UNYQ og Ikea utvikler 3d-printet tilbehør for spillere

Denne 3d-printede håndleddstøtten er foreløpig bare en prototype. Foto: UNYQ

Det San Francisco-baserte firmaet UNYQ som utvikler hjelpeutstyr har slått seg sammen med Ikea for å produsere 3d-printede produkter for dataspill-brukere. 

–Spillemiljøet har blitt oversett i lang tid når det gjelder møbler og tilbehør som er fullt ut funksjonelle og skreddersydde, såvel som estetisk i balanse med brukernes preferanser, påstår Eythor Bender, medgrunder og administrerende direktør for UNYQ.

–Vi har muligheten til å komme i møte de unike behovene for disse menneskene og i sin tur personalisere, beskytte og forbedre spillevnen deres.

UNYQ er et forholdsvis nytt firma, grunnlagt i 2014, og har spesialisert seg på hjelpeutstyr for folk som mangler lemmer etter amputasjon og liknende.  Folk som driver med utstrakt dataspilling er vanligvis ganske stasjonære i lang tid, og gjør repetitive bevegelser når de sitter og spiller, noe som lett kan føre til mye fysisk belastning på håndledd og ryggrad. Firmaet mener at formtilpassede produkter kan gjøre potensialet for belastningsskader mindre, samtidig som komforten blir bedre.

Sammen med Ikea har firmaet foreløpig utviklet tre produkter, som har fått typisk Ikea-navn: Uppkoppla. Det er en håndleddstøtte, et musetilbehør som skal forhindre at datamusens ledning krøller seg og et tillegg til tastatur-taster som skal gjøre at man føler at tastaturet er en del av en selv.

Disse settes oppå de vanlige tastene på tastaturet. Foto: UNYQ

Dette er ikke første gang at de to firmaene samarbeider, i juni 2018 utviklet UNYQ og Ikea en ergonomisk stol for profesjonelle dataspillere, som gjorde dem i stand til å sitte komfortabelt i lang tid. Stolen, med navn UBIK, ble fremstilt ved 3d-printing og kropps-skanning som gjorde at hver spiller fikk en individuelt tilpasset stol skreddersydd deres kroppsholdning.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: