Protech feirer nyinstallasjon

BMD 3d-printeren Studio+, vaskestasjonen Debinder og sintringsovnen Furnace.

Protech installerer tre nye enheter på hovedkontoret i Stockholm. Det er en 3d-printer, en vaskestasjon og en sintringsstasjon fra Desktop Metal Studio System+.

– Det er skikkelig artig å være i gang og at vi nå kan vise frem et komplett system som viser hele produksjonskjeden, sier Kalle Grennfalk, salgsansvarlig for Desktop Metal hos Protech og fortsetter:

– Vi har testkjørt systemet problemfritt og er nå klare til å ta imot forespørsler om benchmarks og møtebookinger.

Kalle Grennfalk.

Systemet benytter seg av teknikken BMD, Bound Metal Deposition, som ligner FDM-teknikken og bygger lag på lag. Materialet er en sammensetning av metallpulver, voks og polymerbindemiddel.

– Desktop Metal er et selvfølgelig valg for brukere som vil ha et enkelt og raskt system for produksjon av metalldetaljer. Et stort pluss med systemet er at man lett kan fjerne støttematerialet for hånd eller med enkle håndverktøy, forteller Kalle og legger til:

– Desktop Metal er ett av markedets eneste alternativ for den som kanskje ikke vil eller kan håndtere metallpulver. Dessuten er det også en relativt enkel prosess å få hela systemet på plass i et hvilket som helst verksted eller produksjonsmiljø uten noen større modifisering av lokaler eller ventilasjon.

Produksjon av metalldetaljer til intresserte kunder er i full gang og til høsten kommer Protech til å ha åpent hus for alle som vurderer investering i metallprinter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: