OVE og Memjet lanserer rask fullfargers 3d-printer

En 3d-printer ved navn OVE

OVE, et polsk oppstartsforetak, og Memjet fra California har samarbeidet en rask fullfargers FFF/FDM 3d-printer.

–OVE er et ideelt verktøy for rask 3d-printing av fargerike prototyper av alle slag, sier administrerende direktør Tomasz Płuciennik fra OVE. –For mindre enn 10 000 Euro vil vårt system dekke en lang rekke applikasjoner innen industri, utdanning, medisin, markedsføring, kunst og underholdning og produksjon i små kvanta.

Rask og fargerik 3d-utskrift

OVE ble grunnlagt i 2015, og begynte å utvikle et desktopsystem i fullfarge sammen med et team fra Mechatronics-avdelingen ved Warszawa teknologiske universitet. Memjet slo seg deretter sammen med OVE for å drive frem den innovative 3d-printeren. Som et resultat av dette er OVE 3d-printeren utstyrt med et Memjet printhode som legger til blekk i hvert lag av termoplastisk materiale.

Denne fargeleggingsprosessen sies å finne sted umiddelbart under en passering av printhodet. Videre har 3d-printeren et arbeidsområde på 210 x 300 mm og kan skrive ut opptil 300 mm i Z-aksen. OVE har også laget et OEM-sett som gjør det mulig å bruke Memjet-fargeutskriftsmodulen til andre 3d-printssystemer.

I følge Pluciennik er det “mangel på intuitive og brukervennlige 3D-verktøy for å tilrettelegge 3d-modeller i farger.” Som sådan er OVE-programvaren utviklet for å muliggjøre enkel bruk av farger, teksturer, informasjon eller notater som QR-koder på hele overflaten av en 3d-printet modell.

Et 3d-printet hode fra OVE

3d-printeren OVE vil debutere på Formnext i Frankfurt, Tyskland. Messen avholdes 19-22. november 2019. Der vil selskapet også ta imot forhåndsbestillinger av systemene, som så vil kunne leveres til kundene i andra kvartal 2020. Maskinene har en prislapp på 10 000 Euro.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: