Prodways med ny Promaker P1000 X SLS 3d-printer

ProMaker P1000 X. Bilde: Prodways

Den franske produsenten av 3d-printere Prodways har annonsert lansering av sin nye 3d-printer, ProMaker P1000 X, sammen med to nye materialer.

3d-printeren er ment for industriell bruk, og bygger på selskapets standard ProMaker P1000 system, den nye modellen medfører en økning både i størrelse og hastighet. P1000 X planlegges å rulles ut på markedet i tredje kvartal i år.

Prodways har også annonsert at de kommer med to nye materialer. PP 1200 Polypropylene, vil være kompatibel med P1000 X. Det andre materialet, PLASTCure Denture resin, er utviklet for bruk i selskapets serie med 3d-printere for dentalmarkedet.

Utvider mulighetene til ProMaker P1000

Sammenliknet med det 27 liters printvolumet til den ‘klassiske’ P1000, representerer P1000 X en moderat økning, med sitt printvolum på 32 liter. Men når det gjelder hastigheten er det en stor forbedring, her dobler man farten fra 0,9 liter i timen på den eldre modellen til 2 liter i timen på den nye. Tallene gjelder printing med en tykkelse på 0,1 millimeter per lag.

Den nye 3d-printeren har også bedre kontroll på temperaturen med bl.a. et tisoners varmesystem med infrarød stråling.  Hensikten er å kunne gi de printede objektene konsistente mekaniske egenskaper i alle deler. Maskinen skal også ha et innebygd kuttesystem som skal gi glatte og detaljrike overflater.

Når den kommer på markedet vil P1000 X 3d-printeren være kompatibel med i alt syv materialer som Prodways tilbyr, inklusive TPU 70-A, PA12, 3 forskjellige utgaver av PA11, samt den nye PP 1200. Det syvende materialet, Stark 3200 er ennå ikke lansert, men dette skal snart foreligge.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: