EU-kommisjonen tror på at 3d-printing av mat er fremtiden

«100 radikale innovasjonsgjennombrudd for fremtiden» er en rapport som nylig ble publisert av Europakommisjonen.

Europakommisjonen har publisert en rapport som tar for seg fremtidsvisjoner og hva som er sannsynlig av innovasjoner vi kommer til å dra nytte av videre. Blant disse er 3d-printing av mat.

EU-kommisjonen har gjennomgått 100 innovasjoner som vi alle kanskje vil anse som helt vanlig i livene våre om 10-20 år. Kommisjonen har rangert innovasjonene etter hvor moden idéen er, hvor sannsynlig det vil være at at den vil være i vanlig bruk innen 2038 og hvor sterk EUs posisjon er på forskningsområdet sammenlignet med andre marked i verden.

Ifølge kommisjonen er fremtidsaspektene for 3D-printing av mat blant annet å kunne hjelpe folk som har vansker med å spise, eller at man kan printe ingredienser man ikke har ved hjelp av pulver. På denne måten slipper man en ekstra tur til butikken, og man printer et ferskt produkt i nøyaktig ønsket mengde. Flere kokker og kulinariske restauranter leker seg med slik teknologi i dag.

Du kan lese om et utdrag av andre innovasjoner fra rapporten hos Nettavisen, eller så kan du også laste ned selve rapporten som en PDF-fil på engelsk herfra.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *