
Europakommisjonen har publisert en rapport som tar for seg fremtidsvisjoner og hva som er sannsynlig av innovasjoner vi kommer til å dra nytte av videre. Blant disse er 3d-printing av mat.
EU-kommisjonen har gjennomgått 100 innovasjoner som vi alle kanskje vil anse som helt vanlig i livene våre om 10-20 år. Kommisjonen har rangert innovasjonene etter hvor moden idéen er, hvor sannsynlig det vil være at at den vil være i vanlig bruk innen 2038 og hvor sterk EUs posisjon er på forskningsområdet sammenlignet med andre marked i verden.
Ifølge kommisjonen er fremtidsaspektene for 3D-printing av mat blant annet å kunne hjelpe folk som har vansker med å spise, eller at man kan printe ingredienser man ikke har ved hjelp av pulver. På denne måten slipper man en ekstra tur til butikken, og man printer et ferskt produkt i nøyaktig ønsket mengde. Flere kokker og kulinariske restauranter leker seg med slik teknologi i dag.
Du kan lese om et utdrag av andre innovasjoner fra rapporten hos Nettavisen, eller så kan du også laste ned selve rapporten som en PDF-fil på engelsk herfra.