Spytt og urin - basis for fremtidens sushi?

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 28 mars 2019
Sushirestauranten er planlagt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver fra gjestene, som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Det var under fjoråret at foretaket for første gang viste frem sin sushi under en festival i USA. Men planen er at de skal åpne en restaurant med konseptet.

 

Helse-sett. Foto via Open Meals

Sushi Singularity er tenkt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Før restaurantbesøket sendes et helse-sett til gjesten. Deretter er tanken at gjesten skal sende en væskeprøve tilbake til restauranten. Basert på en analyse av prøvene som som fastslår hvilke næringsstoffer gjesten har behov for, 3d-printes sushibiter som «krydres» med spesifikke næringsmidler. Totalt er det 14 ulike slike stoffer som kan tilsettes.

Et eksempel på en sushibit som gjesten kan få på sin tallerken er en cellekultivert tunfisk som har blitt pulverisert og herdet med en CO2-laser. Eller hva med en ”klassisk” maki-rull med sjøgress, der strukturen har blitt sammenpresset ved hjelp av 3d-printing.

”Mennesker vet ingenting om sushi”
På sin hjemmeside skriver restauranten at sushi kommer til å knytte sammen mennesker over hele verden. Kombinasjonen sushi og biometri kommer til å skape en hyper-personalisering. De avslutter med å skrive: ”Mennesker vet ingenting om sushi”.Vil du vite mer om konseptet kan du besøke restaurantens nettsted. Her er det også en video som viser hvordan maten kommer til å se ut.

Foto via Open Meals.

Kilde: designboom.com

Siste nytt

AM Summit blir VIP-event for SMB-foretak

De siste årene har den danske AM Hub hver høst invitert til en stor konferanse i København om additiv produksjon, med store navn på foredragsholderlisten. Årets konferanse blir betydelig mindre.
AM-textil-1024x683
AM Summit blir VIP-event for SMB-foretak

Forward AM blir en del av Stratasys

Forward AM har hatt en økonomisk utfordrende tid. Det er nå klart at Stratasys blir den nye eieren.
MAM-News-1024x1024-1
Forward AM blir en del av Stratasys

Prototal utvider med nok en SLS-maskin

I begynnelsen av året styrket Prototal sin kapasitet på 3D-printing ved sitt anlegg i Levanger med en SLS 3D-printer fra EOS. Nå får den selskap av nok en maskin av samme modell.
Prototal-AS_EOS-P770-1024x683
Prototal utvider med nok en SLS-maskin

Heineken sikrer kontinuitet i produksjonen ved hjelp av 3D printing

Pakkesjef Juan Padilla González har implementert 3D-printing for å øke oppetid og effektivitet ved Heinekens bryggeri i Sevilla, Spania.
innovation showcase
Heineken sikrer kontinuitet i produksjonen ved hjelp av 3D printing

Les mer

AM Summit blir VIP-event for SMB-foretak

De siste årene har den danske AM Hub hver høst invitert til en stor konferanse i København om additiv produksjon, med store navn på foredragsholderlisten. Årets konferanse blir betydelig mindre.
AM-textil-1024x683
AM Summit blir VIP-event for SMB-foretak

Forward AM blir en del av Stratasys

Forward AM har hatt en økonomisk utfordrende tid. Det er nå klart at Stratasys blir den nye eieren.
MAM-News-1024x1024-1
Forward AM blir en del av Stratasys

Prototal utvider med nok en SLS-maskin

I begynnelsen av året styrket Prototal sin kapasitet på 3D-printing ved sitt anlegg i Levanger med en SLS 3D-printer fra EOS. Nå får den selskap av nok en maskin av samme modell.
Prototal-AS_EOS-P770-1024x683
Prototal utvider med nok en SLS-maskin

Heineken sikrer kontinuitet i produksjonen ved hjelp av 3D printing

Pakkesjef Juan Padilla González har implementert 3D-printing for å øke oppetid og effektivitet ved Heinekens bryggeri i Sevilla, Spania.
innovation showcase
Heineken sikrer kontinuitet i produksjonen ved hjelp av 3D printing