Prodways med ny Promaker P1000 X SLS 3d-printer

ProMaker P1000 X. Bilde: Prodways

Den franske produsenten av 3d-printere Prodways har annonsert lansering av sin nye 3d-printer, ProMaker P1000 X, sammen med to nye materialer.

3d-printeren er ment for industriell bruk, og bygger på selskapets standard ProMaker P1000 system, den nye modellen medfører en økning både i størrelse og hastighet. P1000 X planlegges å rulles ut på markedet i tredje kvartal i år.

Prodways har også annonsert at de kommer med to nye materialer. PP 1200 Polypropylene, vil være kompatibel med P1000 X. Det andre materialet, PLASTCure Denture resin, er utviklet for bruk i selskapets serie med 3d-printere for dentalmarkedet.

Utvider mulighetene til ProMaker P1000

Sammenliknet med det 27 liters printvolumet til den ‘klassiske’ P1000, representerer P1000 X en moderat økning, med sitt printvolum på 32 liter. Men når det gjelder hastigheten er det en stor forbedring, her dobler man farten fra 0,9 liter i timen på den eldre modellen til 2 liter i timen på den nye. Tallene gjelder printing med en tykkelse på 0,1 millimeter per lag.

Den nye 3d-printeren har også bedre kontroll på temperaturen med bl.a. et tisoners varmesystem med infrarød stråling.  Hensikten er å kunne gi de printede objektene konsistente mekaniske egenskaper i alle deler. Maskinen skal også ha et innebygd kuttesystem som skal gi glatte og detaljrike overflater.

Når den kommer på markedet vil P1000 X 3d-printeren være kompatibel med i alt syv materialer som Prodways tilbyr, inklusive TPU 70-A, PA12, 3 forskjellige utgaver av PA11, samt den nye PP 1200. Det syvende materialet, Stark 3200 er ennå ikke lansert, men dette skal snart foreligge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: