Prodways med ny Promaker P1000 X SLS 3d-printer

ProMaker P1000 X. Bilde: Prodways

Den franske produsenten av 3d-printere Prodways har annonsert lansering av sin nye 3d-printer, ProMaker P1000 X, sammen med to nye materialer.

3d-printeren er ment for industriell bruk, og bygger på selskapets standard ProMaker P1000 system, den nye modellen medfører en økning både i størrelse og hastighet. P1000 X planlegges å rulles ut på markedet i tredje kvartal i år.

Prodways har også annonsert at de kommer med to nye materialer. PP 1200 Polypropylene, vil være kompatibel med P1000 X. Det andre materialet, PLASTCure Denture resin, er utviklet for bruk i selskapets serie med 3d-printere for dentalmarkedet.

Utvider mulighetene til ProMaker P1000

Sammenliknet med det 27 liters printvolumet til den ‘klassiske’ P1000, representerer P1000 X en moderat økning, med sitt printvolum på 32 liter. Men når det gjelder hastigheten er det en stor forbedring, her dobler man farten fra 0,9 liter i timen på den eldre modellen til 2 liter i timen på den nye. Tallene gjelder printing med en tykkelse på 0,1 millimeter per lag.

Den nye 3d-printeren har også bedre kontroll på temperaturen med bl.a. et tisoners varmesystem med infrarød stråling.  Hensikten er å kunne gi de printede objektene konsistente mekaniske egenskaper i alle deler. Maskinen skal også ha et innebygd kuttesystem som skal gi glatte og detaljrike overflater.

Når den kommer på markedet vil P1000 X 3d-printeren være kompatibel med i alt syv materialer som Prodways tilbyr, inklusive TPU 70-A, PA12, 3 forskjellige utgaver av PA11, samt den nye PP 1200. Det syvende materialet, Stark 3200 er ennå ikke lansert, men dette skal snart foreligge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *