Flere ser på å 3d-printe reservedeler

Evald Ottosson, salgssjef hos Protech ved siden av skrivebordmodellen Makerbot Method.

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

På standen viste Protech frem Makerbot Method og Stratasys F370 FDM-printere. Samt en hel del printede objekter som de besøkene kunne ta og føle på. En nyhet som ble presentert er den nyeste Stratasys FDM-printeren F120.

– Stratasys F120 er som modellen F170 men uten materialmagasin og ekstraboks, noe som senker prisen. Tråden mates i stedet inn fra ferdige kartonger på baksiden. Forskjellen er at du kun kan printe med ABS og ASA. De mykere materialene er bare mulig å benytte i en 170-modell og oppover.

Bruksområdene er mange. Her er en modell av “Emmas” hjerte som har blitt benyttet i forberedelsene til en hjerteoperasjon.

Bruksområder som øker
– Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider. På for eksempel et foretak som Volvo som skal montere en frontlyktinnsats inn i et bilkarosseri trengs det av og til en måleguide som umiddelbart kan se hva som er feil om målet ikke stemmer. Et slikt verktøy kan de selv lage og om det skulle gå i stykker kan de printe ut et nytt, forteller Evald Ottosson, salgsansvarlig hos Protech.

Dette innebærer at i stedet for å investere i utstyr som skal benyttes i en produksjon kan enklere deler printes på stedet. Da kan de dessuten tilpasses etter personen som skal bruk dem. Ifølge Evald er det denne måten å benytte teknikken på som begynner å synke inn hos kunden.

Investeringer i profesjonell teknikk
Den siste prognosen Evald leste viser at salget av 3d-printere til privatpersoner har sunket med 20 prosent. En ganske tydelig pekepinn på hvor utviklingen er på vei – inn i industrien.

– Jeg tror at den største veksten akkurat nå er blant de foretakene som tidligere har kjøpt en enklere 3d-printer og som nå skal gå videre til en profesjonell.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: