Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sushirestauranten er planlagt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver fra gjestene, som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Det var under fjoråret at foretaket for første gang viste frem sin sushi under en festival i USA. Men planen er at de skal åpne en restaurant med konseptet.

 

Helse-sett. Foto via Open Meals

Sushi Singularity er tenkt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Før restaurantbesøket sendes et helse-sett til gjesten. Deretter er tanken at gjesten skal sende en væskeprøve tilbake til restauranten. Basert på en analyse av prøvene som som fastslår hvilke næringsstoffer gjesten har behov for, 3d-printes sushibiter som “krydres” med spesifikke næringsmidler. Totalt er det 14 ulike slike stoffer som kan tilsettes.

Et eksempel på en sushibit som gjesten kan få på sin tallerken er en cellekultivert tunfisk som har blitt pulverisert og herdet med en CO2-laser. Eller hva med en ”klassisk” maki-rull med sjøgress, der strukturen har blitt sammenpresset ved hjelp av 3d-printing.

”Mennesker vet ingenting om sushi”
På sin hjemmeside skriver restauranten at sushi kommer til å knytte sammen mennesker over hele verden. Kombinasjonen sushi og biometri kommer til å skape en hyper-personalisering. De avslutter med å skrive: ”Mennesker vet ingenting om sushi”.Vil du vite mer om konseptet kan du besøke restaurantens nettsted. Her er det også en video som viser hvordan maten kommer til å se ut.

Foto via Open Meals.

Kilde: designboom.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *