Slik bruker Heineken 3d-printing

På Heinekens bryggeri i Sevilla, Spania, lages det årlig 500 millioner liter øl. Foto via Ultimaker

Heineken har dratt nytte av den additive tilvirkningsteknikken i sin produksjon. Det har ført til både tids- og kostnadsbesparelser, skriver Ultimaker på sitt nettsted.

Med 150 bryggerier er Heineken en av de største ølprodusentene i verden. Men det er på deres spanske bryggeri i Sevilla at den additive teknikken har fått gjøre en forskjell. Ultimaker skriver om bryggeriet på sitt nettsted, at det i dag er et 3d-laboratorium der med Ultimakers 3d-printere.

Ulike bruksområder
På bryggeriet i Sevilla produserer man rundt 500 millioner liter øl i året. Ved å sette i gang med å etablere et 3d-laboratorium der ville Heineken forbedre sine tilvirkningsprosesser, både når det gjaldt effektivitet såvel som sikkerhet, skriver Ultimaker. På laboratoriet kan de nå printe alt fra verktøy til reservedeler i materialene PLA, nylon og TPU.

 

3d-printet verktøy. Foto via Ultimaker

For å gjøre produksjonen mer effektiv har de blant annet printet verktøy det ellers ville ha tatt flere dager å få levert til bryggeriet. Også reservedeler, egendesignede verktøy for kvalitetskontroller og maskinkomponenter som har fått nytt, mer funksjonelt design.

Lavere kostnader
Noe Heineken også har forbedret, er deres sikkerhetsanordninger. Med hjelp av en 3d-printet del har de lagd en sperre som sikrer at maskinen ikke setter i gang mens operatøren arbeider med den. For bryggeriet har den nye arbeidsmåten innebåret både tidsbesparelse og lavere utgifter.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Er 3d-printet kjøtt fremtiden?

Det israelske oppstartsforetaket innen 3d-printing, Redefine Meat, har samlet inn $ 6 millioner dollar i en finansieringsrunde for å fremme utviklingen av sin 3d-printer som lager alternativer til kjøtt.

Publisert av: 

Byggeklosser for organer

Forskere fra Harvard Universitetet har oppdaget en metode for å raskt tilvirke byggeklosser for å lage menneskelige organer.

Publisert av: 

Protech feirer nyinstallasjon

Protech installerer tre nye enheter på hovedkontoret i Stockholm. Det er en 3d-printer, en vaskestasjon og en sintringsstasjon fra Desktop Metal Studio System+.

Publisert av: 

3d-printing kan få foretak til å blomstre

Wohlers har identifisert 3d-printing som et verktøy for foretak som vil spare tid og penger. Blant annet for å lage jigger, verktøy og fiksturer. Jigger og fiksturer er hjelpeverktøy for mekanisk produksjon. Men for at 3d-teknikken skal vokse kreves en større forståelse for teknikkens muligheter blant foretakslederne.

Publisert av: 

GKN innvier millionfabrikk

GKN Aerospace får i oppdrag å tilvirke munnstykker til den nyeste bæreraketten Ariane 6. Produksjonen kommer til å finne sted i en splitter ny fabrikk som innvies i dag, 30. august.

Publisert av: 

Prøv den nye 3d-printede el-sykkelen

Nå kan du teste den første elektriske sykkelen med 3d-printet ramme i karbonfiber. Men da må du på messa Eurobike 2019 i Friedrichshafen i Tyskland 4-7. september.

Publisert av: 

Flere metallprintere til romfartsindustrien

Det nederlandske firmaet Additive Industries har annonsert at et ikke-navngitt Californiabasert romfartsselskap har gått til innkjøp av seks av deres  MetalFAB1 additive produksjonssystemer. For tiden har kunden allerede fire tilsvarende maskiner installert, og med den nye ordren vil de ha tilgjengelig ti slike maskiner av typen MetalFAB1.

Publisert av: 

Slik bruker Heineken 3d-printing

Heineken har dratt nytte av den additive tilvirkningsteknikken i sin produksjon. Det har ført til både tids- og kostnadsbesparelser, skriver Ultimaker på sitt nettsted.

Publisert av: 

Forskere 3d-printer magnetisk væske

Det lyktes et amerikansk forskerteam ved en feiltakelse å 3d-printe dråper med permanente magnetiske egenskaper. Fremskrittene åpner døren for en rekke bruksområder, både innen medisin og elektronikk.

Publisert av: 

Konferanse med metallfokus

Den 25–27. november arrangeres konferansen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Ørebro i Sverige. Her skal besøkerne kunne ta til seg en masse kunnskap om additiv tilvirkning av metall.

Publisert av: 

Nærmere det 3d-printede hjertet

Millioner av mennesker verden over har behov for en hjertetransplantasjon. Nå har forskere i USA tatt neste skritt for å kunne 3d-printe et menneskehjerte i full størrelse.

Publisert av: