Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs nordiske forhandler.

Forskjell i byggeflate mellom Form 3 og Form 3L. Foto via Formlabs.

Det er nesten tre år siden at Formlabs slapp 3d-printeren Form 2. Nå lanserer de to nye modeller, Form 3 og Form 3L. Den sistnevnte er foretakets første printer for de større volumene og har en fem ganger så stor byggeflate som den litt mindre Form 3. Byggvolum for Form 3 er 14,5 x 14,5 x 18,5 centimeter, mens Form 3L har en byggeflate på 30 x 33,5 x 20 centimeter.

Teknikken i begge modellene baseres på en lineær laserilluminering. Til forskjell fra Form 3 er Form 3L utstyrt med doble lasermoduler for høyere printhastighet. Se hvordan LFS-teknikken fungerer her:

Kan komme til å utvide bruksområdene

– Som nordisk distributør for Formlabs markedsledende 3d-printere med SLA-teknikk er vi veldig glade for å ønske de nye modellene Form 3 og den større Form 3L velkommen inn i utvalget. De anvender en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, Low Force Stereolithography, som gir enda bedre overflatefinish og med mindre bruk av støttestruktur, noe som gir et fantastisk resultat, sier Daniel Ljungstig, administrerende på 3DVerkstan.

– Og med Form 3L finnes det endelig en modell for brukere som har behov for å bygge litt større objekter, det kommer til å utvide bruksområdene og applikasjoner betraktelig.

3DVerkstan kommer fortrinnsvis å begynne å levere Form 3 i juni 2019, til en pakkepris fra cirka 34 640 kroner og Form 3L i januar 2020 fra 98 692 kroner.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: