Protech feirer nyinstallasjon

BMD 3d-printeren Studio+, vaskestasjonen Debinder og sintringsovnen Furnace.

Protech installerer tre nye enheter på hovedkontoret i Stockholm. Det er en 3d-printer, en vaskestasjon og en sintringsstasjon fra Desktop Metal Studio System+.

– Det er skikkelig artig å være i gang og at vi nå kan vise frem et komplett system som viser hele produksjonskjeden, sier Kalle Grennfalk, salgsansvarlig for Desktop Metal hos Protech og fortsetter:

– Vi har testkjørt systemet problemfritt og er nå klare til å ta imot forespørsler om benchmarks og møtebookinger.

Kalle Grennfalk.

Systemet benytter seg av teknikken BMD, Bound Metal Deposition, som ligner FDM-teknikken og bygger lag på lag. Materialet er en sammensetning av metallpulver, voks og polymerbindemiddel.

– Desktop Metal er et selvfølgelig valg for brukere som vil ha et enkelt og raskt system for produksjon av metalldetaljer. Et stort pluss med systemet er at man lett kan fjerne støttematerialet for hånd eller med enkle håndverktøy, forteller Kalle og legger til:

– Desktop Metal er ett av markedets eneste alternativ for den som kanskje ikke vil eller kan håndtere metallpulver. Dessuten er det også en relativt enkel prosess å få hela systemet på plass i et hvilket som helst verksted eller produksjonsmiljø uten noen større modifisering av lokaler eller ventilasjon.

Produksjon av metalldetaljer til intresserte kunder er i full gang og til høsten kommer Protech til å ha åpent hus for alle som vurderer investering i metallprinter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: