Xerox inn på 3dp-markedet

Vader Systems Polaris-maskin.

Selskapet Xerox er mest kjent som produsent av kopimaskiner. Nå kjøper de seg inn via 3d-printerfabrikanten Vader Systems. Planen er at de i løpet av de kommende tre årene ønsker å få en stadig større del av den omsetningen som tilverkningsindustrien står for i dag.

John Visentin, administrerende direktør for´ Xerox.

Xerox, mest kjent som produsent av kopimaskiner, vil nå slå seg inn på markedet for 3d-printing i metall. Dette ble nylig fastslått i selskapets strategiplan for de kommende tre årene. I motsetning til liknende storforetak som HP og Xaar har Xerox inntil nå ikke vist en like stor interesse for å begi seg inn på tilvirkning med 3d-printing. Som et første skritt har Xerox kjøpt opp 3d-printerfabrikanten og oppstartsfirmaet Vader Systems.

Det var i 2017 at Vader Systems dukket opp som en ny aktør på metallsiden. Siden da har de utviklet 3d-printere med sin Magnet–o–Jet-teknikk, som bygger på at flytende metall styres i en viss retning med hjelp av magnetisme. Dette er en teknikk som likner inkjet-teknikken, men der det flytende metallet tilsvarer det flytende blekket.

I Xerox planer inngår det, foruten metallprinting, å tilby hardware og materialer for 3d-printing i plast. Selskapet har planer om at deres plast- og metallprodukter skal kommersialiseres nå i 2019. Og med en forventet årlig veksthastighet på 25 prosent i de kommende tre årene regner Xerox med at deres nye 3d-område kommer til å jafse til seg en stor del av tilvirkningsmarkedets omsetning på åtte milliarder amerikanske dollar årlig.

– Med en historie som preges av å utforme gjennombruddsteknologi er Xerox «skapt for å tenke». Vi tar et disiplinert grep for å skape neste generasjons innovative teknikker og intelligente arbeidsløsninger for å møte våre kunders utviklingsbehov, sier John Visentin, talsmann og administrerende direktør i Xerox.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: