3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

Arkitektkopias 3d-team gjennomgår designet på datamaskinen før de starter opp 3d-printingen.

Utviklingen av Arkitektkopias 3d-printer divisjon begynte allerede i 2010. Den gangen jobbet de med underleverandører, men nå har de sine egne 3d-printere, som kan printe i både plast og gips samt i hvitt og i farger.

-Vi begynte å følge utviklingen tidlig da vi så, og fortsatt ser en økt etterspørsel på markedet. Vi arbeider i bred utstrekning med virksomheder innen bygg, arkitektur, fast eiendom og teknologiske konsulenter, men også med virksomheter innenfor industri og design, sier Klaus Junkers, salgssjef hos Arkitektkopia.

Bruksområde er viktigere enn teknikk

Klaus forteller at 3d-printing ofte brukes for å hurtigere skape forståelse for et produkt, uansett om det er et hus eller en barbermaskin. Det dreier seg om å strømlinjeforme kommunikasjonen, å treffe beslutninger raskere og forkorte arbeidsprosessene.

-Det er et hett tema akkurat nå, og det fortsetter å vokse. Jeg tror at markedet ønsker å se bedre kvalitet i fremtiden, og det er nettopp det vi fokuserer på. Mange virksomheter kan ha enkle 3d-printere i hus, men hvis du vil fremstille flere produkter av høy kvalitet, trenger du bedre maskiner. Der er ikke så mange som vet at vi arbeider med dette. Vi jobber intenst på dette feltet, og vi har all nødvendig kunnskap til å hjelpe kunden med å lage vakre produkter av høy kvalitet.

Klaus forteller likeledes at Arkitektkopia ikke produserer sine egne emner, men de har den rette kunnskapen for å hjelpe kunder med å finne den riktige formen i det riktige formatet for å lage et godt produkt. For eksempel kan de skanne mennesker og printe modeller av dem i fager. Men det er egentlig ikke teknikken som er det mest interessante, mener Klaus.

-Der er mye hype rundt de teknologiene som eksisterer i dag, men det er normalt ikke det som er interessant for kunden. For dem handler det mer om sluttresultatet, hva skal produktet, modellen eller prototypen brukes til? Herfra kan vi i fellesskap komme frem til den beste løsningen. Time to market er viktig for alle virksomheter, uansett hvad som skal produseres, fremstilles eller selges. På denne måten kan du redusere tiden betydelig, da du kan fremstille prototyper på få dager og få dine ting raskere på markedet.

Arkitektkopia printer modeller hovedsakelig i plast eller gips.

Fremtid og miljø

Fremtiden for 3d-teknologi ser ifølge Klaus lys ut, og han tror vi vil se store endringer innenfor alle typer av bransjer med 3d-printing, men også innenfor selve feltet additiv tilvirkning.

-Teknologi skaper muligheter for å gjøre nye ting, så vi ikke går i stå i gamle mønstre. Jeg håper at det vil endre hvordan vi tenker, og hvordan vi designer i alminnelighet. Jeg mener også at vi vil se større endringer i miljøet når vi begynner å arbeide mer med materialer – når slutter vi for eksempel å printe i plast? Og hvis vi snakker om avfall, hvilken innflytelse vil additiv tilvirkning i såfall ha på miljøet i den sammenhengen?

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: 

Software for tynnere deler

Wematter lanserer ny programvare for sin SLS 3d-skriver Gravity. Deep Space vil tilpasse skriverens interne system til å klare å lage tynnere deler.

Publisert av: 

3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Formnext 2020 skal trosse koronavirus

Den store Formnext-messen for additiv tilvirkningsindustri i Frankfurt er planlagt 10. – 13. november.
– Vi er fremdeles overbevist om den unike verdien og fordelene ved en fysisk messe, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: