Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs nordiske forhandler.

Forskjell i byggeflate mellom Form 3 og Form 3L. Foto via Formlabs.

Det er nesten tre år siden at Formlabs slapp 3d-printeren Form 2. Nå lanserer de to nye modeller, Form 3 og Form 3L. Den sistnevnte er foretakets første printer for de større volumene og har en fem ganger så stor byggeflate som den litt mindre Form 3. Byggvolum for Form 3 er 14,5 x 14,5 x 18,5 centimeter, mens Form 3L har en byggeflate på 30 x 33,5 x 20 centimeter.

Teknikken i begge modellene baseres på en lineær laserilluminering. Til forskjell fra Form 3 er Form 3L utstyrt med doble lasermoduler for høyere printhastighet. Se hvordan LFS-teknikken fungerer her:

Kan komme til å utvide bruksområdene

– Som nordisk distributør for Formlabs markedsledende 3d-printere med SLA-teknikk er vi veldig glade for å ønske de nye modellene Form 3 og den større Form 3L velkommen inn i utvalget. De anvender en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, Low Force Stereolithography, som gir enda bedre overflatefinish og med mindre bruk av støttestruktur, noe som gir et fantastisk resultat, sier Daniel Ljungstig, administrerende på 3DVerkstan.

– Og med Form 3L finnes det endelig en modell for brukere som har behov for å bygge litt større objekter, det kommer til å utvide bruksområdene og applikasjoner betraktelig.

3DVerkstan kommer fortrinnsvis å begynne å levere Form 3 i juni 2019, til en pakkepris fra cirka 34 640 kroner og Form 3L i januar 2020 fra 98 692 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *