EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS kunde- og teknikksenter i Krailling, Tyskland.

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Den tyske 3d-printerutvikleren EOS feirer at de i 30 år har arbeidet med industrielle 3d-printingsystemer. Foretaket ble grunnlagt i 1989 av Hans Langer, som hadde en visjon om å produsere tredimensjonale objekter direkte fra CAD-data gjennom laserteknologi. I dag har EOS nesten 3500 installerte industrielle 3d-printingsystemer rundt om i verden.

Dr. Hans J. Langer som grunnla EOS i 1989, da og nå. I dag arbeider han som administrerende direktør sammen med Adrian Kepler og er styreleder i EOS Group.

I de tidlige årene var det stereolitografiteknik som var i fokus, men EOS kom snart å legge mer fokus på lasersintring. Ifølge selskapet har suksessfaktorene siden da blant annet vært at de har kunnet tilby teknikker som dekker både plast- og metallproduksjon. De har dessuten selv hatt materialer, programvarer og prosesser som har vært skreddersydde deres egne systemer.

Siden da har foretaket ekspandert, ikke bare med en stor avdeling som bygger på konsulentvirksomhet innen 3d-printing, men også med personale som har gått fra fire personer til 1200 ansatte verden over.

Adrian Kepler, administrerende direktør i EOS.

EOS i fremtiden
I 2010 startet EOS opp virksomhet i Gøteborg, der det i dag jobber 22 personer. Regionen, som er base for Norden og Baltikum, dekker Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Latvia, Litauen, Estland og Finland. For foretakets utvikling har EOS etablert et kompetansesenter for metaller i Finland. Her tilvirkes blant annet EOS metallpulver.

De siste årene har serieproduksjon økt. Ifølge EOS øker behovet for å kunne integrere teknikken i et allerede eksisterende produksjonsmiljø. Målet for selskapet er å oppnå en fleksibel produksjon som sammenfører industriell 3d-printing med konvensjonelle tilvirkningsmetoder i en digital fabrikk.

– En etablering av helt digitale produksjonsplattformer er et mål som vi tar sikte på å nå i løpet av de kommende årene. Det handler ikke bare om å tilby rette 3d-printingløsninger, men også å vurdere, planlegge, implementere og optimere AT-produksjonsceller for å kunna utnytte alle fordeler og muligheter innen digitaliseringen, sier Adrian Keppler, administrerende direktør for EOS.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: