3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Moteskaperen Zac Posen med ett av kronbladene til den ene kjolen.

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Met Gala 2019

Jourdan Dunn. Foto: Theo Wargo/WireImage

Det å benytte 3d-printing innen motebransjen er slett ikke noe nytt. I motsetning til tradisjonelle metoder tilbyr 3d-printteknologien en mulighet til å lage mønstre som ellers hadde vært umulige. Nylig demonstrerte Zac Posen nettopp dette, da han under Met-gallaen sendte ut den ene 3d-dekorerte kreasjonen etter den andre på den røde løperen. Sammen med GE Additive og Protolabs har en helt ny kleskolleksjon med navnet Zac Posen x GE Additive x Protolabs nå blitt lansert.

– Jeg drømte om kolleksjonen, GE Additive hjalp til med å skape den og Protolabs printet den, sier Zac Posen om den nye kolleksjonen.

Flere stjerner bar Zac Posens kreasjoner
Den britiske supermodellen Jourdan Dunn bar en roseformet kjole på den røde løperen, kjolen besto av hele 21 kronblad, alle 3d-printet. Bladene er lagd med SLA-teknikken på Protolabs anlegg i North Carolina, og til tross for at de er i plast veier de et kilo per stk. Printtid og etterbearbeidelse havnet på ca 1100 timer.

Nina Dobrev, kjent fra TV-serien «The Vampire Diaries», bar en 3d-printed stroppeløs BH. For å få til et utseende av glass er overflaten slipt og dekket med en transparent lakk. Tiden for å ferdigstille kunstverket tok 200 timer.

Nina Dobrev

Nina Dobrev på Met-gallaen 2019 i New York. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

3d-printede broderier

Skuespiller Katie Holmes bar et tilbehør i form av to lilla palmeblader som holdt oppe resten av kjolen. Printing og etterbehandling tok cirka 56 timer.

Deepika Padukone, indisk skuespiller og modell, bar en rosa kreasjon som var dekorert med en rekke 3d-printede små detaljer. Tanken var at disse skulle etterligne broderier som var festet på utsiden av kjolen. Broderiene tok det over 160 timer å 3d-printe.

Foruten ovennevnte bar selvssagt moteskaperen selv 3d-printede detaljer i form av brosjer.

animated gif of rose dress

Rosekjolen – her i animert utgave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: