UNYQ og Ikea utvikler 3d-printet tilbehør for spillere

Denne 3d-printede håndleddstøtten er foreløpig bare en prototype. Foto: UNYQ

Det San Francisco-baserte firmaet UNYQ som utvikler hjelpeutstyr har slått seg sammen med Ikea for å produsere 3d-printede produkter for dataspill-brukere. 

–Spillemiljøet har blitt oversett i lang tid når det gjelder møbler og tilbehør som er fullt ut funksjonelle og skreddersydde, såvel som estetisk i balanse med brukernes preferanser, påstår Eythor Bender, medgrunder og administrerende direktør for UNYQ.

–Vi har muligheten til å komme i møte de unike behovene for disse menneskene og i sin tur personalisere, beskytte og forbedre spillevnen deres.

UNYQ er et forholdsvis nytt firma, grunnlagt i 2014, og har spesialisert seg på hjelpeutstyr for folk som mangler lemmer etter amputasjon og liknende.  Folk som driver med utstrakt dataspilling er vanligvis ganske stasjonære i lang tid, og gjør repetitive bevegelser når de sitter og spiller, noe som lett kan føre til mye fysisk belastning på håndledd og ryggrad. Firmaet mener at formtilpassede produkter kan gjøre potensialet for belastningsskader mindre, samtidig som komforten blir bedre.

Sammen med Ikea har firmaet foreløpig utviklet tre produkter, som har fått typisk Ikea-navn: Uppkoppla. Det er en håndleddstøtte, et musetilbehør som skal forhindre at datamusens ledning krøller seg og et tillegg til tastatur-taster som skal gjøre at man føler at tastaturet er en del av en selv.

Disse settes oppå de vanlige tastene på tastaturet. Foto: UNYQ

Dette er ikke første gang at de to firmaene samarbeider, i juni 2018 utviklet UNYQ og Ikea en ergonomisk stol for profesjonelle dataspillere, som gjorde dem i stand til å sitte komfortabelt i lang tid. Stolen, med navn UBIK, ble fremstilt ved 3d-printing og kropps-skanning som gjorde at hver spiller fikk en individuelt tilpasset stol skreddersydd deres kroppsholdning.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Protolabs lanserer 3d-printing med polypropylen i Europa

Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.

Publisert av: 

Turbinblad av cellulose vises på Elmia

Biomaterialer for additiv tilvirkning blir mer og mer vanlig, sier Sascha Peters, grunnlegger av Berlin-baserte Haute Innovation.  Elmia Subcontractor viser et stort turbinblad laget av cellulose.

Publisert av: 

Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

Publisert av: 

Kuleformet byggkammer fra Orb

I California har selskapet Orbital Composites introdusert «Orb», et modulært, robotisert 3D-printssystem som består av et termoplastisk printhode som er beregnet for stort volum, samt en plattform som er 1 meter i diameter.

Publisert av: 

3d-printet robotfisk

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Publisert av: 

Ny bioprint-metode

Forskere fra Universitet i Birmingham har utviklet en ny 3d-printing metode for myke materialer, som man også skal kunne produsere kunstige medisinske implantater med.

Publisert av: 

Nexttech satser på industriell skala

3d-printersenteret Nexttech i danske Kolding har installert en ny 3d-printer for industriell tilvirkning. Ifølge PLM Group, som står bak installasjonen, blir dette den første maskinen fra HPs nyeste satsning på industriell tilvirkning som finner sted i Norden.

Publisert av: 

3d-printet leketøy kan bidra til mindre matsvinn

Hvordan kan vi forberede den yngre generasjonen for mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har utviklet en rekke leker som kan 3d-printes og som skal representere potensielle matretter fra fremtiden.

Publisert av: 

Ny 3d-printer fra Raise3D debuterer neste uke

Raise3D, som står bak Pro 2 serien med 3d-printere, har annonsert at de vil debutere en ny multi-funksjons FFF/FDM 3d-printer for industriell bruk på TCT-messen i Birmingham, UK neste uke.

Publisert av: 

Cellink slipper bioprinter med seks printhoder

Cellink lanserer en ny bioprinter med seks avtagbare printhoder. Dette skal ifølge selskapet åpne døren for å kombinere flere materialer og celler i en og samme printprosess.

Publisert av: