HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også «HP Digital Manufacturing Network», et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

HP Jet Fusion 5200-serien er det mest avanserte noensinne fra HP. Det sammenfatter ulike systemer, datastrømmer, programvare og materialinnovasjoner. Til sammen skal 5200-serien sørge for bedre forutsigbarhet for produksjonslinjene, bedre marginer for bedriften og utallige applikasjonsmuligheter for brukerne. Selskap som Jaguar Land Rover og Vestas, verdens største vindmølleprodusent, er allerede i gang med å bruke HPs nye produkter.

I dag, 9 mai avduket HP Inc. en serie innovasjoner og partnerskap i forbindelse med sin satsning på 3d-printing og digital produksjon. HP utvider sin 3d-portefølje med den nye «Jet Fusion 5200» serien, som er et 3d-printsystem for industrien. HP skriver i en pressemeddelelse at systemet gir nye nivåer av forutsigbarhet, effektivitet, repetérbarhet og kvalitet i produksjonen for kunder som satser på fullskala produksjon. For ytterligere å sette kundene i stand til å transformere digitalt sin produksjon, iutvider også HP sine allianser med de bransjeledende foretakene BASF, Materialise og Siemens, samtidig som de lanserer HP Digital Manufacturing Network, et nytt globalt nettverk for firmaer som har bevist at de kan levere 3d-printede deler i stor skala.

–Den fjerde industrielle revolusjonen er en av de mest transformative kreftene i vår livstid, sier Christoph Schell, President for 3D Printing og Digital Tilvirkning hos HP Inc. –Nye teknologiske innovasjoner vil være nødvendige, nye modeller for partnerskap vil dukke opp og nye metoder å gjøre forretninger på vil oppstå.

HPs nye løsning

I presseskrivet hevdes det at den nye HP Jet Fusion 5200 serien sammenkopler nye systemer, dataintelligens, programvare, tjenester og innovasjoner innen materialer, noe som skal gjøre kundene i stand til å oppskalere sin 3d-produksjon med tanke på forretningsutvikling og økt inntjening.

HP introduserte også en ny sertifisert termoplast polyurethan (TPU), ULTRASINT™ som er utviklet av BASF, og gir en større bredde av produkter kunder kan produsere med de nye Jet Fusion 5200 systemene. Den nye TPUen er ideell for fleksible og elastiske deler og komplementerer HP High Reusabilityi PA-12, PA-12 glassperler, og PA-11 materialer, og flere ventes i fremtiden.

Flere selskaper som spenner over kjøretøysektoren, industriell, forbrukervarer og produksjonsektoren utforsker allerede nye bruksområder for den nye Jet Fusion 5200 serien, blant annet Avid Product Development, BASF, Jaguar Land Rover, Kupol, Materialise, Sculpteo, Prodartis og Vestas.

–Innovasjon og avansert teknologi er i kjernen av Jaguar Land Rovers dedikasjon til å levere fremragende kundeopplevelser. Overgangen til en autonom, sammenkoplet elektrisk og delt fremtid og reisen til Industri 4.0 er sentral i vår fremtidsstrategi,” sa Ben Wilson, Additiv produksjonssjef for Jaguar Land Rover. –Vårt arbeid med HP for å videreutvikle kunnskapen og våre 3d-printmuligheter i eget hus har vært et viktig skritt mot produksjon av kvalitetsdeler for å betjene de nåværende og ettermarkedet av kunder. Fortsettelsen av dette samarbeidet med tidlig bruk av den nye HP Jet Fusion 5200 3d-printing plattformen vil hjelpe oss til bedre å forstå muligheter for å avdekke nye applikasjoner samtidig som vi støtter undersøkelser for å øke produktiviteten, effektiviteten og påliteligheten til teknologien, avslutter han.

Den nye Jet Fusion 5200-serien med 3d-printløsninger er allerede tilgjengelig fra i dag av, for fullstendig dokumentasjon av løsningen, se www.hp.com/go/3DPrinter5200.

HP Digital Manufacturing Network

HP har også etabler et globalt nettverk for produsenter av 3d-printede deler i stor skala. Fra starten av inkluderer nettverket produksjonsfirmaer i USA, Asia og Europe. De produksjonspartnerne som har sluppet gjennom en striks kvalifiseringsrunde er bl.a. Forecast 3D, GKN Powder Metallurgy, GoProto, Jabil, Materialise, Parmatech, og ZiggZagg NV. HP vil utvide nettverket til andre målområder og nye firmaer vil kvalifisere seg i de kommende månedene.

For å lese mer om HP Digital Manufacturing Network, se www.hp.com/go/DigitalManufacturingNetwork.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: