Benbrytende fremskritt

Student Sean Bittner holder i et 3d-printet byggestativ som er lagd for å hjelpe til med leging av ostekondrale skader. Foto: Jeff Fitlow/Rice University

Bioforskere ved Rice University og University of Maryland meddeler at de har lykkes med å utvikle en løsning som likner menneskelig benmateriale med hjelp av 3d-utskrift.

I Rice Universitys laboratorium har forskere funnet en løsning for å lage replika av menneskelig hardben som omgis av brusk. For idrettsutøvere er dette et viktig fremskritt da mange skader ofte kan stikke kjepper i hjulene for deres karrierer. Uansett om det er små sprekker eller at benet brekker så kan det være veldig smertefullt.

Nøkkelen er etterliknende vev som gradvis vender seg fra brusk ved overflaten til benet nedenfor, skriver Rice University på sitt nettsted og fortsetter:

Biomaterials Lab at Rice trykte en byggstativ med tilpassede blandinger av en polymer for brusken og en keramikk for benmassen med innebygde porer som skulle gjøre det mulig for pasientens egne celler og blodkar å infiltrere implantatet. Og etter hvert la det bli en del av det naturlige ben og brusk.

Kilde: Rice University

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: