Årets Wohlers Report er her

Rapporten utgis årlig av Wohlers Associates.

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Rapporten inneholder blant annet statistikk over hvordan materialbruken i bransjen har utviklet seg og blitt konsumert. Generelt slo materialsegmentet rekord i 2018 og inntektene fra metaller økte med hele 41,5 prosent. I løpet av en femårsperiode har det dessuten foregått en vekst med 40 prosent hvert år. Dette viser ifølge rapporten en sterk aktivitet blant materialleverandører og er et bevis for en økt bruk av additiv tilvirkning for sluttprodukter.

Industrisystemene øker
Wohlers Associates har sporet vekst og salg hos 177 produsenter av industrielle 3d-printersystemer (som koster fra 5 000 dollar). Dette er nesten en tredjedel mer enn hva 135 systemprodusenter rapporterte for ett år siden. Men når industrisystemene øker, minsker skrivebordssystemene (de som koster under 5 000 dollar).

Flyindustrien er en av de bransjene rapporten studerer nærmere. Her har Wohlers Associates kunnat identifisere følgende trendområder: kunnskapsutvikling, cybersikkerhet, automatisering i etterbehandlingen, materialutvikling, partnerskap og industristandarder.

Andre områder rapporten behandler er de fordeler og utfordringer 3d-printerbransjen står overfor, en liste over 107 investeringer som planlegges gjennomført (som omfattar 1,3 milliarder dollar), produksjon og prissetting samt bruken av metallpulver, ekspertrapporter fra 32 land og tabeller over systemer, tredjepartsmaterialer, programvareverktøy og nye utviklinger.

Materialet til årets rapport er samlet inn fra 127 servicebyråer, 71 produsenter av 3d-printersystemer og 30 produsenter av 3d-printere i bordmodellsegmentet.

Les mer om rapporten på Wohlers Associates nettsted.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: