Materialize med nytt materiale fra BASF for HP-printere

Materialize er først ute med å tilby BASF sitt TPU-materiale for HP Multi Jet Fusion 3d-printere.

Den belgiske leverandøren av programvarer og 3d-printing, Materialize, har kunngjort at de utvider sin portefølje av 3d-printmaterialer med inkluderingen av Ultrasint termoplastisk polyuretan (TPU) 01 fra det tyske kjemiselskapet BASF. Dette nye materialet er ment for HPs nye Multi Jet Fusion (MJF) 5200-serie 3d-printere.

Materialize skal være det første selskapet som har gjort BASF sitt nye TPU-pulver tilgjengelig gjennom sine nettplattformer Materialize OnSite og i.materalise, så vel som sine offline prototyping- og produksjonstjenester. –I snart tre tiår har Materialize tilbudt sine kunder tilgang til de nyeste og mest innovative produktene, teknologiene og produksjonsinfrastrukturen, uttaler Pieter Vos, markedsdirektør i Materialize Manufacturing.

Gitterstruktur laget av BASF TPU. Foto via Materialize.

Å utvikle materialer for multi-jet fusion teknologi

BASFs Ultrasint TPU 01-materiale ble eksplisitt designet for bruk i HP Multi Jet Fusion 3d-printere , ettersom selskapets 3d-printselskap B3DPS er en sertifisert materialpartner for MJF-systemer. Pulverets utskriftsparametere er optimalisert av selskapet for forbedret håndtering og for å akselerere produksjonstiden for MJF-printere.

TPU-materialet ble utviklet ut fra HPs ønske om å lage applikasjonsdrevne materialer for Jet Fusion-teknologi. Da 5200-serien med 3d-printere ble utgitt, utga HP tre eksempler fra marken som viser mulighetene til 5200 3D-skriveren kombinert med Ultrasint TPU .

Materialize ble identifisert som en tidlig tester av HP Jet Fusion 5200 3d-printere og Ultrasint TPU-materiale, og har arbeidet for å utvikle innovative løsninger for materialet. Den vil nå tilby Ultrasint TPU for design- og ingeniørfagfolk, så vel som det kreative samfunnet.

Da MJF 5200-serien med 3d-printere ble utgitt, ble det offentliggjort at Materialize var en innledende partner i det nye HP Digital Manufacturing Network . HP kunngjorde at de vil integrere de nye systemene i Materialise Build Processor og Magics 3D Print Suite. Materialize vil også bruke Jet Fusion-maskiner for å levere 3d-printede deler til det europeiske markedet. Under RAPID + TCT 2019 kunngjorde Materialize en utvidelse av partnerskapet med HP for å gi kundene en sømløs forbindelse mellom Materialize Magics 3D Print Suite og HP Jet Fusion-utskriftssystemer.

3d-printet Kupol-hjelm, laget på HP Jet Fusion 5200-serien ved bruk av ULTRASINT TPU. Bilde via Kupol.

Ubegrensede designmuligheter

BASFs nye Ultrasint TPU-pulver er et fullt funksjonelt materiale med fleksible egenskaper, noe som gjør det ideelt for motstandsdyktige og elastiske deler. Fleksibiliteten kombinert med formgjenvinningen og støtdempingskvalitetene gjør det også til et godt valg for liten serieproduksjon av beskyttende kapsler og deksler. BASF beskriver Ultrasint TPU 01 som spesielt egnet for produksjon av gitterstrukturer, med potensiale som kan tilby “ubegrensede designmuligheter.”

Materialet har holdbar elastisitet og slitestyrke, noe som viser seg å være egnet for prototyping og produksjon, som luftkanaler, komplekse rør, gripere og tetninger, så vel som fottøy og andre bærbare klær. Videre gir TPU intrikate detaljer og en jevn overflatekvalitet for 3d-printede deler, samtidig som den gir utmerket delnøyaktighet, og en godt balansert og sterk egenskapsprofil.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: 

Pasientspesifikke stents godkjent i USA

3D-printede pasientspesifikke luftveisstents, utviklet av en lege ved Cleveland Clinic, et medisinsk senter i Ohio, har fått godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA).

Publisert av: 

Autodesk lager generativ design for Airbus

En av fordelene med 3D-printing teknikken er at den er i stand til å produsere former som tidligere ikke var mulig å fremstille ved tradisjonelle, subtraktive metoder. Dette gjør at ingeniører må frigjøre seg fra begrensningene som de er vant med å ha når de skal designe deler. Ved å benytte seg av programvarer fra Autodesk har Airbus tenkt nytt rundt en rekke flydeler. 

Publisert av: