Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sushirestauranten er planlagt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Foto via Open Meals.

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver fra gjestene, som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Det var under fjoråret at foretaket for første gang viste frem sin sushi under en festival i USA. Men planen er at de skal åpne en restaurant med konseptet.

 

Helse-sett. Foto via Open Meals

Sushi Singularity er tenkt å skulle åpne i Tokyo i 2020. Før restaurantbesøket sendes et helse-sett til gjesten. Deretter er tanken at gjesten skal sende en væskeprøve tilbake til restauranten. Basert på en analyse av prøvene som som fastslår hvilke næringsstoffer gjesten har behov for, 3d-printes sushibiter som «krydres» med spesifikke næringsmidler. Totalt er det 14 ulike slike stoffer som kan tilsettes.

Et eksempel på en sushibit som gjesten kan få på sin tallerken er en cellekultivert tunfisk som har blitt pulverisert og herdet med en CO2-laser. Eller hva med en ”klassisk” maki-rull med sjøgress, der strukturen har blitt sammenpresset ved hjelp av 3d-printing.

”Mennesker vet ingenting om sushi”
På sin hjemmeside skriver restauranten at sushi kommer til å knytte sammen mennesker over hele verden. Kombinasjonen sushi og biometri kommer til å skape en hyper-personalisering. De avslutter med å skrive: ”Mennesker vet ingenting om sushi”.Vil du vite mer om konseptet kan du besøke restaurantens nettsted. Her er det også en video som viser hvordan maten kommer til å se ut.

Foto via Open Meals.

Kilde: designboom.com

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: