HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

HP Jet Fusion 5200-serien er det mest avanserte noensinne fra HP. Det sammenfatter ulike systemer, datastrømmer, programvare og materialinnovasjoner. Til sammen skal 5200-serien sørge for bedre forutsigbarhet for produksjonslinjene, bedre marginer for bedriften og utallige applikasjonsmuligheter for brukerne. Selskap som Jaguar Land Rover og Vestas, verdens største vindmølleprodusent, er allerede i gang med å bruke HPs nye produkter.

I dag, 9 mai avduket HP Inc. en serie innovasjoner og partnerskap i forbindelse med sin satsning på 3d-printing og digital produksjon. HP utvider sin 3d-portefølje med den nye «Jet Fusion 5200» serien, som er et 3d-printsystem for industrien. HP skriver i en pressemeddelelse at systemet gir nye nivåer av forutsigbarhet, effektivitet, repetérbarhet og kvalitet i produksjonen for kunder som satser på fullskala produksjon. For ytterligere å sette kundene i stand til å transformere digitalt sin produksjon, iutvider også HP sine allianser med de bransjeledende foretakene BASF, Materialise og Siemens, samtidig som de lanserer HP Digital Manufacturing Network, et nytt globalt nettverk for firmaer som har bevist at de kan levere 3d-printede deler i stor skala.

–Den fjerde industrielle revolusjonen er en av de mest transformative kreftene i vår livstid, sier Christoph Schell, President for 3D Printing og Digital Tilvirkning hos HP Inc. –Nye teknologiske innovasjoner vil være nødvendige, nye modeller for partnerskap vil dukke opp og nye metoder å gjøre forretninger på vil oppstå.

HPs nye løsning

I presseskrivet hevdes det at den nye HP Jet Fusion 5200 serien sammenkopler nye systemer, dataintelligens, programvare, tjenester og innovasjoner innen materialer, noe som skal gjøre kundene i stand til å oppskalere sin 3d-produksjon med tanke på forretningsutvikling og økt inntjening.

HP introduserte også en ny sertifisert termoplast polyurethan (TPU), ULTRASINT™ som er utviklet av BASF, og gir en større bredde av produkter kunder kan produsere med de nye Jet Fusion 5200 systemene. Den nye TPUen er ideell for fleksible og elastiske deler og komplementerer HP High Reusabilityi PA-12, PA-12 glassperler, og PA-11 materialer, og flere ventes i fremtiden.

Flere selskaper som spenner over kjøretøysektoren, industriell, forbrukervarer og produksjonsektoren utforsker allerede nye bruksområder for den nye Jet Fusion 5200 serien, blant annet Avid Product Development, BASF, Jaguar Land Rover, Kupol, Materialise, Sculpteo, Prodartis og Vestas.

–Innovasjon og avansert teknologi er i kjernen av Jaguar Land Rovers dedikasjon til å levere fremragende kundeopplevelser. Overgangen til en autonom, sammenkoplet elektrisk og delt fremtid og reisen til Industri 4.0 er sentral i vår fremtidsstrategi,” sa Ben Wilson, Additiv produksjonssjef for Jaguar Land Rover. –Vårt arbeid med HP for å videreutvikle kunnskapen og våre 3d-printmuligheter i eget hus har vært et viktig skritt mot produksjon av kvalitetsdeler for å betjene de nåværende og ettermarkedet av kunder. Fortsettelsen av dette samarbeidet med tidlig bruk av den nye HP Jet Fusion 5200 3d-printing plattformen vil hjelpe oss til bedre å forstå muligheter for å avdekke nye applikasjoner samtidig som vi støtter undersøkelser for å øke produktiviteten, effektiviteten og påliteligheten til teknologien, avslutter han.

Den nye Jet Fusion 5200-serien med 3d-printløsninger er allerede tilgjengelig fra i dag av, for fullstendig dokumentasjon av løsningen, se www.hp.com/go/3DPrinter5200.

HP Digital Manufacturing Network

HP har også etabler et globalt nettverk for produsenter av 3d-printede deler i stor skala. Fra starten av inkluderer nettverket produksjonsfirmaer i USA, Asia og Europe. De produksjonspartnerne som har sluppet gjennom en striks kvalifiseringsrunde er bl.a. Forecast 3D, GKN Powder Metallurgy, GoProto, Jabil, Materialise, Parmatech, og ZiggZagg NV. HP vil utvide nettverket til andre målområder og nye firmaer vil kvalifisere seg i de kommende månedene.

For å lese mer om HP Digital Manufacturing Network, se www.hp.com/go/DigitalManufacturingNetwork.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printer hjem for folk med lav inntekt

Denne sommeren er det et prosjekt som skal realiseres i Latin-Amerika, der man skal skape «verdens første 3d-printede samfunn» for å avhjelpe hjemløshet hos fattige.

Publisert av: 

Henkel kjøper amerikanske Molecule for å styrke materialsiden

Den tyske kjemigiganten Henkel har kjøpt opp det amerikanske selskapet Molecule Corp, som driver innen 3d-printing og industriell inkjet-printing. Dette er en indikasjon på at Henkel styrker sin portefølje med materialer for 3d-printing, og er et skritt i retning av foretakets mål om å bli det ledende selskapet i sektoren.

Publisert av: 

ABB og Rise har tro på roboter

ABB og Riso har et prosjekt sammen hvor robotarmer overtar 3d-printjobben. Det tar 20 minutter å programmere roboten og dette har fremtiden for seg, mener samrbeidspartnerne.

Publisert av: 

Grafen i fokus for nytt prosjekt

Markedet for metallpulver vokser med mer enn 20 prosent hvert år. Nå skal det svenske forskningsinstituttet Swerim sammen med Uppsala universitet og industripartneren Graphmatech, Sandvik Additive Manufacturing og Quintus Technologies, undersøke hvordan industrikomponenter kan gjøres sterkere ved å tillsette grafenpulver.

Publisert av: 

3d-printede kreasjoner inntok den røde løperen

Den amerikanske motedesigneren Zac Posen har i samarbeid med GE Additive og Protolabs designet en ny kleskolleksjon med 3d-printede elementer. På Met-gallaens røde løper den 6. mai ble det vist en rekke plagg og tilbehør for omverdenen.

Publisert av: 

Større satsing på 3d-printede organer i rommet

For å unngå at tyngdekraft ødelegger sensitive bioprintede deler har det vært foretatt en rekke eksperimenter med printing av organer og annet biomateriale ombord på den internasjonale romstasjonen ISS.

Publisert av: 

HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

Publisert av: 

Designguide for 3d-printing med metall

Hvis man ikke forstår de grunnleggende prinsippene som ligger bak 3d-printing i metall og teknologiens begrensninger kan det føre til ikke-fungerende deler og bortkastet tid og ressurser.

Publisert av: 

EOS feirer 30 år med 3d-print

EOS feirer 30 år innen den additive tilvirkningsbransjen. De har gått fra additiv tilvirkning av plast til også å levere metallsystemer og i dag har de over 1200 ansatte over hele verden. Men hvordan tenker de å takle den stadig større konkurransen på markedet i fremtiden?

Publisert av: