tirsdag 17 mai – uke 20
I dag fortsetter HP arbeidet med å transformere det digitale produksjonsøkosystemet. I Barcelona lanserte nemlig deres nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3D-printing og utvikling under samme tak.
12. juni 2019 åpnet HP Inc. dørene til sitt nye “3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence” i Barcelona, Spania, et av verdens største og mest avanserte forsknings- og utviklingsanlegg for neste generasjon teknologier, som driver den fjerde industrielle revolusjonen. Det nye senteret samler hundrevis av verdens ledende produsenter av additiv tilvirkning på mer enn 150.000 kvadratmeter av nyskapende innovasjonsrom – som størrelsen på tre fotballbaner – for å forandre måten verden designer og produserer på.
Anlegget på HPs Campus i Barcelona er dedikert til utviklingen av HPs industrielle 3d-print portefølje og er et stort fabrikkmiljø for å samarbeide med kunder og partnere på digitale produksjonsteknologier som revolusjonerer sine bransjer.
–HPs nye “3D Printing og Digital Manufacturing Center of Excellence” er ett av de største og mest avanserte 3d-print og utviklingssentra på jorden – det belyser virkelig vårt oppdrag med å forandre verdens største næringer gjennom bærekraftig teknologisk innovasjon, sier Christoph Schell, president for 3d-print og digital produksjon hos HP Inc. –Vi bringer HPs betydelige ressurser og utallige industrielle 3d-printkompetanser sammen med våre kunder, partnere og samfunn for å drive teknologiene og ferdighetene som vil frigjøre fordelene ved digital produksjon.
Det nye senteret forener hundrevis av 3D-trykkerier og digitale produksjonseksperter innen systemteknikk, dataintelligens, programvare, materialvitenskap, design og applikasjoner i det som antas å være verdens største befolkning av produksjonsspesialister innen additiv tilvirkning på ett sted. Det nye anlegget er spesielt utviklet for aktivt samarbeid mellom HP-ingeniører og FoU-grupper, kunder og partnere. Det integrerer fleksible og interaktive layouter, samutviklingsmiljøer og flåter av de nyeste HP-plastene og -metallene 3D-produksjonssystemer for å kjøre raskere og smidigere produkter, utvikling og end-to-end løsninger for kunder. Ledere som BASF, GKN Metallurgy, Siemens, Volkswagen og andre på tvers av bilindustrien, industrien, helsevesenet og forbruksvarer, vil fortsette å samarbeide med HP om nye ting å bruke 3d-print til, og digital produksjonsinnovasjon på senteret.
HP er også stolte av at det nye 3d-printing senteret ivaretar og gjenspeiler HPs miljøforpliktelse ved at det har installert en fotovoltaisk baldakin som gir 110kW strøm, regnvann for gjenbruk til vanning og sanitære formål, HVAC og naturlig lysoptimalisering, samt miljøvennlige byggematerialer som har som formål å oppnå en LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifisering. På selskapsnivå er HPs mål å bruke 100% fornybar energi i sin globale virksomhet over tid, med et mål på 60% innen 2025.
HPs investering i det nye Barcelona-senteret gir oss et av verdens største forsknings- og utviklingsanlegg for 3d-printing og digital produksjon. Det er en betydelig utvidelse av HPs satsning på området og forbedrer eksisterende innovasjonssteder i Corvallis, Oregon, Palo Alto, California, San Diego, California, Vancouver, Washington, Barcelona og Singapore, hvor HP nylig lanserte et banebrytende samarbeid med Nanyang Technological University (NTU) og Singapore National Research Foundation (NRF) for å drive videre 3d-print, kunstig intelligens, maskinlæring, materialer og applikasjoner og innovasjoner innen cybersikkerhet.
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 6. mai, 2022
GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Siden 2016 har IM-initiativet Humanium Metal forvandlet ulovlige våpen til nyttige gjenstander og kunstgjenstander hvor inntektene har gått til personer som er rammet av vold med våpen. Nå tas neste steg på denne reisen mot en fredeligere verden – med 3D-printede joggesko.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
Bærekraftig design og produksjon er et hett tema og noe som påvirker alle bransjer, fra mote og møbler, til pumper og maskindeler. Her får du tre tips å tenke på når du skal analysere livssyklusen til ditt produkt.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige