Xerox inn på 3dp-markedet

Vader Systems Polaris-maskin.

Selskapet Xerox er mest kjent som produsent av kopimaskiner. Nå kjøper de seg inn via 3d-printerfabrikanten Vader Systems. Planen er at de i løpet av de kommende tre årene ønsker å få en stadig større del av den omsetningen som tilverkningsindustrien står for i dag.

John Visentin, administrerende direktør for´ Xerox.

Xerox, mest kjent som produsent av kopimaskiner, vil nå slå seg inn på markedet for 3d-printing i metall. Dette ble nylig fastslått i selskapets strategiplan for de kommende tre årene. I motsetning til liknende storforetak som HP og Xaar har Xerox inntil nå ikke vist en like stor interesse for å begi seg inn på tilvirkning med 3d-printing. Som et første skritt har Xerox kjøpt opp 3d-printerfabrikanten og oppstartsfirmaet Vader Systems.

Det var i 2017 at Vader Systems dukket opp som en ny aktør på metallsiden. Siden da har de utviklet 3d-printere med sin Magnet–o–Jet-teknikk, som bygger på at flytende metall styres i en viss retning med hjelp av magnetisme. Dette er en teknikk som likner inkjet-teknikken, men der det flytende metallet tilsvarer det flytende blekket.

I Xerox planer inngår det, foruten metallprinting, å tilby hardware og materialer for 3d-printing i plast. Selskapet har planer om at deres plast- og metallprodukter skal kommersialiseres nå i 2019. Og med en forventet årlig veksthastighet på 25 prosent i de kommende tre årene regner Xerox med at deres nye 3d-område kommer til å jafse til seg en stor del av tilvirkningsmarkedets omsetning på åtte milliarder amerikanske dollar årlig.

– Med en historie som preges av å utforme gjennombruddsteknologi er Xerox “skapt for å tenke”. Vi tar et disiplinert grep for å skape neste generasjons innovative teknikker og intelligente arbeidsløsninger for å møte våre kunders utviklingsbehov, sier John Visentin, talsmann og administrerende direktør i Xerox.

Kilde: 3dprintingmedia.network

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *