Prodways med ny Promaker P1000 X SLS 3d-printer

ProMaker P1000 X. Bilde: Prodways

Den franske produsenten av 3d-printere Prodways har annonsert lansering av sin nye 3d-printer, ProMaker P1000 X, sammen med to nye materialer.

3d-printeren er ment for industriell bruk, og bygger på selskapets standard ProMaker P1000 system, den nye modellen medfører en økning både i størrelse og hastighet. P1000 X planlegges å rulles ut på markedet i tredje kvartal i år.

Prodways har også annonsert at de kommer med to nye materialer. PP 1200 Polypropylene, vil være kompatibel med P1000 X. Det andre materialet, PLASTCure Denture resin, er utviklet for bruk i selskapets serie med 3d-printere for dentalmarkedet.

Utvider mulighetene til ProMaker P1000

Sammenliknet med det 27 liters printvolumet til den ‘klassiske’ P1000, representerer P1000 X en moderat økning, med sitt printvolum på 32 liter. Men når det gjelder hastigheten er det en stor forbedring, her dobler man farten fra 0,9 liter i timen på den eldre modellen til 2 liter i timen på den nye. Tallene gjelder printing med en tykkelse på 0,1 millimeter per lag.

Den nye 3d-printeren har også bedre kontroll på temperaturen med bl.a. et tisoners varmesystem med infrarød stråling.  Hensikten er å kunne gi de printede objektene konsistente mekaniske egenskaper i alle deler. Maskinen skal også ha et innebygd kuttesystem som skal gi glatte og detaljrike overflater.

Når den kommer på markedet vil P1000 X 3d-printeren være kompatibel med i alt syv materialer som Prodways tilbyr, inklusive TPU 70-A, PA12, 3 forskjellige utgaver av PA11, samt den nye PP 1200. Det syvende materialet, Stark 3200 er ennå ikke lansert, men dette skal snart foreligge.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: