Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Bionedbrytbare kaffekopper lagd av kalebasser. Foto via CREME.

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Det høres kanskje rart ut å løse ett av plastproblemene med å plaststøpe, men CRÈME – et Brooklyn-basert kreativt designfirma – har utviklet et konsept som gjør nettopp det. Firmaets ide er å bruke 3d-printede krus for å lage 100% biologisk nedbrytbar og kompostabel servise laget av frukten kalebass.

Kalebasser. Foto via CRÈME

Jun Aizaki, eieren og direktør for CRÈME, opprinnelig fra Japan, hentet inspirasjon fra forfedrenes bruk av disse kjøttfulle, uthulte fruktene som væskebeholdere. Kombinert med den japanske praksisen med å dyrke firkantede vannmeloner (for å gjøre dem mer transportvennlige) lagde Aizaki HyO-Cup – kaffekoppen du kan kaste fra deg uten dårlig samvittighet.

Dyrk din egen kaffekopp

Ifølge CRÈME brukte Starbucks i 2006 intet mindre enn 2,6 milliarder kopper i sine kaféer. Under produksjonen av hver papirbasert kopp ble ca 0,24 kg CO2 sluppet ut. Enn videre er disse koppene vanligvis fôret med ikke gjenvinnbar plastpolyetylen, noe som dessuten gir ytterligere 100 gram karbondioksid.

-Take-away kopper og emballasje er standard i hverdagen, men de produserer en utrolig mengde avfall som ender opp i avfallsdeponier og forurenser våre dyrebare vannveier og landskaper, mener CRÈME-teamet.

Firmaet visste om allsidigheten av kalebasser, da disse fruktene er i stand til å vokse raskt (ca. fem måneder) og bære robuste frukter i hvilken årstid som helst, med et sterkt ytre skall og fiberaktig indre fruktkjøtt. Når kalebassene er tørket, er de harde nok til å holde væsker uten at de dermed mykner.

Den ferdige koppformede kalebassen her vist inni plastformen den har vokst frem i. Foto via CRÈME

Med 3d-printing kan man dermed lage støpeformer som kan tvinge fruktens vekst til en hvilken som helst form – fra krus til flasker. lamper og vaser. Når de har vokst seg så store at de fyller støpeformen høstes de og fruktkjøttet skrapes ut og det ytre skallet tørkes. Etter bruk er det bare å kaste de på komposthaugen.

Bionedbrytbar 3d-print

Aizaki og hans team dyrket først HyO-krusene utendørs, men for å massprodusere koppene og eliminere trusselfaktorer som uventet fuktighet, skadedyr og flom, blir de nå dyrket i et beholderlaboratorium. Dette muliggjør et mer konsistent produkt som senere kan stables for pakking.

Stilken må selvsagt også fjernes. Foto via CRÈME

3d-printformene laget av CRÈME-teamet er gjenbrukbare, noe som gir dem noen poeng for bærekraft. Det kan imidlertid være mer fordelaktig for prosessen hvis formene også ble laget av en bionedbrytbar plast, det vil si avledet fra avfallsprodukter eller tre.

Kilde: 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Er 3d-printet kjøtt fremtiden?

Det israelske oppstartsforetaket innen 3d-printing, Redefine Meat, har samlet inn $ 6 millioner dollar i en finansieringsrunde for å fremme utviklingen av sin 3d-printer som lager alternativer til kjøtt.

Publisert av: 

Byggeklosser for organer

Forskere fra Harvard Universitetet har oppdaget en metode for å raskt tilvirke byggeklosser for å lage menneskelige organer.

Publisert av: 

Protech feirer nyinstallasjon

Protech installerer tre nye enheter på hovedkontoret i Stockholm. Det er en 3d-printer, en vaskestasjon og en sintringsstasjon fra Desktop Metal Studio System+.

Publisert av: 

3d-printing kan få foretak til å blomstre

Wohlers har identifisert 3d-printing som et verktøy for foretak som vil spare tid og penger. Blant annet for å lage jigger, verktøy og fiksturer. Jigger og fiksturer er hjelpeverktøy for mekanisk produksjon. Men for at 3d-teknikken skal vokse kreves en større forståelse for teknikkens muligheter blant foretakslederne.

Publisert av: 

GKN innvier millionfabrikk

GKN Aerospace får i oppdrag å tilvirke munnstykker til den nyeste bæreraketten Ariane 6. Produksjonen kommer til å finne sted i en splitter ny fabrikk som innvies i dag, 30. august.

Publisert av: 

Prøv den nye 3d-printede el-sykkelen

Nå kan du teste den første elektriske sykkelen med 3d-printet ramme i karbonfiber. Men da må du på messa Eurobike 2019 i Friedrichshafen i Tyskland 4-7. september.

Publisert av: 

Flere metallprintere til romfartsindustrien

Det nederlandske firmaet Additive Industries har annonsert at et ikke-navngitt Californiabasert romfartsselskap har gått til innkjøp av seks av deres  MetalFAB1 additive produksjonssystemer. For tiden har kunden allerede fire tilsvarende maskiner installert, og med den nye ordren vil de ha tilgjengelig ti slike maskiner av typen MetalFAB1.

Publisert av: 

Slik bruker Heineken 3d-printing

Heineken har dratt nytte av den additive tilvirkningsteknikken i sin produksjon. Det har ført til både tids- og kostnadsbesparelser, skriver Ultimaker på sitt nettsted.

Publisert av: 

Forskere 3d-printer magnetisk væske

Det lyktes et amerikansk forskerteam ved en feiltakelse å 3d-printe dråper med permanente magnetiske egenskaper. Fremskrittene åpner døren for en rekke bruksområder, både innen medisin og elektronikk.

Publisert av: 

Konferanse med metallfokus

Den 25–27. november arrangeres konferansen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Ørebro i Sverige. Her skal besøkerne kunne ta til seg en masse kunnskap om additiv tilvirkning av metall.

Publisert av: 

Nærmere det 3d-printede hjertet

Millioner av mennesker verden over har behov for en hjertetransplantasjon. Nå har forskere i USA tatt neste skritt for å kunne 3d-printe et menneskehjerte i full størrelse.

Publisert av: