Materialize med nytt materiale fra BASF for HP-printere

Materialize er først ute med å tilby BASF sitt TPU-materiale for HP Multi Jet Fusion 3d-printere.

Den belgiske leverandøren av programvarer og 3d-printing, Materialize, har kunngjort at de utvider sin portefølje av 3d-printmaterialer med inkluderingen av Ultrasint termoplastisk polyuretan (TPU) 01 fra det tyske kjemiselskapet BASF. Dette nye materialet er ment for HPs nye Multi Jet Fusion (MJF) 5200-serie 3d-printere.

Materialize skal være det første selskapet som har gjort BASF sitt nye TPU-pulver tilgjengelig gjennom sine nettplattformer Materialize OnSite og i.materalise, så vel som sine offline prototyping- og produksjonstjenester. –I snart tre tiår har Materialize tilbudt sine kunder tilgang til de nyeste og mest innovative produktene, teknologiene og produksjonsinfrastrukturen, uttaler Pieter Vos, markedsdirektør i Materialize Manufacturing.

Gitterstruktur laget av BASF TPU. Foto via Materialize.

Å utvikle materialer for multi-jet fusion teknologi

BASFs Ultrasint TPU 01-materiale ble eksplisitt designet for bruk i HP Multi Jet Fusion 3d-printere , ettersom selskapets 3d-printselskap B3DPS er en sertifisert materialpartner for MJF-systemer. Pulverets utskriftsparametere er optimalisert av selskapet for forbedret håndtering og for å akselerere produksjonstiden for MJF-printere.

TPU-materialet ble utviklet ut fra HPs ønske om å lage applikasjonsdrevne materialer for Jet Fusion-teknologi. Da 5200-serien med 3d-printere ble utgitt, utga HP tre eksempler fra marken som viser mulighetene til 5200 3D-skriveren kombinert med Ultrasint TPU .

Materialize ble identifisert som en tidlig tester av HP Jet Fusion 5200 3d-printere og Ultrasint TPU-materiale, og har arbeidet for å utvikle innovative løsninger for materialet. Den vil nå tilby Ultrasint TPU for design- og ingeniørfagfolk, så vel som det kreative samfunnet.

Da MJF 5200-serien med 3d-printere ble utgitt, ble det offentliggjort at Materialize var en innledende partner i det nye HP Digital Manufacturing Network . HP kunngjorde at de vil integrere de nye systemene i Materialise Build Processor og Magics 3D Print Suite. Materialize vil også bruke Jet Fusion-maskiner for å levere 3d-printede deler til det europeiske markedet. Under RAPID + TCT 2019 kunngjorde Materialize en utvidelse av partnerskapet med HP for å gi kundene en sømløs forbindelse mellom Materialize Magics 3D Print Suite og HP Jet Fusion-utskriftssystemer.

3d-printet Kupol-hjelm, laget på HP Jet Fusion 5200-serien ved bruk av ULTRASINT TPU. Bilde via Kupol.

Ubegrensede designmuligheter

BASFs nye Ultrasint TPU-pulver er et fullt funksjonelt materiale med fleksible egenskaper, noe som gjør det ideelt for motstandsdyktige og elastiske deler. Fleksibiliteten kombinert med formgjenvinningen og støtdempingskvalitetene gjør det også til et godt valg for liten serieproduksjon av beskyttende kapsler og deksler. BASF beskriver Ultrasint TPU 01 som spesielt egnet for produksjon av gitterstrukturer, med potensiale som kan tilby «ubegrensede designmuligheter.»

Materialet har holdbar elastisitet og slitestyrke, noe som viser seg å være egnet for prototyping og produksjon, som luftkanaler, komplekse rør, gripere og tetninger, så vel som fottøy og andre bærbare klær. Videre gir TPU intrikate detaljer og en jevn overflatekvalitet for 3d-printede deler, samtidig som den gir utmerket delnøyaktighet, og en godt balansert og sterk egenskapsprofil.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Er 3d-printet kjøtt fremtiden?

Det israelske oppstartsforetaket innen 3d-printing, Redefine Meat, har samlet inn $ 6 millioner dollar i en finansieringsrunde for å fremme utviklingen av sin 3d-printer som lager alternativer til kjøtt.

Publisert av: 

Byggeklosser for organer

Forskere fra Harvard Universitetet har oppdaget en metode for å raskt tilvirke byggeklosser for å lage menneskelige organer.

Publisert av: 

Protech feirer nyinstallasjon

Protech installerer tre nye enheter på hovedkontoret i Stockholm. Det er en 3d-printer, en vaskestasjon og en sintringsstasjon fra Desktop Metal Studio System+.

Publisert av: 

3d-printing kan få foretak til å blomstre

Wohlers har identifisert 3d-printing som et verktøy for foretak som vil spare tid og penger. Blant annet for å lage jigger, verktøy og fiksturer. Jigger og fiksturer er hjelpeverktøy for mekanisk produksjon. Men for at 3d-teknikken skal vokse kreves en større forståelse for teknikkens muligheter blant foretakslederne.

Publisert av: 

GKN innvier millionfabrikk

GKN Aerospace får i oppdrag å tilvirke munnstykker til den nyeste bæreraketten Ariane 6. Produksjonen kommer til å finne sted i en splitter ny fabrikk som innvies i dag, 30. august.

Publisert av: 

Prøv den nye 3d-printede el-sykkelen

Nå kan du teste den første elektriske sykkelen med 3d-printet ramme i karbonfiber. Men da må du på messa Eurobike 2019 i Friedrichshafen i Tyskland 4-7. september.

Publisert av: 

Flere metallprintere til romfartsindustrien

Det nederlandske firmaet Additive Industries har annonsert at et ikke-navngitt Californiabasert romfartsselskap har gått til innkjøp av seks av deres  MetalFAB1 additive produksjonssystemer. For tiden har kunden allerede fire tilsvarende maskiner installert, og med den nye ordren vil de ha tilgjengelig ti slike maskiner av typen MetalFAB1.

Publisert av: 

Slik bruker Heineken 3d-printing

Heineken har dratt nytte av den additive tilvirkningsteknikken i sin produksjon. Det har ført til både tids- og kostnadsbesparelser, skriver Ultimaker på sitt nettsted.

Publisert av: 

Forskere 3d-printer magnetisk væske

Det lyktes et amerikansk forskerteam ved en feiltakelse å 3d-printe dråper med permanente magnetiske egenskaper. Fremskrittene åpner døren for en rekke bruksområder, både innen medisin og elektronikk.

Publisert av: 

Konferanse med metallfokus

Den 25–27. november arrangeres konferansen Metal Additive Manufacturing Conference 2019 i Ørebro i Sverige. Her skal besøkerne kunne ta til seg en masse kunnskap om additiv tilvirkning av metall.

Publisert av: 

Nærmere det 3d-printede hjertet

Millioner av mennesker verden over har behov for en hjertetransplantasjon. Nå har forskere i USA tatt neste skritt for å kunne 3d-printe et menneskehjerte i full størrelse.

Publisert av: