Protolabs lanserer tjeneste for 3d-printede kobberdeler

Eksempel på kobberdel. Foto via Protolabs

Protolabs har lansert en 3d-printing tjeneste for kobber, som nå tilbyr kobberdeler som er dels additivt tilvirket og dels maskinelt bearbeidet. Ved å tilby denne tjenesten forsøker Protolabs å fylle et behov i markedet for tilbydere av kobberdeler, som ofte prototypes eller produseres rent maskinelt på subtraktive måter.

Selskapet vil 3d-printe kobberdelene av materialet CUNi2SiCR, som er en kobberlegering med høyt kobbernivå, med produksjonsmetoden Direct Metal Laser Sintering (DMLS), hvilket vil kombinere fordelene ved kobber med 3d-printingens muligheter for å produsere mer komplekse geometrier enn hva subtraktive metoder klarer.

Andrea Landoni, produktsjef for Protolabs kommenterte: –Denne utviklingen betyr at ingeniører nå kan skaffe kobberdeler til veie til markedet raskere og mer kostnadsefektivt. Det åpner også opp for nye designmuligheter ettersom additiv tilvirkning lar deg utvikle geometrier som ikke er mulig med andre metoder, slik som bearbeidelse med CNC metoder. For eksempel kan noen indre kanaler (i objektet) komplisere dette.

En annen kobberdel. Foto via Protolabs.

Rent kobber anses å ha fordelaktige materialegenskaper som formbarhet og høy termisk og elektrisk ledningsevne. På grunn av metallets konduktivitet har kobber imidlertid vist seg å være et vanskelig materiale for additiv tilvirkning, da den reflekterer varmen som påføres av en laserstråle. Til tross for dette har alternative metoder blitt utviklet ved hjelp av elektronstrålesmelting (EBM), Optomecs patenterte Aerosol Jet-teknologi, og TRUMPFs TruPrint Laser Metal Fusion (LMF) -system til 3d-printede kobberkomponenter.

Selv om 3d-printing har utviklet seg for å imøtekomme materialet, er det ifølge Protolabs slik at «du må søke lenge og vel for å finne en leverandør» til 3D-printede kobberdeler. CNC-bearbeiding har vært det foretrukne alternativet for å få kobberdeler designet og produsert raskt ved høye volumer på flere hundre eller mer, samtidig som de gir bedre toleranser sammenlignet med 3D-utskrift. Protolabs har allerede fra tidligere av produsert kobber deler ved hjelp av CNC-maskinering samt sprøytestøping.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Protolabs lanserer 3d-printing med polypropylen i Europa

Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.

Publisert av: 

Turbinblad av cellulose vises på Elmia

Biomaterialer for additiv tilvirkning blir mer og mer vanlig, sier Sascha Peters, grunnlegger av Berlin-baserte Haute Innovation.  Elmia Subcontractor viser et stort turbinblad laget av cellulose.

Publisert av: 

Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

Publisert av: 

Kuleformet byggkammer fra Orb

I California har selskapet Orbital Composites introdusert «Orb», et modulært, robotisert 3D-printssystem som består av et termoplastisk printhode som er beregnet for stort volum, samt en plattform som er 1 meter i diameter.

Publisert av: 

3d-printet robotfisk

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Publisert av: 

Ny bioprint-metode

Forskere fra Universitet i Birmingham har utviklet en ny 3d-printing metode for myke materialer, som man også skal kunne produsere kunstige medisinske implantater med.

Publisert av: 

Nexttech satser på industriell skala

3d-printersenteret Nexttech i danske Kolding har installert en ny 3d-printer for industriell tilvirkning. Ifølge PLM Group, som står bak installasjonen, blir dette den første maskinen fra HPs nyeste satsning på industriell tilvirkning som finner sted i Norden.

Publisert av: 

3d-printet leketøy kan bidra til mindre matsvinn

Hvordan kan vi forberede den yngre generasjonen for mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har utviklet en rekke leker som kan 3d-printes og som skal representere potensielle matretter fra fremtiden.

Publisert av: 

Ny 3d-printer fra Raise3D debuterer neste uke

Raise3D, som står bak Pro 2 serien med 3d-printere, har annonsert at de vil debutere en ny multi-funksjons FFF/FDM 3d-printer for industriell bruk på TCT-messen i Birmingham, UK neste uke.

Publisert av: 

Cellink slipper bioprinter med seks printhoder

Cellink lanserer en ny bioprinter med seks avtagbare printhoder. Dette skal ifølge selskapet åpne døren for å kombinere flere materialer og celler i en og samme printprosess.

Publisert av: