3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

Arkitektkopias 3d-team gjennomgår designet på datamaskinen før de starter opp 3d-printingen.

Utviklingen av Arkitektkopias 3d-printer divisjon begynte allerede i 2010. Den gangen jobbet de med underleverandører, men nå har de sine egne 3d-printere, som kan printe i både plast og gips samt i hvitt og i farger.

-Vi begynte å følge utviklingen tidlig da vi så, og fortsatt ser en økt etterspørsel på markedet. Vi arbeider i bred utstrekning med virksomheder innen bygg, arkitektur, fast eiendom og teknologiske konsulenter, men også med virksomheter innenfor industri og design, sier Klaus Junkers, salgssjef hos Arkitektkopia.

Bruksområde er viktigere enn teknikk

Klaus forteller at 3d-printing ofte brukes for å hurtigere skape forståelse for et produkt, uansett om det er et hus eller en barbermaskin. Det dreier seg om å strømlinjeforme kommunikasjonen, å treffe beslutninger raskere og forkorte arbeidsprosessene.

-Det er et hett tema akkurat nå, og det fortsetter å vokse. Jeg tror at markedet ønsker å se bedre kvalitet i fremtiden, og det er nettopp det vi fokuserer på. Mange virksomheter kan ha enkle 3d-printere i hus, men hvis du vil fremstille flere produkter av høy kvalitet, trenger du bedre maskiner. Der er ikke så mange som vet at vi arbeider med dette. Vi jobber intenst på dette feltet, og vi har all nødvendig kunnskap til å hjelpe kunden med å lage vakre produkter av høy kvalitet.

Klaus forteller likeledes at Arkitektkopia ikke produserer sine egne emner, men de har den rette kunnskapen for å hjelpe kunder med å finne den riktige formen i det riktige formatet for å lage et godt produkt. For eksempel kan de skanne mennesker og printe modeller av dem i fager. Men det er egentlig ikke teknikken som er det mest interessante, mener Klaus.

-Der er mye hype rundt de teknologiene som eksisterer i dag, men det er normalt ikke det som er interessant for kunden. For dem handler det mer om sluttresultatet, hva skal produktet, modellen eller prototypen brukes til? Herfra kan vi i fellesskap komme frem til den beste løsningen. Time to market er viktig for alle virksomheter, uansett hvad som skal produseres, fremstilles eller selges. På denne måten kan du redusere tiden betydelig, da du kan fremstille prototyper på få dager og få dine ting raskere på markedet.

Arkitektkopia printer modeller hovedsakelig i plast eller gips.

Fremtid og miljø

Fremtiden for 3d-teknologi ser ifølge Klaus lys ut, og han tror vi vil se store endringer innenfor alle typer av bransjer med 3d-printing, men også innenfor selve feltet additiv tilvirkning.

-Teknologi skaper muligheter for å gjøre nye ting, så vi ikke går i stå i gamle mønstre. Jeg håper at det vil endre hvordan vi tenker, og hvordan vi designer i alminnelighet. Jeg mener også at vi vil se større endringer i miljøet når vi begynner å arbeide mer med materialer – når slutter vi for eksempel å printe i plast? Og hvis vi snakker om avfall, hvilken innflytelse vil additiv tilvirkning i såfall ha på miljøet i den sammenhengen?

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: