3d-print er fremtiden hos Arkitektkopia

Arkitektkopias 3d-team gjennomgår designet på datamaskinen før de starter opp 3d-printingen.

Utviklingen av Arkitektkopias 3d-printer divisjon begynte allerede i 2010. Den gangen jobbet de med underleverandører, men nå har de sine egne 3d-printere, som kan printe i både plast og gips samt i hvitt og i farger.

-Vi begynte å følge utviklingen tidlig da vi så, og fortsatt ser en økt etterspørsel på markedet. Vi arbeider i bred utstrekning med virksomheder innen bygg, arkitektur, fast eiendom og teknologiske konsulenter, men også med virksomheter innenfor industri og design, sier Klaus Junkers, salgssjef hos Arkitektkopia.

Bruksområde er viktigere enn teknikk

Klaus forteller at 3d-printing ofte brukes for å hurtigere skape forståelse for et produkt, uansett om det er et hus eller en barbermaskin. Det dreier seg om å strømlinjeforme kommunikasjonen, å treffe beslutninger raskere og forkorte arbeidsprosessene.

-Det er et hett tema akkurat nå, og det fortsetter å vokse. Jeg tror at markedet ønsker å se bedre kvalitet i fremtiden, og det er nettopp det vi fokuserer på. Mange virksomheter kan ha enkle 3d-printere i hus, men hvis du vil fremstille flere produkter av høy kvalitet, trenger du bedre maskiner. Der er ikke så mange som vet at vi arbeider med dette. Vi jobber intenst på dette feltet, og vi har all nødvendig kunnskap til å hjelpe kunden med å lage vakre produkter av høy kvalitet.

Klaus forteller likeledes at Arkitektkopia ikke produserer sine egne emner, men de har den rette kunnskapen for å hjelpe kunder med å finne den riktige formen i det riktige formatet for å lage et godt produkt. For eksempel kan de skanne mennesker og printe modeller av dem i fager. Men det er egentlig ikke teknikken som er det mest interessante, mener Klaus.

-Der er mye hype rundt de teknologiene som eksisterer i dag, men det er normalt ikke det som er interessant for kunden. For dem handler det mer om sluttresultatet, hva skal produktet, modellen eller prototypen brukes til? Herfra kan vi i fellesskap komme frem til den beste løsningen. Time to market er viktig for alle virksomheter, uansett hvad som skal produseres, fremstilles eller selges. På denne måten kan du redusere tiden betydelig, da du kan fremstille prototyper på få dager og få dine ting raskere på markedet.

Arkitektkopia printer modeller hovedsakelig i plast eller gips.

Fremtid og miljø

Fremtiden for 3d-teknologi ser ifølge Klaus lys ut, og han tror vi vil se store endringer innenfor alle typer av bransjer med 3d-printing, men også innenfor selve feltet additiv tilvirkning.

-Teknologi skaper muligheter for å gjøre nye ting, så vi ikke går i stå i gamle mønstre. Jeg håper at det vil endre hvordan vi tenker, og hvordan vi designer i alminnelighet. Jeg mener også at vi vil se større endringer i miljøet når vi begynner å arbeide mer med materialer – når slutter vi for eksempel å printe i plast? Og hvis vi snakker om avfall, hvilken innflytelse vil additiv tilvirkning i såfall ha på miljøet i den sammenhengen?

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny 3d-printer for dentalbransjen

Den amerikanske 3d-printerleverandøren Stratasys slapp nylig et hint om deres kommende 3d-printer for dentalbransjen på sitt nettsted. J720 skal ifølge Stratasys komme til å kunne 3d-printe realistiske modeller.

Publisert av: 

Fem grunner til at firmaene velger å benytte servicebyråer

Additiv tilvirkning i metall er populært, men flere sluttbrukere nøler med å starte opp med egen produksjon av 3d-printede metalldeler i eget hus. Dette er en fordel for servicebyråer som spesialiserer seg på å 3d-printe på oppdrag for andre. Denne artikkelen peker på fem faktorer som gjør at enkelte servicebyråer planlegger å doble antallet metallprintere i 2019.

Publisert av: 

Intervju: Kvinner i 3d-printing

For fem år siden grunnla Nora Touré organisasjonen Women in 3D Printing som arbeider for mangfold i den additive tilvirkningsindustrien.

Publisert av: 

Ny storformatprinter fra Massivit

Produsenten av storformat 3d-printere Massivit lanserer en ny modell. Massivit 1800 Pro er en oppgradert utgave av deres tidligere Massivit 1800.

Publisert av: 

3d-print i Oscarvinnende film

3d-printing ble benyttet under kostymedesignet for den Oscarbelønnede amerikanske filmen Black Panther. Kostymet har også høstet priser på andre gallaer.

Publisert av: 

Sikrer seg med sertifiseringer

Digital Metal kan meddele at deres binder jetting metallsystem, DM P2500, UL-sertifiseres. Og i tillegg lanserer de for tiden to nye legeringer som tåler høye temperaturer.

Publisert av: 

USA: Hær og marine tar i bruk 3d-printing i felten

Den amerikanske hær og marine tar ombord 3d-printing for å sette fart på sine operasjoner. Over en 28-måneders periode skal marinens USS George HW Bush (CVN 77) hangarskip oppgraderes med både konvensjonelle og 3d-printede deler.

Publisert av: 

Vant pris for verktøystål

En 3d-printet ståltype, som er i stand til å produsere verktøy som kan skjære gjennom titan, har vunnet en pris på $15 tusen australske dollar for en doktorgradskandidat på RMIT Universitetet i Melbourne.

Publisert av: 

Svenskene satser videre på utdanning

Siden 2016 har nærmere et 40-talls 3d-printingspesialister fått utdannelse i Esløv i Sverige i et prøveprosjekt. Nå forlenges tilbudet i nye to år. – Det skal finnes utdannede folk med rett kompetanse når behovet oppstår – ikke noen år inn på 20-tallet, skriver skolen i sin utdanningsplan.

Publisert av: