3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

Arkitektkopias 3d-team gjennomgår designet på datamaskinen før de starter opp 3d-printingen.

Utviklingen av Arkitektkopias 3d-printer divisjon begynte allerede i 2010. Den gangen jobbet de med underleverandører, men nå har de sine egne 3d-printere, som kan printe i både plast og gips samt i hvitt og i farger.

-Vi begynte å følge utviklingen tidlig da vi så, og fortsatt ser en økt etterspørsel på markedet. Vi arbeider i bred utstrekning med virksomheder innen bygg, arkitektur, fast eiendom og teknologiske konsulenter, men også med virksomheter innenfor industri og design, sier Klaus Junkers, salgssjef hos Arkitektkopia.

Bruksområde er viktigere enn teknikk

Klaus forteller at 3d-printing ofte brukes for å hurtigere skape forståelse for et produkt, uansett om det er et hus eller en barbermaskin. Det dreier seg om å strømlinjeforme kommunikasjonen, å treffe beslutninger raskere og forkorte arbeidsprosessene.

-Det er et hett tema akkurat nå, og det fortsetter å vokse. Jeg tror at markedet ønsker å se bedre kvalitet i fremtiden, og det er nettopp det vi fokuserer på. Mange virksomheter kan ha enkle 3d-printere i hus, men hvis du vil fremstille flere produkter av høy kvalitet, trenger du bedre maskiner. Der er ikke så mange som vet at vi arbeider med dette. Vi jobber intenst på dette feltet, og vi har all nødvendig kunnskap til å hjelpe kunden med å lage vakre produkter av høy kvalitet.

Klaus forteller likeledes at Arkitektkopia ikke produserer sine egne emner, men de har den rette kunnskapen for å hjelpe kunder med å finne den riktige formen i det riktige formatet for å lage et godt produkt. For eksempel kan de skanne mennesker og printe modeller av dem i fager. Men det er egentlig ikke teknikken som er det mest interessante, mener Klaus.

-Der er mye hype rundt de teknologiene som eksisterer i dag, men det er normalt ikke det som er interessant for kunden. For dem handler det mer om sluttresultatet, hva skal produktet, modellen eller prototypen brukes til? Herfra kan vi i fellesskap komme frem til den beste løsningen. Time to market er viktig for alle virksomheter, uansett hvad som skal produseres, fremstilles eller selges. På denne måten kan du redusere tiden betydelig, da du kan fremstille prototyper på få dager og få dine ting raskere på markedet.

Arkitektkopia printer modeller hovedsakelig i plast eller gips.

Fremtid og miljø

Fremtiden for 3d-teknologi ser ifølge Klaus lys ut, og han tror vi vil se store endringer innenfor alle typer av bransjer med 3d-printing, men også innenfor selve feltet additiv tilvirkning.

-Teknologi skaper muligheter for å gjøre nye ting, så vi ikke går i stå i gamle mønstre. Jeg håper at det vil endre hvordan vi tenker, og hvordan vi designer i alminnelighet. Jeg mener også at vi vil se større endringer i miljøet når vi begynner å arbeide mer med materialer – når slutter vi for eksempel å printe i plast? Og hvis vi snakker om avfall, hvilken innflytelse vil additiv tilvirkning i såfall ha på miljøet i den sammenhengen?

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: