HP lanserer ny serie med industrielle 3D-printere

I dag er en stor dag for HPs 3d- og digitale produksjonssatsning. Sammen med Siemens lettet de på sløret til den nye HP Jet Fusion 5200-serien med 3d-print-løsninger. I tillegg viste de frem et nytt sertifisert TPU-materiale, ideell for elastiske deler. De introduserte også “HP Digital Manufacturing Network”, et globalt nettverk for 3D-delleverandører.

HP Jet Fusion 5200-serien er det mest avanserte noensinne fra HP. Det sammenfatter ulike systemer, datastrømmer, programvare og materialinnovasjoner. Til sammen skal 5200-serien sørge for bedre forutsigbarhet for produksjonslinjene, bedre marginer for bedriften og utallige applikasjonsmuligheter for brukerne. Selskap som Jaguar Land Rover og Vestas, verdens største vindmølleprodusent, er allerede i gang med å bruke HPs nye produkter.

I dag, 9 mai avduket HP Inc. en serie innovasjoner og partnerskap i forbindelse med sin satsning på 3d-printing og digital produksjon. HP utvider sin 3d-portefølje med den nye “Jet Fusion 5200” serien, som er et 3d-printsystem for industrien. HP skriver i en pressemeddelelse at systemet gir nye nivåer av forutsigbarhet, effektivitet, repetérbarhet og kvalitet i produksjonen for kunder som satser på fullskala produksjon. For ytterligere å sette kundene i stand til å transformere digitalt sin produksjon, iutvider også HP sine allianser med de bransjeledende foretakene BASF, Materialise og Siemens, samtidig som de lanserer HP Digital Manufacturing Network, et nytt globalt nettverk for firmaer som har bevist at de kan levere 3d-printede deler i stor skala.

–Den fjerde industrielle revolusjonen er en av de mest transformative kreftene i vår livstid, sier Christoph Schell, President for 3D Printing og Digital Tilvirkning hos HP Inc. –Nye teknologiske innovasjoner vil være nødvendige, nye modeller for partnerskap vil dukke opp og nye metoder å gjøre forretninger på vil oppstå.

HPs nye løsning

I presseskrivet hevdes det at den nye HP Jet Fusion 5200 serien sammenkopler nye systemer, dataintelligens, programvare, tjenester og innovasjoner innen materialer, noe som skal gjøre kundene i stand til å oppskalere sin 3d-produksjon med tanke på forretningsutvikling og økt inntjening.

HP introduserte også en ny sertifisert termoplast polyurethan (TPU), ULTRASINT™ som er utviklet av BASF, og gir en større bredde av produkter kunder kan produsere med de nye Jet Fusion 5200 systemene. Den nye TPUen er ideell for fleksible og elastiske deler og komplementerer HP High Reusabilityi PA-12, PA-12 glassperler, og PA-11 materialer, og flere ventes i fremtiden.

Flere selskaper som spenner over kjøretøysektoren, industriell, forbrukervarer og produksjonsektoren utforsker allerede nye bruksområder for den nye Jet Fusion 5200 serien, blant annet Avid Product Development, BASF, Jaguar Land Rover, Kupol, Materialise, Sculpteo, Prodartis og Vestas.

–Innovasjon og avansert teknologi er i kjernen av Jaguar Land Rovers dedikasjon til å levere fremragende kundeopplevelser. Overgangen til en autonom, sammenkoplet elektrisk og delt fremtid og reisen til Industri 4.0 er sentral i vår fremtidsstrategi,” sa Ben Wilson, Additiv produksjonssjef for Jaguar Land Rover. –Vårt arbeid med HP for å videreutvikle kunnskapen og våre 3d-printmuligheter i eget hus har vært et viktig skritt mot produksjon av kvalitetsdeler for å betjene de nåværende og ettermarkedet av kunder. Fortsettelsen av dette samarbeidet med tidlig bruk av den nye HP Jet Fusion 5200 3d-printing plattformen vil hjelpe oss til bedre å forstå muligheter for å avdekke nye applikasjoner samtidig som vi støtter undersøkelser for å øke produktiviteten, effektiviteten og påliteligheten til teknologien, avslutter han.

Den nye Jet Fusion 5200-serien med 3d-printløsninger er allerede tilgjengelig fra i dag av, for fullstendig dokumentasjon av løsningen, se www.hp.com/go/3DPrinter5200.

HP Digital Manufacturing Network

HP har også etabler et globalt nettverk for produsenter av 3d-printede deler i stor skala. Fra starten av inkluderer nettverket produksjonsfirmaer i USA, Asia og Europe. De produksjonspartnerne som har sluppet gjennom en striks kvalifiseringsrunde er bl.a. Forecast 3D, GKN Powder Metallurgy, GoProto, Jabil, Materialise, Parmatech, og ZiggZagg NV. HP vil utvide nettverket til andre målområder og nye firmaer vil kvalifisere seg i de kommende månedene.

For å lese mer om HP Digital Manufacturing Network, se www.hp.com/go/DigitalManufacturingNetwork.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: