EOS utvider materialporteføljen

EOS utvider med fire nye metallpulvere for additiv tilvirking. Foto: Tobias Hase

Fire nye pulvere for metallprint. Det er hva den tyske 3d-teknikkleverandøren EOS nå utvider produktporteføljen sin med.

De fire nye materialene er:

  • EOS StainlessSteel CX
  • EOS Aluminium AIF 357
  • Titanium Ti64 Grade 5
  • EOS Titanium Ti64 Grade 23

Det førstnevnte er et verktøystål som kan benyttes i maskinen EOS M 290. Det andre er et lettmetall som er utviklet for maskinen EOS M 400. Den tredje er også denne tilpasset EOS M290 og har en høy korrosjonsbestandighet, noe som gjør den egnet for bruk av deler til fly- og kjøretøyer.

Gjennomsiktighet viktig for additiv tilvirkning
Ifølge firmaet er det omfattende data rundt materialenes egenskaper,  noe som innebærer at det blir enklere å sammenlikne de additivt fremstilte delene med tradisjonelt produserte deler. Dette er i dag et krav for bruk av 3d-print for serieproduksjon.

Materialutvikling i Finland
I dag tilbyr EOS cirka 20 ulike metallmaterialer og de har planer om å slippe enda flere. En del av foretakets virksomhet er etabler i Finland, hvor de fullt ut fokuserer på utvikling av metallmaterialer og prosessene bak.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *