3d Systems og Antleron inngår partnerskap om bioprinting

3D Systems sin gjennomsiktige FDA-løsning gir kirurger en klar visualisering av pasientens anatomi slik at de kan lage en personalisert plan før de skal foreta operasjoner. Foto via 3D Systems.

3D Systems har kunngjort et samarbeid med Antleron , et belgisk-basert bioteknologiselskap, for å utvikle regenerative produkter for personlig pasientbehandling.

–Antlerons visjon er å bringe bærekraftige levende terapier inn i klinikken, sier Jan Schrooten, administrerende direktør i Antleron. –3d-printing er nøkkelen til dette arbeidet, og vi er ivrige etter å samarbeide med 3D Systems og deres eksperter.

–Jeg ser frem til de banebrytende løsningene vi vil kunne oppnå for å heve effektiviteten av bioprint og utvide det biomedisinske bruksområdet.

Antleron ble grunnlagt i 2014 og har utviklet programvare som pionerer arbeidsflyt som muliggjør personlig medisin. En av løsningene, “levende terapifabrikk” slår sammen celler, biomaterialer, biologikk, bioreaktorer og 3d-systemprintere for å fremskynde prosjekteringen av levende terapier. Dette opererer ved bruk av systematisk kvalitet-etter-design (QbD) tilnærming til utvikling av legemidler og kunstig intelligens.

Gjennom det nye partnerskapet vil 3D Systems og Antleron jobbe med løsninger for medisinsk utstyr og avansert terapemedisinske produkter (ATMP) og applikasjoner. Spesielt vil fremgangen til voksende celler og vev være et fokus for å muliggjøre overgangen fra en statisk 2D til en bioreaktorbasert 3D-cellekultur. Dette vil føre til nye måter å produsere medisinske implantater, vaksiner, celleterapier og levende vev på.

Teknologier som ProJet MJP 2500 and Figure 4 3d-printere samt VisiJet-materialer fra 3D-systemer vil bli brukt for å etablere en fleksibel, skalerbar digital fabrikktilnærming for å bygge nye 3D-bioprintingsplattformer. De modulære lukkede parametriske systemene inkluderer digital overvåking og kvalitetskontroll for risikoreduksjon.

En ProJet MJP 2500. Bilde via 3D Systems

3D Systems og helsetjenester

3D Systems har gjort flere andre trekk i helsevesenet. Senest oppnådde selskapet 510 (k) godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA) for sin VSP Orthopedics-plattform. Selskapet har også en eksisterende 3D-bioavtrykkavtale med United Therapeutics Corporation der de to partnerne jobber for å utvikle proprietære behandlinger for lungene.

Etter selskapets siste partnerskap legger administrerende direktør Chuck Hull fra 3D Systems til: –3D Systems er begeistret for å samarbeide med Antleron når de utforsker bioprinting, og spesielt deres evne til å utvikle end-to-end-løsninger ved å bruke 3D Systems topp moderne printplattformer og materialer.

–Når vi ser på fremtiden er bioprinting og regenerativ medisin store muligheter innen 3d-printing, og vi ser frem til å utvide den rollen 3D Systems vil spille på disse spennende feltene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: 

Software for tynnere deler

Wematter lanserer ny programvare for sin SLS 3d-skriver Gravity. Deep Space vil tilpasse skriverens interne system til å klare å lage tynnere deler.

Publisert av: 

3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Formnext 2020 skal trosse koronavirus

Den store Formnext-messen for additiv tilvirkningsindustri i Frankfurt er planlagt 10. – 13. november.
– Vi er fremdeles overbevist om den unike verdien og fordelene ved en fysisk messe, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: