Er 3d-printet kjøtt fremtiden?

Det israelske oppstartsforetaket innen 3d-printing, Redefine Meat, har samlet inn $ 6 millioner dollar i en finansieringsrunde for å fremme utviklingen av sin 3d-printer som lager alternativer til kjøtt.

Eshchar Ben-Shitrit, medgrunnlegger og administrerende direktør i Redefine Meat, uttalte: –Målet vårt er ikke bare å utvikle et nytt matprodukt, men å introdusere en ny teknologi for å utvikle, produsere og skalere alternative kjøttprodukter. Vi har allerede printet gode produkter for flere matarrangementer, og i løpet av de kommende 12 månedene vil vi ta teknologien til neste nivå som vi forventer å ha stor innvirkning på kjøttmarkedet, planeten og vår fremtid.

Alternative hamburgere: Redefine Meats 3d-printede dyrefrie kjøtt består av naturlige og bærekraftige ingredienser som gir samme utseende, tekstur og smak av animalsk kjøtt. Foto via Redefine Meat.

3d-printede kjøttalternativer

Redefine Meat ble grunnlagt i 2018 for å møte bærekraften i kjøttindustrien, og utvikler plantebaserte kjøtterstatninger ved bruk av additiv tilvirkning. Oppskriftene på de 3d-printede kjøttalternativene består av naturlige ingredienser som simulerer utseende, tekstur og smak av biff, steker og gryteretter.

I følge selskapet vil denne matprintteknologien gjøre det mulig for kjøttdistributører og forhandlere å utforme utseendet til kjøttet, for å imøtekomme sesongvariasjoner, etterspørsel og forbrukernes preferanser. Dessuten sies maten som er laget av Redefine Meat 3D-skriveren å ha en 95% mindre miljøpåvirkning enn animalsk kjøtt, samtidig som den eliminerer kolesterolet.

Redefine Meat regner med å ferdigstille og slippe 3d-printeren sin i 2020.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *