UNYQ og Ikea utvikler 3d-printet tilbehør for spillere

Denne 3d-printede håndleddstøtten er foreløpig bare en prototype. Foto: UNYQ

Det San Francisco-baserte firmaet UNYQ som utvikler hjelpeutstyr har slått seg sammen med Ikea for å produsere 3d-printede produkter for dataspill-brukere. 

–Spillemiljøet har blitt oversett i lang tid når det gjelder møbler og tilbehør som er fullt ut funksjonelle og skreddersydde, såvel som estetisk i balanse med brukernes preferanser, påstår Eythor Bender, medgrunder og administrerende direktør for UNYQ.

–Vi har muligheten til å komme i møte de unike behovene for disse menneskene og i sin tur personalisere, beskytte og forbedre spillevnen deres.

UNYQ er et forholdsvis nytt firma, grunnlagt i 2014, og har spesialisert seg på hjelpeutstyr for folk som mangler lemmer etter amputasjon og liknende.  Folk som driver med utstrakt dataspilling er vanligvis ganske stasjonære i lang tid, og gjør repetitive bevegelser når de sitter og spiller, noe som lett kan føre til mye fysisk belastning på håndledd og ryggrad. Firmaet mener at formtilpassede produkter kan gjøre potensialet for belastningsskader mindre, samtidig som komforten blir bedre.

Sammen med Ikea har firmaet foreløpig utviklet tre produkter, som har fått typisk Ikea-navn: Uppkoppla. Det er en håndleddstøtte, et musetilbehør som skal forhindre at datamusens ledning krøller seg og et tillegg til tastatur-taster som skal gjøre at man føler at tastaturet er en del av en selv.

Disse settes oppå de vanlige tastene på tastaturet. Foto: UNYQ

Dette er ikke første gang at de to firmaene samarbeider, i juni 2018 utviklet UNYQ og Ikea en ergonomisk stol for profesjonelle dataspillere, som gjorde dem i stand til å sitte komfortabelt i lang tid. Stolen, med navn UBIK, ble fremstilt ved 3d-printing og kropps-skanning som gjorde at hver spiller fikk en individuelt tilpasset stol skreddersydd deres kroppsholdning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: