HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

HP Jet Fusion 5200-serien er det mest avanserte noensinne fra HP. Det sammenfatter ulike systemer, datastrømmer, programvare og materialinnovasjoner. Til sammen skal 5200-serien sørge for bedre forutsigbarhet for produksjonslinjene, bedre marginer for bedriften og utallige applikasjonsmuligheter for brukerne. Selskap som Jaguar Land Rover og Vestas, verdens største vindmølleprodusent, er allerede i gang med å bruke HPs nye produkter.

I dag, 9 mai avduket HP Inc. en serie innovasjoner og partnerskap i forbindelse med sin satsning på 3d-printing og digital produksjon. HP utvider sin 3d-portefølje med den nye «Jet Fusion 5200» serien, som er et 3d-printsystem for industrien. HP skriver i en pressemeddelelse at systemet gir nye nivåer av forutsigbarhet, effektivitet, repetérbarhet og kvalitet i produksjonen for kunder som satser på fullskala produksjon. For ytterligere å sette kundene i stand til å transformere digitalt sin produksjon, iutvider også HP sine allianser med de bransjeledende foretakene BASF, Materialise og Siemens, samtidig som de lanserer HP Digital Manufacturing Network, et nytt globalt nettverk for firmaer som har bevist at de kan levere 3d-printede deler i stor skala.

–Den fjerde industrielle revolusjonen er en av de mest transformative kreftene i vår livstid, sier Christoph Schell, President for 3D Printing og Digital Tilvirkning hos HP Inc. –Nye teknologiske innovasjoner vil være nødvendige, nye modeller for partnerskap vil dukke opp og nye metoder å gjøre forretninger på vil oppstå.

HPs nye løsning

I presseskrivet hevdes det at den nye HP Jet Fusion 5200 serien sammenkopler nye systemer, dataintelligens, programvare, tjenester og innovasjoner innen materialer, noe som skal gjøre kundene i stand til å oppskalere sin 3d-produksjon med tanke på forretningsutvikling og økt inntjening.

HP introduserte også en ny sertifisert termoplast polyurethan (TPU), ULTRASINT™ som er utviklet av BASF, og gir en større bredde av produkter kunder kan produsere med de nye Jet Fusion 5200 systemene. Den nye TPUen er ideell for fleksible og elastiske deler og komplementerer HP High Reusabilityi PA-12, PA-12 glassperler, og PA-11 materialer, og flere ventes i fremtiden.

Flere selskaper som spenner over kjøretøysektoren, industriell, forbrukervarer og produksjonsektoren utforsker allerede nye bruksområder for den nye Jet Fusion 5200 serien, blant annet Avid Product Development, BASF, Jaguar Land Rover, Kupol, Materialise, Sculpteo, Prodartis og Vestas.

–Innovasjon og avansert teknologi er i kjernen av Jaguar Land Rovers dedikasjon til å levere fremragende kundeopplevelser. Overgangen til en autonom, sammenkoplet elektrisk og delt fremtid og reisen til Industri 4.0 er sentral i vår fremtidsstrategi,” sa Ben Wilson, Additiv produksjonssjef for Jaguar Land Rover. –Vårt arbeid med HP for å videreutvikle kunnskapen og våre 3d-printmuligheter i eget hus har vært et viktig skritt mot produksjon av kvalitetsdeler for å betjene de nåværende og ettermarkedet av kunder. Fortsettelsen av dette samarbeidet med tidlig bruk av den nye HP Jet Fusion 5200 3d-printing plattformen vil hjelpe oss til bedre å forstå muligheter for å avdekke nye applikasjoner samtidig som vi støtter undersøkelser for å øke produktiviteten, effektiviteten og påliteligheten til teknologien, avslutter han.

Den nye Jet Fusion 5200-serien med 3d-printløsninger er allerede tilgjengelig fra i dag av, for fullstendig dokumentasjon av løsningen, se www.hp.com/go/3DPrinter5200.

HP Digital Manufacturing Network

HP har også etabler et globalt nettverk for produsenter av 3d-printede deler i stor skala. Fra starten av inkluderer nettverket produksjonsfirmaer i USA, Asia og Europe. De produksjonspartnerne som har sluppet gjennom en striks kvalifiseringsrunde er bl.a. Forecast 3D, GKN Powder Metallurgy, GoProto, Jabil, Materialise, Parmatech, og ZiggZagg NV. HP vil utvide nettverket til andre målområder og nye firmaer vil kvalifisere seg i de kommende månedene.

For å lese mer om HP Digital Manufacturing Network, se www.hp.com/go/DigitalManufacturingNetwork.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Protolabs lanserer 3d-printing med polypropylen i Europa

Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.

Publisert av: 

Turbinblad av cellulose vises på Elmia

Biomaterialer for additiv tilvirkning blir mer og mer vanlig, sier Sascha Peters, grunnlegger av Berlin-baserte Haute Innovation.  Elmia Subcontractor viser et stort turbinblad laget av cellulose.

Publisert av: 

Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

Publisert av: 

Kuleformet byggkammer fra Orb

I California har selskapet Orbital Composites introdusert «Orb», et modulært, robotisert 3D-printssystem som består av et termoplastisk printhode som er beregnet for stort volum, samt en plattform som er 1 meter i diameter.

Publisert av: 

3d-printet robotfisk

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Publisert av: 

Ny bioprint-metode

Forskere fra Universitet i Birmingham har utviklet en ny 3d-printing metode for myke materialer, som man også skal kunne produsere kunstige medisinske implantater med.

Publisert av: 

Nexttech satser på industriell skala

3d-printersenteret Nexttech i danske Kolding har installert en ny 3d-printer for industriell tilvirkning. Ifølge PLM Group, som står bak installasjonen, blir dette den første maskinen fra HPs nyeste satsning på industriell tilvirkning som finner sted i Norden.

Publisert av: 

3d-printet leketøy kan bidra til mindre matsvinn

Hvordan kan vi forberede den yngre generasjonen for mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har utviklet en rekke leker som kan 3d-printes og som skal representere potensielle matretter fra fremtiden.

Publisert av: 

Ny 3d-printer fra Raise3D debuterer neste uke

Raise3D, som står bak Pro 2 serien med 3d-printere, har annonsert at de vil debutere en ny multi-funksjons FFF/FDM 3d-printer for industriell bruk på TCT-messen i Birmingham, UK neste uke.

Publisert av: 

Cellink slipper bioprinter med seks printhoder

Cellink lanserer en ny bioprinter med seks avtagbare printhoder. Dette skal ifølge selskapet åpne døren for å kombinere flere materialer og celler i en og samme printprosess.

Publisert av: