rekordstor 3d-printet motordel

Ingeniører fra Ford har sammen med RWTH Aachen Digital Additive Production Institute bygget en rekordstor motordel for en av Fords pick-up modeller: F-150 Hoonitruck.

Publisert av: 

CELLINK bevilges millonbeløp

Den svenske produsenten av bioprintere Cellink har sammen med sin partner ACTA, Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam, blitt bevilget 10 millioner kroner for Eu-prosjektet FUNC, Functionalized Collagen-based bioink for bioprinting.

Publisert av: 

Tractus3D slipper ny PEEK-printer

Tractus3D er en hollandsk 3d-printerfabrikant som i de siste årene har satt fokus på storformatprintere og 3d-printere som kan håndtere høytpresterende polymer som PEEK. Nå slipper de T850P.

Publisert av: 

Sveitsergarden med 3d-printede hjelmer

Etter fem hundre år med svidde ører pga sommervarmen og vekten av to kilos metallhjelmer hvilende på hodene går Vatikanets sveitsergardister nå lysere tider i møte, takket være nye, 3d-printede hjelmer.

Publisert av: 

Bulgarsk 3d-printet ribbein i nylon

Tidligere har man printet ribben i titan, men dette har ikke vært så egnet som materiale, da det jo ikke er like bøyelig som våre naturlige. Men nå har man tatt i bruk et nylonmateriale som egner seg mye bedre.

Publisert av: 

3d-printet sin egen datamus

Mannen bak YouTube-kanalen Electronic Grenade så en video av noen som hadde modifisert et tastatur for å gjøre det om til en funksjonell datamaskin. Han fikk da en idé om å gjøre det samme, men med en datamus.

Publisert av: