Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs nordiske forhandler.

Forskjell i byggeflate mellom Form 3 og Form 3L. Foto via Formlabs.

Det er nesten tre år siden at Formlabs slapp 3d-printeren Form 2. Nå lanserer de to nye modeller, Form 3 og Form 3L. Den sistnevnte er foretakets første printer for de større volumene og har en fem ganger så stor byggeflate som den litt mindre Form 3. Byggvolum for Form 3 er 14,5 x 14,5 x 18,5 centimeter, mens Form 3L har en byggeflate på 30 x 33,5 x 20 centimeter.

Teknikken i begge modellene baseres på en lineær laserilluminering. Til forskjell fra Form 3 er Form 3L utstyrt med doble lasermoduler for høyere printhastighet. Se hvordan LFS-teknikken fungerer her:

Kan komme til å utvide bruksområdene

– Som nordisk distributør for Formlabs markedsledende 3d-printere med SLA-teknikk er vi veldig glade for å ønske de nye modellene Form 3 og den større Form 3L velkommen inn i utvalget. De anvender en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, Low Force Stereolithography, som gir enda bedre overflatefinish og med mindre bruk av støttestruktur, noe som gir et fantastisk resultat, sier Daniel Ljungstig, administrerende på 3DVerkstan.

– Og med Form 3L finnes det endelig en modell for brukere som har behov for å bygge litt større objekter, det kommer til å utvide bruksområdene og applikasjoner betraktelig.

3DVerkstan kommer fortrinnsvis å begynne å levere Form 3 i juni 2019, til en pakkepris fra cirka 34 640 kroner og Form 3L i januar 2020 fra 98 692 kroner.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: