Xerox inn på 3dp-markedet

Vader Systems Polaris-maskin.

Selskapet Xerox er mest kjent som produsent av kopimaskiner. Nå kjøper de seg inn via 3d-printerfabrikanten Vader Systems. Planen er at de i løpet av de kommende tre årene ønsker å få en stadig større del av den omsetningen som tilverkningsindustrien står for i dag.

John Visentin, administrerende direktør for´ Xerox.

Xerox, mest kjent som produsent av kopimaskiner, vil nå slå seg inn på markedet for 3d-printing i metall. Dette ble nylig fastslått i selskapets strategiplan for de kommende tre årene. I motsetning til liknende storforetak som HP og Xaar har Xerox inntil nå ikke vist en like stor interesse for å begi seg inn på tilvirkning med 3d-printing. Som et første skritt har Xerox kjøpt opp 3d-printerfabrikanten og oppstartsfirmaet Vader Systems.

Det var i 2017 at Vader Systems dukket opp som en ny aktør på metallsiden. Siden da har de utviklet 3d-printere med sin Magnet–o–Jet-teknikk, som bygger på at flytende metall styres i en viss retning med hjelp av magnetisme. Dette er en teknikk som likner inkjet-teknikken, men der det flytende metallet tilsvarer det flytende blekket.

I Xerox planer inngår det, foruten metallprinting, å tilby hardware og materialer for 3d-printing i plast. Selskapet har planer om at deres plast- og metallprodukter skal kommersialiseres nå i 2019. Og med en forventet årlig veksthastighet på 25 prosent i de kommende tre årene regner Xerox med at deres nye 3d-område kommer til å jafse til seg en stor del av tilvirkningsmarkedets omsetning på åtte milliarder amerikanske dollar årlig.

– Med en historie som preges av å utforme gjennombruddsteknologi er Xerox «skapt for å tenke». Vi tar et disiplinert grep for å skape neste generasjons innovative teknikker og intelligente arbeidsløsninger for å møte våre kunders utviklingsbehov, sier John Visentin, talsmann og administrerende direktør i Xerox.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: