3d Systems og Antleron inngår partnerskap om bioprinting

3D Systems sin gjennomsiktige FDA-løsning gir kirurger en klar visualisering av pasientens anatomi slik at de kan lage en personalisert plan før de skal foreta operasjoner. Foto via 3D Systems.

3D Systems har kunngjort et samarbeid med Antleron , et belgisk-basert bioteknologiselskap, for å utvikle regenerative produkter for personlig pasientbehandling.

–Antlerons visjon er å bringe bærekraftige levende terapier inn i klinikken, sier Jan Schrooten, administrerende direktør i Antleron. –3d-printing er nøkkelen til dette arbeidet, og vi er ivrige etter å samarbeide med 3D Systems og deres eksperter.

–Jeg ser frem til de banebrytende løsningene vi vil kunne oppnå for å heve effektiviteten av bioprint og utvide det biomedisinske bruksområdet.

Antleron ble grunnlagt i 2014 og har utviklet programvare som pionerer arbeidsflyt som muliggjør personlig medisin. En av løsningene, “levende terapifabrikk” slår sammen celler, biomaterialer, biologikk, bioreaktorer og 3d-systemprintere for å fremskynde prosjekteringen av levende terapier. Dette opererer ved bruk av systematisk kvalitet-etter-design (QbD) tilnærming til utvikling av legemidler og kunstig intelligens.

Gjennom det nye partnerskapet vil 3D Systems og Antleron jobbe med løsninger for medisinsk utstyr og avansert terapemedisinske produkter (ATMP) og applikasjoner. Spesielt vil fremgangen til voksende celler og vev være et fokus for å muliggjøre overgangen fra en statisk 2D til en bioreaktorbasert 3D-cellekultur. Dette vil føre til nye måter å produsere medisinske implantater, vaksiner, celleterapier og levende vev på.

Teknologier som ProJet MJP 2500 and Figure 4 3d-printere samt VisiJet-materialer fra 3D-systemer vil bli brukt for å etablere en fleksibel, skalerbar digital fabrikktilnærming for å bygge nye 3D-bioprintingsplattformer. De modulære lukkede parametriske systemene inkluderer digital overvåking og kvalitetskontroll for risikoreduksjon.

En ProJet MJP 2500. Bilde via 3D Systems

3D Systems og helsetjenester

3D Systems har gjort flere andre trekk i helsevesenet. Senest oppnådde selskapet 510 (k) godkjenning fra US Food and Drug Administration (FDA) for sin VSP Orthopedics-plattform. Selskapet har også en eksisterende 3D-bioavtrykkavtale med United Therapeutics Corporation der de to partnerne jobber for å utvikle proprietære behandlinger for lungene.

Etter selskapets siste partnerskap legger administrerende direktør Chuck Hull fra 3D Systems til: –3D Systems er begeistret for å samarbeide med Antleron når de utforsker bioprinting, og spesielt deres evne til å utvikle end-to-end-løsninger ved å bruke 3D Systems topp moderne printplattformer og materialer.

–Når vi ser på fremtiden er bioprinting og regenerativ medisin store muligheter innen 3d-printing, og vi ser frem til å utvide den rollen 3D Systems vil spille på disse spennende feltene.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *