3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Moteskaperen Zac Posen med ett av kronbladene til den ene kjolen.

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Met Gala 2019

Jourdan Dunn. Foto: Theo Wargo/WireImage

Det å benytte 3d-printing innen motebransjen er slett ikke noe nytt. I motsetning til tradisjonelle metoder tilbyr 3d-printteknologien en mulighet til å lage mønstre som ellers hadde vært umulige. Nylig demonstrerte Zac Posen nettopp dette, da han under Met-gallaen sendte ut den ene 3d-dekorerte kreasjonen etter den andre på den røde løperen. Sammen med GE Additive og Protolabs har en helt ny kleskolleksjon med navnet Zac Posen x GE Additive x Protolabs nå blitt lansert.

– Jeg drømte om kolleksjonen, GE Additive hjalp til med å skape den og Protolabs printet den, sier Zac Posen om den nye kolleksjonen.

Flere stjerner bar Zac Posens kreasjoner
Den britiske supermodellen Jourdan Dunn bar en roseformet kjole på den røde løperen, kjolen besto av hele 21 kronblad, alle 3d-printet. Bladene er lagd med SLA-teknikken på Protolabs anlegg i North Carolina, og til tross for at de er i plast veier de et kilo per stk. Printtid og etterbearbeidelse havnet på ca 1100 timer.

Nina Dobrev, kjent fra TV-serien “The Vampire Diaries”, bar en 3d-printed stroppeløs BH. For å få til et utseende av glass er overflaten slipt og dekket med en transparent lakk. Tiden for å ferdigstille kunstverket tok 200 timer.

Nina Dobrev

Nina Dobrev på Met-gallaen 2019 i New York. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

3d-printede broderier

Skuespiller Katie Holmes bar et tilbehør i form av to lilla palmeblader som holdt oppe resten av kjolen. Printing og etterbehandling tok cirka 56 timer.

Deepika Padukone, indisk skuespiller og modell, bar en rosa kreasjon som var dekorert med en rekke 3d-printede små detaljer. Tanken var at disse skulle etterligne broderier som var festet på utsiden av kjolen. Broderiene tok det over 160 timer å 3d-printe.

Foruten ovennevnte bar selvssagt moteskaperen selv 3d-printede detaljer i form av brosjer.

animated gif of rose dress

Rosekjolen – her i animert utgave

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Snart kan du spise 3D-printet fisk til middag

Magasinet San Diego Union-Tribune skrev nylig om Foodtech-selskapet BlueNalu i San Diego, USA, og har lyktes med 3D-utskriftslaborert fisk. Noe som kan være på markedet i løpet av to år.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: