EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS kunde- og teknikksenter i Krailling, Tyskland.

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Den tyske 3d-printerutvikleren EOS feirer at de i 30 år har arbeidet med industrielle 3d-printingsystemer. Foretaket ble grunnlagt i 1989 av Hans Langer, som hadde en visjon om å produsere tredimensjonale objekter direkte fra CAD-data gjennom laserteknologi. I dag har EOS nesten 3500 installerte industrielle 3d-printingsystemer rundt om i verden.

Dr. Hans J. Langer som grunnla EOS i 1989, da og nå. I dag arbeider han som administrerende direktør sammen med Adrian Kepler og er styreleder i EOS Group.

I de tidlige årene var det stereolitografiteknik som var i fokus, men EOS kom snart å legge mer fokus på lasersintring. Ifølge selskapet har suksessfaktorene siden da blant annet vært at de har kunnet tilby teknikker som dekker både plast- og metallproduksjon. De har dessuten selv hatt materialer, programvarer og prosesser som har vært skreddersydde deres egne systemer.

Siden da har foretaket ekspandert, ikke bare med en stor avdeling som bygger på konsulentvirksomhet innen 3d-printing, men også med personale som har gått fra fire personer til 1200 ansatte verden over.

Adrian Kepler, administrerende direktør i EOS.

EOS i fremtiden
I 2010 startet EOS opp virksomhet i Gøteborg, der det i dag jobber 22 personer. Regionen, som er base for Norden og Baltikum, dekker Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Latvia, Litauen, Estland og Finland. For foretakets utvikling har EOS etablert et kompetansesenter for metaller i Finland. Her tilvirkes blant annet EOS metallpulver.

De siste årene har serieproduksjon økt. Ifølge EOS øker behovet for å kunne integrere teknikken i et allerede eksisterende produksjonsmiljø. Målet for selskapet er å oppnå en fleksibel produksjon som sammenfører industriell 3d-printing med konvensjonelle tilvirkningsmetoder i en digital fabrikk.

– En etablering av helt digitale produksjonsplattformer er et mål som vi tar sikte på å nå i løpet av de kommende årene. Det handler ikke bare om å tilby rette 3d-printingløsninger, men også å vurdere, planlegge, implementere og optimere AT-produksjonsceller for å kunna utnytte alle fordeler og muligheter innen digitaliseringen, sier Adrian Keppler, administrerende direktør for EOS.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nytt materiale skal absorbere stråling

AddNorth har sammen med forskere for strålebeskyttelse og selskapet Additive Composite i Uppsala utviklet et nytt filament som kan absorbere nøytronstråling.

Publisert av: 

Coronavirus stopper messe

Etter utbruddet av Corona-viruset i Kina blir Asiamold – den asiatiske messen for verktøy, prosesseringsmaskiner og additiv tilvirkning – nå utsatt.

Publisert av: 

Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Sykehuset sikrer kirurgiske inngrep med 3D-print

Skåne universitetssykehus 3D-printer modeller for blant annet å forberede seg på vanskelige operasjoner. -Målet er at vi i fremtiden skal kunne trykke implantater som kan opereres inn i kroppen, sier Einar Heiberg, forsker i klinisk fysiologi ved Skåne universitetssykehus og Lund universitet.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: