Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs nordiske forhandler.

Forskjell i byggeflate mellom Form 3 og Form 3L. Foto via Formlabs.

Det er nesten tre år siden at Formlabs slapp 3d-printeren Form 2. Nå lanserer de to nye modeller, Form 3 og Form 3L. Den sistnevnte er foretakets første printer for de større volumene og har en fem ganger så stor byggeflate som den litt mindre Form 3. Byggvolum for Form 3 er 14,5 x 14,5 x 18,5 centimeter, mens Form 3L har en byggeflate på 30 x 33,5 x 20 centimeter.

Teknikken i begge modellene baseres på en lineær laserilluminering. Til forskjell fra Form 3 er Form 3L utstyrt med doble lasermoduler for høyere printhastighet. Se hvordan LFS-teknikken fungerer her:

Kan komme til å utvide bruksområdene

– Som nordisk distributør for Formlabs markedsledende 3d-printere med SLA-teknikk er vi veldig glade for å ønske de nye modellene Form 3 og den større Form 3L velkommen inn i utvalget. De anvender en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, Low Force Stereolithography, som gir enda bedre overflatefinish og med mindre bruk av støttestruktur, noe som gir et fantastisk resultat, sier Daniel Ljungstig, administrerende på 3DVerkstan.

– Og med Form 3L finnes det endelig en modell for brukere som har behov for å bygge litt større objekter, det kommer til å utvide bruksområdene og applikasjoner betraktelig.

3DVerkstan kommer fortrinnsvis å begynne å levere Form 3 i juni 2019, til en pakkepris fra cirka 34 640 kroner og Form 3L i januar 2020 fra 98 692 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: 

Forskere med bio-robot

Ved å kombinere et 3D-printet hydrogel skjelett med ryggmargen fra en rotte har forskere ved universitetet i Illinois lagd en “gående” bio-robot.

Publisert av: 

De lager steriliserbare visirer

Protolabs har hjulpet Michelin med å utvikle steriliserbare ansiktsvisirer for helsetjenesten.
– Stroppen, visiret og den nedre armeringen er alle laget av polykarbonat. Skjermene kan derfor steriliseres uten å bli skadet, sier Frédéric Pialot, Senior Fellow Processes hos Michelin.

Publisert av: 

Nedgang for metallprinting

GE (General Electric) er i ferd med å si opp 13000 medarbeidere grunnet nedgang i etterspørselen etter 3D-printede metalldeler, spesielt i flyindustrien.

Publisert av: 

3D-printing og månelanding

Astronauter skal igjen opp og vandre på månen. Der har det ikke vært folk siden Apollo-17 i 1972. På landingsfartøyet benyttes det denne gangen 3D-printede deler.

Publisert av: 

SINTEF med i EU-prosjekt for rensing av vaksiner

Den norske forskningsorganisasjonen SINTEF deltar i et EU prosjekt der 3D-printing benyttes for å rense vaksiner, noe som er kostnadsreduserende og føre til at vaksiner lettere kan komme trengende i utviklingsland til gode.

Publisert av: