EOS utvider materialporteføljen

EOS utvider med fire nye metallpulvere for additiv tilvirking. Foto: Tobias Hase

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

De fire nye materialene er:

  • EOS StainlessSteel CX
  • EOS Aluminium AIF 357
  • Titanium Ti64 Grade 5
  • EOS Titanium Ti64 Grade 23

Det førstnevnte er et verktøystål som kan benyttes i maskinen EOS M 290. Det andre er et lettmetall som er utviklet for maskinen EOS M 400. Den tredje er også denne tilpasset EOS M290 og har en høy korrosjonsbestandighet, noe som gjør den egnet for bruk av deler til fly- og kjøretøyer.

Gjennomsiktighet viktig for additiv tilvirkning
Ifølge firmaet er det omfattende data rundt materialenes egenskaper,  noe som innebærer at det blir enklere å sammenlikne de additivt fremstilte delene med tradisjonelt produserte deler. Dette er i dag et krav for bruk av 3d-print for serieproduksjon.

Materialutvikling i Finland
I dag tilbyr EOS cirka 20 ulike metallmaterialer og de har planer om å slippe enda flere. En del av foretakets virksomhet er etabler i Finland, hvor de fullt ut fokuserer på utvikling av metallmaterialer og prosessene bak.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: