EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS kunde- og teknikksenter i Krailling, Tyskland.

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Den tyske 3d-printerutvikleren EOS feirer at de i 30 år har arbeidet med industrielle 3d-printingsystemer. Foretaket ble grunnlagt i 1989 av Hans Langer, som hadde en visjon om å produsere tredimensjonale objekter direkte fra CAD-data gjennom laserteknologi. I dag har EOS nesten 3500 installerte industrielle 3d-printingsystemer rundt om i verden.

Dr. Hans J. Langer som grunnla EOS i 1989, da og nå. I dag arbeider han som administrerende direktør sammen med Adrian Kepler og er styreleder i EOS Group.

I de tidlige årene var det stereolitografiteknik som var i fokus, men EOS kom snart å legge mer fokus på lasersintring. Ifølge selskapet har suksessfaktorene siden da blant annet vært at de har kunnet tilby teknikker som dekker både plast- og metallproduksjon. De har dessuten selv hatt materialer, programvarer og prosesser som har vært skreddersydde deres egne systemer.

Siden da har foretaket ekspandert, ikke bare med en stor avdeling som bygger på konsulentvirksomhet innen 3d-printing, men også med personale som har gått fra fire personer til 1200 ansatte verden over.

Adrian Kepler, administrerende direktør i EOS.

EOS i fremtiden
I 2010 startet EOS opp virksomhet i Gøteborg, der det i dag jobber 22 personer. Regionen, som er base for Norden og Baltikum, dekker Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island, Latvia, Litauen, Estland og Finland. For foretakets utvikling har EOS etablert et kompetansesenter for metaller i Finland. Her tilvirkes blant annet EOS metallpulver.

De siste årene har serieproduksjon økt. Ifølge EOS øker behovet for å kunne integrere teknikken i et allerede eksisterende produksjonsmiljø. Målet for selskapet er å oppnå en fleksibel produksjon som sammenfører industriell 3d-printing med konvensjonelle tilvirkningsmetoder i en digital fabrikk.

– En etablering av helt digitale produksjonsplattformer er et mål som vi tar sikte på å nå i løpet av de kommende årene. Det handler ikke bare om å tilby rette 3d-printingløsninger, men også å vurdere, planlegge, implementere og optimere AT-produksjonsceller for å kunna utnytte alle fordeler og muligheter innen digitaliseringen, sier Adrian Keppler, administrerende direktør for EOS.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: