GlobalData: 3d-printing potensiell game changer for globalt kraftmarked

Additiv tilvirkning vil forandre den globale kraftindustrien sier GlobalData, et ledende data- og analyseselskap.

Nylig har additiv tilvirkning (3d-printing) funnet sin anvendelse i ulike sektorer av kraftindustrien, både for å bygge prototyper og i hovedstrømsproduksjon som fører til prosessforenkling og operativ effektivitet. I motsetning til de fremtredende produksjonsprosessene kan additiv tilvirkning produsere komponenter med komplekse geometrier, forbruke færre råvarer, produsere mindre avfall, redusere energiforbruket og redusere tid til marked.

GlobalDatas siste rapport, «3D Printing – Potential Game Changer for Global Power Market» , fremhever viktige utviklinger og trender for å forstå hvilken innflytelse 3d-printing vil ha i endring av kraftindustrien.

-Med en kraftindustrien som er under press, blir ser aktørene i bransjen nå mot 3d-printing for å finne løsninger med reduserte kostnader og kortere tidsrammer, sier Ankit Mathur på GlobalData. -I løpet av den første fasen med å lage innspill til kraftindustrien har 3d-print oppnådd et rimelig suksessnivå med kraftindustrien og teknologiske bedrifter.

3d-printing finner gradvis sin anvendelse i ulike fasetter av kraftindustrien, inkludert fornybare og konvensjonelle energisektorer og batterilagringsenheter. 3d-printing av solcellepaneler, vindturbindeler og konvensjonelt kraftproduksjonsutstyr, for eksempel kraftige tilleggsdeler for gass- og dampturbiner, har vist pålitelighet og allsidighet. Teknologien finner også sin anvendelse i kjernekraftindustrien, inkludert nye objekter for drivstoff og for reaktorkomponenter. Imidlertid vil det være en utfordring i denne bransjen å demonstrere at 3d-printing og materialer og komponenter møter kjernekoder og standarder som er meget strenge i denne sektoren.

-Additiv produksjon har allerede resultert i kortere ledetid, reduserte kostnader og økt effektivitet, og forventes å bli ytterligere forbedret med oppfinnelsen av større skrivere, fortsetter Mathur. -Men siden teknologien fortsatt er i eksperimentell fase og ennå ikke har oppnådd full kommersialisering, vil det være et spørsmål om tid for fullt ut å forstå hvor dypt denne nye teknologien kan trenge inn i kraftindustrien, gitt de høye utstyrsstandardene som kreves for effektiv anleggsoperasjon og det farlige miljøet de tåler, avslutter han.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: