Årets Wohlers Report er her

Rapporten utgis årlig av Wohlers Associates.

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Rapporten inneholder blant annet statistikk over hvordan materialbruken i bransjen har utviklet seg og blitt konsumert. Generelt slo materialsegmentet rekord i 2018 og inntektene fra metaller økte med hele 41,5 prosent. I løpet av en femårsperiode har det dessuten foregått en vekst med 40 prosent hvert år. Dette viser ifølge rapporten en sterk aktivitet blant materialleverandører og er et bevis for en økt bruk av additiv tilvirkning for sluttprodukter.

Industrisystemene øker
Wohlers Associates har sporet vekst og salg hos 177 produsenter av industrielle 3d-printersystemer (som koster fra 5 000 dollar). Dette er nesten en tredjedel mer enn hva 135 systemprodusenter rapporterte for ett år siden. Men når industrisystemene øker, minsker skrivebordssystemene (de som koster under 5 000 dollar).

Flyindustrien er en av de bransjene rapporten studerer nærmere. Her har Wohlers Associates kunnat identifisere følgende trendområder: kunnskapsutvikling, cybersikkerhet, automatisering i etterbehandlingen, materialutvikling, partnerskap og industristandarder.

Andre områder rapporten behandler er de fordeler og utfordringer 3d-printerbransjen står overfor, en liste over 107 investeringer som planlegges gjennomført (som omfattar 1,3 milliarder dollar), produksjon og prissetting samt bruken av metallpulver, ekspertrapporter fra 32 land og tabeller over systemer, tredjepartsmaterialer, programvareverktøy og nye utviklinger.

Materialet til årets rapport er samlet inn fra 127 servicebyråer, 71 produsenter av 3d-printersystemer og 30 produsenter av 3d-printere i bordmodellsegmentet.

Les mer om rapporten på Wohlers Associates nettsted.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Protolabs lanserer 3d-printing med polypropylen i Europa

Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.

Publisert av: 

Turbinblad av cellulose vises på Elmia

Biomaterialer for additiv tilvirkning blir mer og mer vanlig, sier Sascha Peters, grunnlegger av Berlin-baserte Haute Innovation.  Elmia Subcontractor viser et stort turbinblad laget av cellulose.

Publisert av: 

Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

Publisert av: 

Kuleformet byggkammer fra Orb

I California har selskapet Orbital Composites introdusert «Orb», et modulært, robotisert 3D-printssystem som består av et termoplastisk printhode som er beregnet for stort volum, samt en plattform som er 1 meter i diameter.

Publisert av: 

3d-printet robotfisk

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Publisert av: 

Ny bioprint-metode

Forskere fra Universitet i Birmingham har utviklet en ny 3d-printing metode for myke materialer, som man også skal kunne produsere kunstige medisinske implantater med.

Publisert av: 

Nexttech satser på industriell skala

3d-printersenteret Nexttech i danske Kolding har installert en ny 3d-printer for industriell tilvirkning. Ifølge PLM Group, som står bak installasjonen, blir dette den første maskinen fra HPs nyeste satsning på industriell tilvirkning som finner sted i Norden.

Publisert av: 

3d-printet leketøy kan bidra til mindre matsvinn

Hvordan kan vi forberede den yngre generasjonen for mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har utviklet en rekke leker som kan 3d-printes og som skal representere potensielle matretter fra fremtiden.

Publisert av: 

Ny 3d-printer fra Raise3D debuterer neste uke

Raise3D, som står bak Pro 2 serien med 3d-printere, har annonsert at de vil debutere en ny multi-funksjons FFF/FDM 3d-printer for industriell bruk på TCT-messen i Birmingham, UK neste uke.

Publisert av: 

Cellink slipper bioprinter med seks printhoder

Cellink lanserer en ny bioprinter med seks avtagbare printhoder. Dette skal ifølge selskapet åpne døren for å kombinere flere materialer og celler i en og samme printprosess.

Publisert av: