Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sushirestauranten er planlagt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver fra gjestene, som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Det var under fjoråret at foretaket for første gang viste frem sin sushi under en festival i USA. Men planen er at de skal åpne en restaurant med konseptet.

 

Helse-sett. Foto via Open Meals

Sushi Singularity er tenkt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Før restaurantbesøket sendes et helse-sett til gjesten. Deretter er tanken at gjesten skal sende en væskeprøve tilbake til restauranten. Basert på en analyse av prøvene som som fastslår hvilke næringsstoffer gjesten har behov for, 3d-printes sushibiter som «krydres» med spesifikke næringsmidler. Totalt er det 14 ulike slike stoffer som kan tilsettes.

Et eksempel på en sushibit som gjesten kan få på sin tallerken er en cellekultivert tunfisk som har blitt pulverisert og herdet med en CO2-laser. Eller hva med en ”klassisk” maki-rull med sjøgress, der strukturen har blitt sammenpresset ved hjelp av 3d-printing.

”Mennesker vet ingenting om sushi”
På sin hjemmeside skriver restauranten at sushi kommer til å knytte sammen mennesker over hele verden. Kombinasjonen sushi og biometri kommer til å skape en hyper-personalisering. De avslutter med å skrive: ”Mennesker vet ingenting om sushi”.Vil du vite mer om konseptet kan du besøke restaurantens nettsted. Her er det også en video som viser hvordan maten kommer til å se ut.

Foto via Open Meals.

Kilde: designboom.com

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Protolabs lanserer 3d-printing med polypropylen i Europa

Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.

Publisert av: 

Turbinblad av cellulose vises på Elmia

Biomaterialer for additiv tilvirkning blir mer og mer vanlig, sier Sascha Peters, grunnlegger av Berlin-baserte Haute Innovation.  Elmia Subcontractor viser et stort turbinblad laget av cellulose.

Publisert av: 

Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

Publisert av: 

Kuleformet byggkammer fra Orb

I California har selskapet Orbital Composites introdusert «Orb», et modulært, robotisert 3D-printssystem som består av et termoplastisk printhode som er beregnet for stort volum, samt en plattform som er 1 meter i diameter.

Publisert av: 

3d-printet robotfisk

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Publisert av: 

Ny bioprint-metode

Forskere fra Universitet i Birmingham har utviklet en ny 3d-printing metode for myke materialer, som man også skal kunne produsere kunstige medisinske implantater med.

Publisert av: 

Nexttech satser på industriell skala

3d-printersenteret Nexttech i danske Kolding har installert en ny 3d-printer for industriell tilvirkning. Ifølge PLM Group, som står bak installasjonen, blir dette den første maskinen fra HPs nyeste satsning på industriell tilvirkning som finner sted i Norden.

Publisert av: 

3d-printet leketøy kan bidra til mindre matsvinn

Hvordan kan vi forberede den yngre generasjonen for mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har utviklet en rekke leker som kan 3d-printes og som skal representere potensielle matretter fra fremtiden.

Publisert av: 

Ny 3d-printer fra Raise3D debuterer neste uke

Raise3D, som står bak Pro 2 serien med 3d-printere, har annonsert at de vil debutere en ny multi-funksjons FFF/FDM 3d-printer for industriell bruk på TCT-messen i Birmingham, UK neste uke.

Publisert av: 

Cellink slipper bioprinter med seks printhoder

Cellink lanserer en ny bioprinter med seks avtagbare printhoder. Dette skal ifølge selskapet åpne døren for å kombinere flere materialer og celler i en og samme printprosess.

Publisert av: