Prodways med ny Promaker P1000 X SLS 3d-printer

ProMaker P1000 X. Bilde: Prodways

Den franske produsenten av 3d-printere Prodways har annonsert lansering av sin nye 3d-printer, ProMaker P1000 X, sammen med to nye materialer.

3d-printeren er ment for industriell bruk, og bygger på selskapets standard ProMaker P1000 system, den nye modellen medfører en økning både i størrelse og hastighet. P1000 X planlegges å rulles ut på markedet i tredje kvartal i år.

Prodways har også annonsert at de kommer med to nye materialer. PP 1200 Polypropylene, vil være kompatibel med P1000 X. Det andre materialet, PLASTCure Denture resin, er utviklet for bruk i selskapets serie med 3d-printere for dentalmarkedet.

Utvider mulighetene til ProMaker P1000

Sammenliknet med det 27 liters printvolumet til den ‘klassiske’ P1000, representerer P1000 X en moderat økning, med sitt printvolum på 32 liter. Men når det gjelder hastigheten er det en stor forbedring, her dobler man farten fra 0,9 liter i timen på den eldre modellen til 2 liter i timen på den nye. Tallene gjelder printing med en tykkelse på 0,1 millimeter per lag.

Den nye 3d-printeren har også bedre kontroll på temperaturen med bl.a. et tisoners varmesystem med infrarød stråling.  Hensikten er å kunne gi de printede objektene konsistente mekaniske egenskaper i alle deler. Maskinen skal også ha et innebygd kuttesystem som skal gi glatte og detaljrike overflater.

Når den kommer på markedet vil P1000 X 3d-printeren være kompatibel med i alt syv materialer som Prodways tilbyr, inklusive TPU 70-A, PA12, 3 forskjellige utgaver av PA11, samt den nye PP 1200. Det syvende materialet, Stark 3200 er ennå ikke lansert, men dette skal snart foreligge.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: 

EOS utvider materialporteføljen

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

Publisert av: 

Desktop Metal og Indo-MIM girer opp

Desktop Metal inngår partnerskap med indiske Indo-MIM. Det strategiske samarbeidet skal ifølge partene føre til raskere produksjon for serietilvirking av metallkomponenter.

Publisert av: 

Fra grafisk bransje til 3d-printing

Fra trykkpresser til 3d-printere. ExOne, en global leverandør av 3d-printere og tilbehør, ansetter nå Charlie Grace i stillingen som kommunkasjonssjef. Med seg inn i foretaket tar han 25 års erfaring fra blant annet grafisk bransje.

Publisert av: 

Flere ser på å 3d-printe reservedeler

3d-teknikkleverandøren Protech var på plass under Plastteknik Nordic i Malmø den 8 – 9. mai for å møte kunder og diskutere hvilken retning bransjen tar. – Flere og flere ser på å 3d-printe reservedeler, jigger, fiksturer og målguider, sier Evald Ottosson, salgsansvarlig for Protech.

Publisert av: 

MakerBot slipper spesialmateriale

MakerBot utvider porteføljen med et nytt plastmateriale, i polymeren PETG. Dette er det første spesialmaterialet som skal slippes til en av foretakets nyeste 3d-printere på markedet, MakerBot Method.

Publisert av: