3d Systems og Antleron inngår partnerskap om bioprinting

3D Systems sin gjennomsiktige FDA-løsning gir kirurger en klar visualisering av pasientens anatomi slik at de kan lage en personalisert plan før de skal foreta operasjoner. Foto via 3D Systems.

3D Systems har kunngjort et samarbeid med Antleron , et belgisk-basert bioteknologiselskap, for å utvikle regenerative produkter for personlig pasientbehandling.

–Antlerons visjon er å bringe bærekraftige levende terapier inn i klinikken, sier Jan Schrooten, administrerende direktør i Antleron. –3d-printing er nøkkelen til dette arbeidet, og vi er ivrige etter å samarbeide med 3D Systems og deres eksperter.

–Jeg ser frem til de banebrytende løsningene vi vil kunne oppnå for å heve effektiviteten av bioprint og utvide det biomedisinske bruksområdet.

Antleron ble grunnlagt i 2014 og har utviklet programvare som pionerer arbeidsflyt som muliggjør personlig medisin. En av løsningene, “levende terapifabrikk” slår sammen celler, biomaterialer, biologikk, bioreaktorer og 3d-systemprintere for å fremskynde prosjekteringen av levende terapier. Dette opererer ved bruk av systematisk kvalitet-etter-design (QbD) tilnærming til utvikling av legemidler og kunstig intelligens.

Gjennom det nye partnerskapet vil 3D Systems og Antleron jobbe med løsninger for medisinsk utstyr og avansert terapemedisinske produkter (ATMP) og applikasjoner. Spesielt vil fremgangen til voksende celler og vev være et fokus for å muliggjøre overgangen fra en statisk 2D til en bioreaktorbasert 3D-cellekultur. Dette vil føre til nye måter å produsere medisinske implantater, vaksiner, celleterapier og levende vev på.

Teknologier som ProJet MJP 2500 and Figure 4 3d-printere samt VisiJet-materialer fra 3D-systemer vil bli brukt for å etablere en fleksibel, skalerbar digital fabrikktilnærming for å bygge nye 3D-bioprintingsplattformer. De modulære lukkede parametriske systemene inkluderer digital overvåking og kvalitetskontroll for risikoreduksjon.

En ProJet MJP 2500. Bilde via 3D Systems

3D Systems og helsetjenester

3D Systems har gjort flere andre trekk i helsevesenet. Senest oppnådde selskapet 510 (k) godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA) for sin VSP Orthopedics-plattform. Selskapet har også en eksisterende 3D-bioavtrykkavtale med United Therapeutics Corporation der de to partnerne jobber for å utvikle proprietære behandlinger for lungene.

Etter selskapets siste partnerskap legger administrerende direktør Chuck Hull fra 3D Systems til: –3D Systems er begeistret for å samarbeide med Antleron når de utforsker bioprinting, og spesielt deres evne til å utvikle end-to-end-løsninger ved å bruke 3D Systems topp moderne printplattformer og materialer.

–Når vi ser på fremtiden er bioprinting og regenerativ medisin store muligheter innen 3d-printing, og vi ser frem til å utvide den rollen 3D Systems vil spille på disse spennende feltene.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: 

Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Publisert av: 

Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Publisert av: 

Adidas slutter med Speedfactory

Adidas slutter med sine Speedfactories. Ja, selve utstillingsvinduet for 3D-printede individuelle sko-tilpasninger har fått seg et skudd for baugen.

Publisert av: 

3D-printing vokser innen oljeindustrien

En bransje som tidlig begynte å bruke additiv tilvirkning er olje- og gassindustrien. I en rapport fra konsulentfirmaet Global Data forventes industrien å omsette for 60 milliarder kroner i 2030. I følge rapporten er utviklingen av 3D-printing i metall en nøkkel til bransjens suksess.

Publisert av: 

Brusflasker blir til flyverktøy

Hvert år kastes det flere tonn plastflasker på Schiphol lufthavn i Nederland. Nå har flyselskapet KLM Royal Dutch Airlines begynt å resirkulere PET-flaskene til 3d-printverktøy som kan brukes i reparasjon og vedlikehold av fly.

Publisert av: 

De lanserer fiberprinter

Desktop Metal lanserer en 3D-printer for fiberkomposittprint. Denne gangen handler det om Fiber desktop-modellen, der selskapet har integrert en mikro-AFP-teknologi med lag-for-lag-teknologien FFF.

Publisert av: 

Nye retningslinjer kan få flere til å printe i metall

Etterbearbeidelse av additivt produserte metallkomponenter ved hjelp av subtraktive teknikker er etterspurt av industrien. Nå skal et nytt svensk prosjekt sette fokus på dette og utarbeide retningslinjer og verktøyanbefalinger som forhåpentligvis vil sette fart på utviklingen og føre til bedre industriell utnyttelse av 3D-printing.

Publisert av: 

Vil Xerox kjøpe HP?

Wall Street Journal har rapportert at det globale selskapet Xerox Holdings Corp. vurderer anskaffelsen av sin forretningspartner og rival HP Inc. Beskrevet av avisen som et grep som vil “forene to falmende teknologistjerner”, er angivelig at Xerox vurderer å gi et kontant-og-aksjetilbud på HP tilsvarende en markedsverdi på rundt 27 milliarder dollar.

Publisert av: 

Kinesiske forskere utvikler akvarisk 3D-Bioprintmetode for regenerativ medisin

Forskere fra medisinsk fakultet ved universitetet i Shenzhen, Kina, har utviklet en ny bioprintingmetode for å lage mikrostrukturer i 3D-arkitekturer under vann. Freeform Reconfigurable Embedded All-Liquid (FREAL) heter den nye metoden.

Publisert av: