UNYQ og Ikea utvikler 3d-printet tilbehør for spillere

Denne 3d-printede håndleddstøtten er foreløpig bare en prototype. Foto: UNYQ

Det San Francisco-baserte firmaet UNYQ som utvikler hjelpeutstyr har slått seg sammen med Ikea for å produsere 3d-printede produkter for dataspill-brukere. 

–Spillemiljøet har blitt oversett i lang tid når det gjelder møbler og tilbehør som er fullt ut funksjonelle og skreddersydde, såvel som estetisk i balanse med brukernes preferanser, påstår Eythor Bender, medgrunder og administrerende direktør for UNYQ.

–Vi har muligheten til å komme i møte de unike behovene for disse menneskene og i sin tur personalisere, beskytte og forbedre spillevnen deres.

UNYQ er et forholdsvis nytt firma, grunnlagt i 2014, og har spesialisert seg på hjelpeutstyr for folk som mangler lemmer etter amputasjon og liknende.  Folk som driver med utstrakt dataspilling er vanligvis ganske stasjonære i lang tid, og gjør repetitive bevegelser når de sitter og spiller, noe som lett kan føre til mye fysisk belastning på håndledd og ryggrad. Firmaet mener at formtilpassede produkter kan gjøre potensialet for belastningsskader mindre, samtidig som komforten blir bedre.

Sammen med Ikea har firmaet foreløpig utviklet tre produkter, som har fått typisk Ikea-navn: Uppkoppla. Det er en håndleddstøtte, et musetilbehør som skal forhindre at datamusens ledning krøller seg og et tillegg til tastatur-taster som skal gjøre at man føler at tastaturet er en del av en selv.

Disse settes oppå de vanlige tastene på tastaturet. Foto: UNYQ

Dette er ikke første gang at de to firmaene samarbeider, i juni 2018 utviklet UNYQ og Ikea en ergonomisk stol for profesjonelle dataspillere, som gjorde dem i stand til å sitte komfortabelt i lang tid. Stolen, med navn UBIK, ble fremstilt ved 3d-printing og kropps-skanning som gjorde at hver spiller fikk en individuelt tilpasset stol skreddersydd deres kroppsholdning.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


MakerBot lanserer Method X

Makerbot lanserer 3d-printeren Method X. Ifølge produsenten skal den nye maskinen gjøre det mulig å printe i ABS – på ekte.

Publisert av: 

3d-printet stoff mykt som huden

Ingeniører fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utviklet nye, fleksible, 3d-printbare nett-materialer som støtter mykere vev som muskler og sener. Slike materialer kan brukes til å lage medisinske enheter, bærbare støtter og enheter som kan implanteres.

Publisert av: 

Samarbeider for 3d-print i Norden

Målet er å spre 3d-printing i Norden. Derfor inngår nå Postnord ytterligere et samarbeid, denne gangen med e-handelsfirmaet Cdon.

Publisert av: 

Svensk metallpulver står for 25 prosent av markedet

I dag er det Sverige som står for 25 prosent av det globale markedet for metallpulver som brukes i additiv tilvirkning. Men det er kun få deler som hittil er i produksjon, og potensialet er betydelig større, mener Annika Strondl fra forskningsinstituttet Swerim.

Publisert av: 

Vinnerne av 3d-printing Industry Awards

Nettstedet 3d Printing Industry har latt sine lesere stemme over kandidater til flere forskjellige grener innen additiv tilvirkning og resultatene er klare.

Publisert av: 

Artec 3D med ny programvare

Artec 3D, som utvikler og lager håndskannere, slipper en oppgradering av sitt 3d-skanningsprogram Studio 13. Studio 14 kommer nå med en rekke nye funksjoner for bearbeidelse av 3d-data.

Publisert av: 

Drupa gjør plass for 3d-print

Trykkmessen Drupa i Düsseldorf den 16–26. juni 2020, får et spesielt konferanseprogram om additiv tilvirkning.

Publisert av: 

HP åpner senter for 3d-printing i Barcelona

I Barcelona lanserte HP deres nye «3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence» på nesten 14.000 kvadratmeter den 12. juni. Med denne åpningen etablerer HP ett av verdens største og mest avanserte utviklingsanlegg, og samler samtidig hundrevis av verdens ledende eksperter innen 3d-printing og utvikling under samme tak.

Publisert av: 

Sandvik 3d-printer med diamant

Sandvik har benyttet seg av additiv tilvirkning for å 3d-printe i diamantkompositt. Ifølge konsernet kan det komme til å revolusjonere hvordan industrien benytter det vanskeligste naturmaterialet på jorden.

Publisert av: 

Produksjonshastighet veier tungt

En undersøkelse som det internasjonale servicebyrået Protolabs nylig har gjennomført viser at produksjonshastigheten er et tungtveiende argument blant de som lever av å produsere ting.

Publisert av: