Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Eksempel på kobberdel. Foto via Protolabs

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Selskapet vil 3d-printe kobberdelene av materialet CUNi2SiCR, som er en kobberlegering med høyt kobbernivå, med produksjonsmetoden Direct Metal Laser Sintering (DMLS), hvilket vil kombinere fordelene ved kobber med 3d-printingens muligheter for å produsere mer komplekse geometrier enn hva subtraktive metoder klarer.

Andrea Landoni, produktsjef for Protolabs kommenterte: –Denne utviklingen betyr at ingeniører nå kan skaffe kobberdeler til veie til markedet raskere og mer kostnadsefektivt. Det åpner også opp for nye designmuligheter ettersom additiv tilvirkning lar deg utvikle geometrier som ikke er mulig med andre metoder, slik som bearbeidelse med CNC metoder. For eksempel kan noen indre kanaler (i objektet) komplisere dette.

En annen kobberdel. Foto via Protolabs.

Rent kobber anses å ha fordelaktige materialegenskaper som formbarhet og høy termisk og elektrisk ledningsevne. På grunn av metallets konduktivitet har kobber imidlertid vist seg å være et vanskelig materiale for additiv tilvirkning, da den reflekterer varmen som påføres av en laserstråle. Til tross for dette har alternative metoder blitt utviklet ved hjelp av elektronstrålesmelting (EBM), Optomecs patenterte Aerosol Jet-teknologi, og TRUMPFs TruPrint Laser Metal Fusion (LMF) -system til 3d-printede kobberkomponenter.

Selv om 3d-printing har utviklet seg for å imøtekomme materialet, er det ifølge Protolabs slik at «du må søke lenge og vel for å finne en leverandør» til 3D-printede kobberdeler. CNC-bearbeiding har vært det foretrukne alternativet for å få kobberdeler designet og produsert raskt ved høye volumer på flere hundre eller mer, samtidig som de gir bedre toleranser sammenlignet med 3D-utskrift. Protolabs har allerede fra tidligere av produsert kobber deler ved hjelp av CNC-maskinering samt sprøytestøping.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Re-arrangerer celler for bioprinting

Forskere ved universitetet i North Carolina har utviklet en metode for å arrangere rekkefølgen på cellene i 3d-bioprintede geleer. Med denne metoden er hensikten å forbedre samsvaret mellom kunstig lagd cellevev og sine tilsvarende biologiske vev. Formålet er at disse vevene deretter kan benyttes til å behandle vanlige skader.

Publisert av: 

Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Publisert av: 

Formlabs slipper to nye printere

Formlabs har lansert to nye 3d-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. – De benytter seg av en ny unik SLA-teknikk som kalles LFS, sier Daniel Ljungstig, adm dir for 3DVerkstan som er Formlabs svenske forhandler.

Publisert av: 

Pantone-sertifisering til to Stratasys-printere

To av PolyJet 3d-printerne fra Stratasys har blitt validert av Pantone, som er global autoritet og standardiseringsekspert på farger for designindustrien. Med dette har Stratasys integrert Pantone sitt fargestyringssystem inn i arbeidsflyten til modellene J735 og J750, noe som gjøre prosessen for å lage prototyper fargeekte.

Publisert av: 

3d-printer skal lokke skiltmakere

Den japanske printerprodusenten Mimaki lanserte sin første 3d-printer i slutten av 2017. Det var en maskin basert på en inkjet-teknikk. Nå har selskapet funnet tiden inne til å lansere ytterligere en maskin, denne gangen i bordmodell med en annen type teknologi.

Publisert av: 

Spytt og urin – basis for fremtidens sushi?

Sugen på sushi? Det japanske selskapet Open Meals har kommet på et helt nytt konsept for å kombinere vitenskap med menneskenes individuelle behov. Med hjelp av 3d-print skal foretaket skreddersy sushi basert på biologiske prøver som for eksempel spytt, urin eller avføring.

Publisert av: 

Ikea gjør det lettere med 3d-print

Ikea har lansert en produktserie for personer med funksjonsvariasjoner. Noen av disse produktene kan man laste ned CAD-filene til og selv foreta 3d-printingen.

Publisert av: 

Arkitektur med ny tankegang

For arkitekter er det flere fordeler med å ta i bruk additiv tilvirking. Ifølge det tyske bygge- og teknologiforetaket Aectual som 3d-printer for arkitekter, begynner printing i de større formatene å forlate sin eksperimentelle fase og entre den virkelige verden.

Publisert av: 

Årets Wohlers Report er her

Nå er 2019-utgaven av den ledende rapporten om 3d-printbransjen her. Wohlers Report viser at additiv tilvirkning fortsetter som en trend med mange nye aktører, og et marked med investeringer som omfatter flere hundre millioner dollar.

Publisert av: 

Dyrk din egen kaffekopp med 3d-printing

Å erstatte plastkopper med plastformer høres kanskje snålt ut, men det er nettopp dette som er idéen til et firma i Brooklyn, New York. Kaffekoppene er plantebaserte og kan med god samvittighet kastes etter bruk. Råmaterialet dyrker du selv!

Publisert av: 

Student fikk firma til å satse på 3d-printing

Nenad Dordevic valgte å ta skrittet og studerte til 3d-printingspesialist. På hans arbeidsplass Alfdex i Landskrona i Sverige har han med hjelp av 3d-printing vist ledelsen hvordan produksjonen kan bli mer effektiv.

Publisert av: