GlobalData: 3d-printing potensiell game changer for globalt kraftmarked

Additiv tilvirkning vil forandre den globale kraftindustrien sier GlobalData, et ledende data- og analyseselskap.

Nylig har additiv tilvirkning (3d-printing) funnet sin anvendelse i ulike sektorer av kraftindustrien, både for å bygge prototyper og i hovedstrømsproduksjon som fører til prosessforenkling og operativ effektivitet. I motsetning til de fremtredende produksjonsprosessene kan additiv tilvirkning produsere komponenter med komplekse geometrier, forbruke færre råvarer, produsere mindre avfall, redusere energiforbruket og redusere tid til marked.

GlobalDatas siste rapport, «3D Printing – Potential Game Changer for Global Power Market» , fremhever viktige utviklinger og trender for å forstå hvilken innflytelse 3d-printing vil ha i endring av kraftindustrien.

-Med en kraftindustrien som er under press, blir ser aktørene i bransjen nå mot 3d-printing for å finne løsninger med reduserte kostnader og kortere tidsrammer, sier Ankit Mathur på GlobalData. -I løpet av den første fasen med å lage innspill til kraftindustrien har 3d-print oppnådd et rimelig suksessnivå med kraftindustrien og teknologiske bedrifter.

3d-printing finner gradvis sin anvendelse i ulike fasetter av kraftindustrien, inkludert fornybare og konvensjonelle energisektorer og batterilagringsenheter. 3d-printing av solcellepaneler, vindturbindeler og konvensjonelt kraftproduksjonsutstyr, for eksempel kraftige tilleggsdeler for gass- og dampturbiner, har vist pålitelighet og allsidighet. Teknologien finner også sin anvendelse i kjernekraftindustrien, inkludert nye objekter for drivstoff og for reaktorkomponenter. Imidlertid vil det være en utfordring i denne bransjen å demonstrere at 3d-printing og materialer og komponenter møter kjernekoder og standarder som er meget strenge i denne sektoren.

-Additiv produksjon har allerede resultert i kortere ledetid, reduserte kostnader og økt effektivitet, og forventes å bli ytterligere forbedret med oppfinnelsen av større skrivere, fortsetter Mathur. -Men siden teknologien fortsatt er i eksperimentell fase og ennå ikke har oppnådd full kommersialisering, vil det være et spørsmål om tid for fullt ut å forstå hvor dypt denne nye teknologien kan trenge inn i kraftindustrien, gitt de høye utstyrsstandardene som kreves for effektiv anleggsoperasjon og det farlige miljøet de tåler, avslutter han.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Er 3d-printet kjøtt fremtiden?

Det israelske oppstartsforetaket innen 3d-printing, Redefine Meat, har samlet inn $ 6 millioner dollar i en finansieringsrunde for å fremme utviklingen av sin 3d-printer som lager alternativer til kjøtt.

Publisert av: 

Byggeklosser for organer

Forskere fra Harvard Universitetet har oppdaget en metode for å raskt tilvirke byggeklosser for å lage menneskelige organer.

Publisert av: 

Protech feirer nyinstallasjon

Protech installerer tre nye enheter på hovedkontoret i Stockholm. Det er en 3d-printer, en vaskestasjon og en sintringsstasjon fra Desktop Metal Studio System+.

Publisert av: 

3d-printing kan få foretak til å blomstre

Wohlers har identifisert 3d-printing som et verktøy for foretak som vil spare tid og penger. Blant annet for å lage jigger, verktøy og fiksturer. Jigger og fiksturer er hjelpeverktøy for mekanisk produksjon. Men for at 3d-teknikken skal vokse kreves en større forståelse for teknikkens muligheter blant foretakslederne.

Publisert av: 

GKN innvier millionfabrikk

GKN Aerospace får i oppdrag å tilvirke munnstykker til den nyeste bæreraketten Ariane 6. Produksjonen kommer til å finne sted i en splitter ny fabrikk som innvies i dag, 30. august.

Publisert av: 

Prøv den nye 3d-printede el-sykkelen

Nå kan du teste den første elektriske sykkelen med 3d-printet ramme i karbonfiber. Men da må du på messa Eurobike 2019 i Friedrichshafen i Tyskland 4-7. september.

Publisert av: 

Flere metallprintere til romfartsindustrien

Det nederlandske firmaet Additive Industries har annonsert at et ikke-navngitt Californiabasert romfartsselskap har gått til innkjøp av seks av deres  MetalFAB1 additive produksjonssystemer. For tiden har kunden allerede fire tilsvarende maskiner installert, og med den nye ordren vil de ha tilgjengelig ti slike maskiner av typen MetalFAB1.

Publisert av: 

Slik bruker Heineken 3d-printing

Heineken har dratt nytte av den additive tilvirkningsteknikken i sin produksjon. Det har ført til både tids- og kostnadsbesparelser, skriver Ultimaker på sitt nettsted.

Publisert av: 

Forskere 3d-printer magnetisk væske

Det lyktes et amerikansk forskerteam ved en feiltakelse å 3d-printe dråper med permanente magnetiske egenskaper. Fremskrittene åpner døren for en rekke bruksområder, både innen medisin og elektronikk.

Publisert av: 

Konferanse med metallfokus

Den 25–27. november arrangeres konferansen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Ørebro i Sverige. Her skal besøkerne kunne ta til seg en masse kunnskap om additiv tilvirkning av metall.

Publisert av: 

Nærmere det 3d-printede hjertet

Millioner av mennesker verden over har behov for en hjertetransplantasjon. Nå har forskere i USA tatt neste skritt for å kunne 3d-printe et menneskehjerte i full størrelse.

Publisert av: