Årets Wohlers Report er her

Rapporten utgis årlig av Wohlers Associates.

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Rapporten inneholder blant annet statistikk over hvordan materialbruken i bransjen har utviklet seg og blitt konsumert. Generelt slo materialsegmentet rekord i 2018 og inntektene fra metaller økte med hele 41,5 prosent. I løpet av en femårsperiode har det dessuten foregått en vekst med 40 prosent hvert år. Dette viser ifølge rapporten en sterk aktivitet blant materialleverandører og er et bevis for en økt bruk av additiv tilvirkning for sluttprodukter.

Industrisystemene øker
Wohlers Associates har sporet vekst og salg hos 177 produsenter av industrielle 3d-printersystemer (som koster fra 5 000 dollar). Dette er nesten en tredjedel mer enn hva 135 systemprodusenter rapporterte for ett år siden. Men når industrisystemene øker, minsker skrivebordssystemene (de som koster under 5 000 dollar).

Flyindustrien er en av de bransjene rapporten studerer nærmere. Her har Wohlers Associates kunnat identifisere følgende trendområder: kunnskapsutvikling, cybersikkerhet, automatisering i etterbehandlingen, materialutvikling, partnerskap og industristandarder.

Andre områder rapporten behandler er de fordeler og utfordringer 3d-printerbransjen står overfor, en liste over 107 investeringer som planlegges gjennomført (som omfattar 1,3 milliarder dollar), produksjon og prissetting samt bruken av metallpulver, ekspertrapporter fra 32 land og tabeller over systemer, tredjepartsmaterialer, programvareverktøy og nye utviklinger.

Materialet til årets rapport er samlet inn fra 127 servicebyråer, 71 produsenter av 3d-printersystemer og 30 produsenter av 3d-printere i bordmodellsegmentet.

Les mer om rapporten på Wohlers Associates nettsted.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *