Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Bionedbrytbare kaffekopper lagd av kalebasser. Foto via CREME.

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Det høres kanskje rart ut å løse ett av plastproblemene med å plaststøpe, men CRÈME – et Brooklyn-basert kreativt designfirma – har utviklet et konsept som gjør nettopp det. Firmaets ide er å bruke 3d-printede krus for å lage 100% biologisk nedbrytbar og kompostabel servise laget av frukten kalebass.

Kalebasser. Foto via CRÈME

Jun Aizaki, eieren og direktør for CRÈME, opprinnelig fra Japan, hentet inspirasjon fra forfedrenes bruk av disse kjøttfulle, uthulte fruktene som væskebeholdere. Kombinert med den japanske praksisen med å dyrke firkantede vannmeloner (for å gjøre dem mer transportvennlige) lagde Aizaki HyO-Cup – kaffekoppen du kan kaste fra deg uten dårlig samvittighet.

Dyrk din egen kaffekopp

Ifølge CRÈME brukte Starbucks i 2006 intet mindre enn 2,6 milliarder kopper i sine kaféer. Under produksjonen av hver papirbasert kopp ble ca 0,24 kg CO2 sluppet ut. Enn videre er disse koppene vanligvis fôret med ikke gjenvinnbar plastpolyetylen, noe som dessuten gir ytterligere 100 gram karbondioksid.

-Take-away kopper og emballasje er standard i hverdagen, men de produserer en utrolig mengde avfall som ender opp i avfallsdeponier og forurenser våre dyrebare vannveier og landskaper, mener CRÈME-teamet.

Firmaet visste om allsidigheten av kalebasser, da disse fruktene er i stand til å vokse raskt (ca. fem måneder) og bære robuste frukter i hvilken årstid som helst, med et sterkt ytre skall og fiberaktig indre fruktkjøtt. Når kalebassene er tørket, er de harde nok til å holde væsker uten at de dermed mykner.

Den ferdige koppformede kalebassen her vist inni plastformen den har vokst frem i. Foto via CRÈME

Med 3d-printing kan man dermed lage støpeformer som kan tvinge fruktens vekst til en hvilken som helst form – fra krus til flasker. lamper og vaser. Når de har vokst seg så store at de fyller støpeformen høstes de og fruktkjøttet skrapes ut og det ytre skallet tørkes. Etter bruk er det bare å kaste de på komposthaugen.

Bionedbrytbar 3d-print

Aizaki og hans team dyrket først HyO-krusene utendørs, men for å massprodusere koppene og eliminere trusselfaktorer som uventet fuktighet, skadedyr og flom, blir de nå dyrket i et beholderlaboratorium. Dette muliggjør et mer konsistent produkt som senere kan stables for pakking.

Stilken må selvsagt også fjernes. Foto via CRÈME

3d-printformene laget av CRÈME-teamet er gjenbrukbare, noe som gir dem noen poeng for bærekraft. Det kan imidlertid være mer fordelaktig for prosessen hvis formene også ble laget av en bionedbrytbar plast, det vil si avledet fra avfallsprodukter eller tre.

Kilde: 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: