OVE og Memjet lanserer rask fullfargers 3d-printer

En 3d-printer ved navn OVE

OVE, et polsk oppstartsforetak, og Memjet fra California har samarbeidet en rask fullfargers FFF/FDM 3d-printer.

–OVE er et ideelt verktøy for rask 3d-printing av fargerike prototyper av alle slag, sier administrerende direktør Tomasz Płuciennik fra OVE. –For mindre enn 10 000 Euro vil vårt system dekke en lang rekke applikasjoner innen industri, utdanning, medisin, markedsføring, kunst og underholdning og produksjon i små kvanta.

Rask og fargerik 3d-utskrift

OVE ble grunnlagt i 2015, og begynte å utvikle et desktopsystem i fullfarge sammen med et team fra Mechatronics-avdelingen ved Warszawa teknologiske universitet. Memjet slo seg deretter sammen med OVE for å drive frem den innovative 3d-printeren. Som et resultat av dette er OVE 3d-printeren utstyrt med et Memjet printhode som legger til blekk i hvert lag av termoplastisk materiale.

Denne fargeleggingsprosessen sies å finne sted umiddelbart under en passering av printhodet. Videre har 3d-printeren et arbeidsområde på 210 x 300 mm og kan skrive ut opptil 300 mm i Z-aksen. OVE har også laget et OEM-sett som gjør det mulig å bruke Memjet-fargeutskriftsmodulen til andre 3d-printssystemer.

I følge Pluciennik er det “mangel på intuitive og brukervennlige 3D-verktøy for å tilrettelegge 3d-modeller i farger.” Som sådan er OVE-programvaren utviklet for å muliggjøre enkel bruk av farger, teksturer, informasjon eller notater som QR-koder på hele overflaten av en 3d-printet modell.

Et 3d-printet hode fra OVE

3d-printeren OVE vil debutere på Formnext i Frankfurt, Tyskland. Messen avholdes 19-22. november 2019. Der vil selskapet også ta imot forhåndsbestillinger av systemene, som så vil kunne leveres til kundene i andra kvartal 2020. Maskinene har en prislapp på 10 000 Euro.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Kronikk: Fire måter 3D-printing radikalt vil endre fremtiden etter Covid-19

Administrerende direktør i HP Norge, Verner Hølleland, kommer her en kronikk om fremtiden til 3D-printing etter koronaviruspandemien. Verner Hølleland peker blant annet på at revolusjonen i bruken av 3D-printing gjennom krisen vil føre til en forandring i forsyningskjedene, at stadig flere mindre aktører vil kunne få produkter raskt på markedet og at nye partnerskap vil dannes.

Publisert av: 

Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: