GlobalData: 3d-printing potensiell game changer for globalt kraftmarked

Additiv tilvirkning vil forandre den globale kraftindustrien sier GlobalData, et ledende data- og analyseselskap.

Nylig har additiv tilvirkning (3d-printing) funnet sin anvendelse i ulike sektorer av kraftindustrien, både for å bygge prototyper og i hovedstrømsproduksjon som fører til prosessforenkling og operativ effektivitet. I motsetning til de fremtredende produksjonsprosessene kan additiv tilvirkning produsere komponenter med komplekse geometrier, forbruke færre råvarer, produsere mindre avfall, redusere energiforbruket og redusere tid til marked.

GlobalDatas siste rapport, «3D Printing – Potential Game Changer for Global Power Market» , fremhever viktige utviklinger og trender for å forstå hvilken innflytelse 3d-printing vil ha i endring av kraftindustrien.

-Med en kraftindustrien som er under press, blir ser aktørene i bransjen nå mot 3d-printing for å finne løsninger med reduserte kostnader og kortere tidsrammer, sier Ankit Mathur på GlobalData. -I løpet av den første fasen med å lage innspill til kraftindustrien har 3d-print oppnådd et rimelig suksessnivå med kraftindustrien og teknologiske bedrifter.

3d-printing finner gradvis sin anvendelse i ulike fasetter av kraftindustrien, inkludert fornybare og konvensjonelle energisektorer og batterilagringsenheter. 3d-printing av solcellepaneler, vindturbindeler og konvensjonelt kraftproduksjonsutstyr, for eksempel kraftige tilleggsdeler for gass- og dampturbiner, har vist pålitelighet og allsidighet. Teknologien finner også sin anvendelse i kjernekraftindustrien, inkludert nye objekter for drivstoff og for reaktorkomponenter. Imidlertid vil det være en utfordring i denne bransjen å demonstrere at 3d-printing og materialer og komponenter møter kjernekoder og standarder som er meget strenge i denne sektoren.

-Additiv produksjon har allerede resultert i kortere ledetid, reduserte kostnader og økt effektivitet, og forventes å bli ytterligere forbedret med oppfinnelsen av større skrivere, fortsetter Mathur. -Men siden teknologien fortsatt er i eksperimentell fase og ennå ikke har oppnådd full kommersialisering, vil det være et spørsmål om tid for fullt ut å forstå hvor dypt denne nye teknologien kan trenge inn i kraftindustrien, gitt de høye utstyrsstandardene som kreves for effektiv anleggsoperasjon og det farlige miljøet de tåler, avslutter han.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: