EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS kunde- og teknikksenter i Krailling, Tyskland.

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Den tyske 3d-printerutvikleren EOS feirer at de i 30 år har arbeidet med industrielle 3d-printingsystemer. Foretaket ble grunnlagt i 1989 av Hans Langer, som hadde en visjon om å produsere tredimensjonale objekter direkte fra CAD-data gjennom laserteknologi. I dag har EOS nesten 3500 installerte industrielle 3d-printingsystemer rundt om i verden.

Dr. Hans J. Langer som grunnla EOS i 1989, da og nå. I dag arbeider han som administrerende direktør sammen med Adrian Kepler og er styreleder i EOS Group.

I de tidlige årene var det stereolitografiteknik som var i fokus, men EOS kom snart å legge mer fokus på lasersintring. Ifølge selskapet har suksessfaktorene siden da blant annet vært at de har kunnet tilby teknikker som dekker både plast- og metallproduksjon. De har dessuten selv hatt materialer, programvarer og prosesser som har vært skreddersydde deres egne systemer.

Siden da har foretaket ekspandert, ikke bare med en stor avdeling som bygger på konsulentvirksomhet innen 3d-printing, men også med personale som har gått fra fire personer til 1200 ansatte verden over.

Adrian Kepler, administrerende direktør i EOS.

EOS i fremtiden
I 2010 startet EOS opp virksomhet i Gøteborg, der det i dag jobber 22 personer. Regionen, som er base for Norden og Baltikum, dekker Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Latvia, Litauen, Estland og Finland. For foretakets utvikling har EOS etablert et kompetansesenter for metaller i Finland. Her tilvirkes blant annet EOS metallpulver.

De siste årene har serieproduksjon økt. Ifølge EOS øker behovet for å kunne integrere teknikken i et allerede eksisterende produksjonsmiljø. Målet for selskapet er å oppnå en fleksibel produksjon som sammenfører industriell 3d-printing med konvensjonelle tilvirkningsmetoder i en digital fabrikk.

– En etablering av helt digitale produksjonsplattformer er et mål som vi tar sikte på å nå i løpet av de kommende årene. Det handler ikke bare om å tilby rette 3d-printingløsninger, men også å vurdere, planlegge, implementere og optimere AT-produksjonsceller for å kunna utnytte alle fordeler og muligheter innen digitaliseringen, sier Adrian Keppler, administrerende direktør for EOS.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: