3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Moteskaperen Zac Posen med ett av kronbladene til den ene kjolen.

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Met Gala 2019

Jourdan Dunn. Foto: Theo Wargo/WireImage

Det å benytte 3d-printing innen motebransjen er slett ikke noe nytt. I motsetning til tradisjonelle metoder tilbyr 3d-printteknologien en mulighet til å lage mønstre som ellers hadde vært umulige. Nylig demonstrerte Zac Posen nettopp dette, da han under Met-gallaen sendte ut den ene 3d-dekorerte kreasjonen etter den andre på den røde løperen. Sammen med GE Additive og Protolabs har en helt ny kleskolleksjon med navnet Zac Posen x GE Additive x Protolabs nå blitt lansert.

– Jeg drømte om kolleksjonen, GE Additive hjalp til med å skape den og Protolabs printet den, sier Zac Posen om den nye kolleksjonen.

Flere stjerner bar Zac Posens kreasjoner
Den britiske supermodellen Jourdan Dunn bar en roseformet kjole på den røde løperen, kjolen besto av hele 21 kronblad, alle 3d-printet. Bladene er lagd med SLA-teknikken på Protolabs anlegg i North Carolina, og til tross for at de er i plast veier de et kilo per stk. Printtid og etterbearbeidelse havnet på ca 1100 timer.

Nina Dobrev, kjent fra TV-serien “The Vampire Diaries”, bar en 3d-printed stroppeløs BH. For å få til et utseende av glass er overflaten slipt og dekket med en transparent lakk. Tiden for å ferdigstille kunstverket tok 200 timer.

Nina Dobrev

Nina Dobrev på Met-gallaen 2019 i New York. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

3d-printede broderier

Skuespiller Katie Holmes bar et tilbehør i form av to lilla palmeblader som holdt oppe resten av kjolen. Printing og etterbehandling tok cirka 56 timer.

Deepika Padukone, indisk skuespiller og modell, bar en rosa kreasjon som var dekorert med en rekke 3d-printede små detaljer. Tanken var at disse skulle etterligne broderier som var festet på utsiden av kjolen. Broderiene tok det over 160 timer å 3d-printe.

Foruten ovennevnte bar selvssagt moteskaperen selv 3d-printede detaljer i form av brosjer.

animated gif of rose dress

Rosekjolen – her i animert utgave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *