GlobalData: 3d-printing potensiell game changer for globalt kraftmarked

Additiv tilvirkning vil forandre den globale kraftindustrien sier GlobalData, et ledende data- og analyseselskap.

Nylig har additiv tilvirkning (3d-printing) funnet sin anvendelse i ulike sektorer av kraftindustrien, både for å bygge prototyper og i hovedstrømsproduksjon som fører til prosessforenkling og operativ effektivitet. I motsetning til de fremtredende produksjonsprosessene kan additiv tilvirkning produsere komponenter med komplekse geometrier, forbruke færre råvarer, produsere mindre avfall, redusere energiforbruket og redusere tid til marked.

GlobalDatas siste rapport, “3D Printing – Potential Game Changer for Global Power Market” , fremhever viktige utviklinger og trender for å forstå hvilken innflytelse 3d-printing vil ha i endring av kraftindustrien.

-Med en kraftindustrien som er under press, blir ser aktørene i bransjen nå mot 3d-printing for å finne løsninger med reduserte kostnader og kortere tidsrammer, sier Ankit Mathur på GlobalData. -I løpet av den første fasen med å lage innspill til kraftindustrien har 3d-print oppnådd et rimelig suksessnivå med kraftindustrien og teknologiske bedrifter.

3d-printing finner gradvis sin anvendelse i ulike fasetter av kraftindustrien, inkludert fornybare og konvensjonelle energisektorer og batterilagringsenheter. 3d-printing av solcellepaneler, vindturbindeler og konvensjonelt kraftproduksjonsutstyr, for eksempel kraftige tilleggsdeler for gass- og dampturbiner, har vist pålitelighet og allsidighet. Teknologien finner også sin anvendelse i kjernekraftindustrien, inkludert nye objekter for drivstoff og for reaktorkomponenter. Imidlertid vil det være en utfordring i denne bransjen å demonstrere at 3d-printing og materialer og komponenter møter kjernekoder og standarder som er meget strenge i denne sektoren.

-Additiv produksjon har allerede resultert i kortere ledetid, reduserte kostnader og økt effektivitet, og forventes å bli ytterligere forbedret med oppfinnelsen av større skrivere, fortsetter Mathur. -Men siden teknologien fortsatt er i eksperimentell fase og ennå ikke har oppnådd full kommersialisering, vil det være et spørsmål om tid for fullt ut å forstå hvor dypt denne nye teknologien kan trenge inn i kraftindustrien, gitt de høye utstyrsstandardene som kreves for effektiv anleggsoperasjon og det farlige miljøet de tåler, avslutter han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: