4-i-1 hybrid additivt tilvirkningssystem

Prosjektgruppen som står bak utviklingen av KRAKEN. Foto via KRAKEN Prosjektet.

De tre siste årene har et europeisk samarbeidsteam jobbet med KRAKEN – et hybrid subtraktivt og additivt produksjonssystem. Maskinen er i stand til å lage objekter som er opp til 20 meter lange, ved å benytte tre utskiftbare 3d-printteknologier og et fjerde, subtraktivt verktøyhode. 

KRAKEN ble ferdigstilt i september 2019 og er nå lansert på markedet. –Maskinen er klar for markedet, den er testet i ekte produksjonsmiljø, og prosjektdemonstrasjoner har blitt validert av samarbeidspartnere under reelle forhold, kunngjorde José Antonio Dieste, forsker og KRAKEN prosjektkoordinator ved Spanias AITIIP Technology Center .

KRAKEN-prosjektet, som har vært i gang siden 2013, ble gjort mulig med midler fra EUs Horizon 2020- program. I åtte land i Europa samlet prosjektet ekspertise fra femten industrispesialister og forskningsinstitutter, inkludert det britiske ingeniørkonsulentfirmaet TWI , spanske ACCIONA , Centro Ricerche FIAT (CRF) i Italia og CECIMO, en samleorganisasjon for Europas maskinverktøyindustrier.

Målet med prosjektet var å lage en maskin som var i stand til å produsere 20 meter lange deler laget av aluminium, herdede polymermaterialer, og en kombinasjon av de to. I implementeringen av maskinen etter prosjektets suksess, har samarbeidet også som mål å skape 150 nye arbeidsplasser innen partnerbedriftene, og 600 flere i EU.

Nå etter ferdigstillelse har KRAKEN-systemet utskiftbare verktøyhoder for harpiksekstrudering, produksjon av trådbue-additiv (WAAM), lysbue-spraymetallisering og skjæring/fresing.

Harpiksekstrudering på KRAKEN er en dedikert prosess for avsetning av en polyuretan (PU) pasta. PU-pastaen som ble brukt i prosessen er utviklet av KRAKEN-samarbeidet, og med den er systemet i stand til å oppnå en deponeringshastighet på 120 kg/t. KRAKENs WAAM-hode er derimot innstilt på 3d-printing av aluminium med en hastighet på opptil 15 kg/t. Arc spray-metallisering er integrert for tilsetning av metallbelegg eller nettformer på toppen av en polymerdel, og det endelige, subtraktive hodet til KRAKEN retter seg mot 2 mm kuttedybder med en hastighet på 10m/min.

Som en fire-i-en produksjonsmaskin reduserer KRAKEN effektivt mengden gulvplass som vanligvis vil være nødvendig for maskiner som har hver av disse teknologiene. Den er designet for installasjon i taket på et anlegg, og fungerer for tiden på tvers av en 20m x 8m x 6m plattform.

Skjæreverktøy på KRAKEN-systemet. Foto via KRAKEN Prosjektet

KRAKEN-produksjonen støttes av et modifisert Computer Aided Manufacturing (CAM) -program. Ved å bruke EDGECAM-programvare som base la KRAKEN-teamet til nye algoritmer for hybridproduksjon, inkludert plane horisontallags tilsetningsstrategier og direkte 3d-friform-tilnærminger. Prosessovervåking, kvalitetsinspeksjon og automatisk kalibrering er aktivert av en lukket loop stereoskopisk skanner og kamerasystem. For å bidra til å redusere kunnskapsbarrierer for å ta i bruk hybridproduksjon og KRAKEN-maskinen, har konsortiet også laget en omfattende e-Learning-plattform som er gratis å bruke.

Valideringen av KRAKEN er gjennomført gjennom en rekke eksempelstudier for utvalgte partnere innen konsortiet. CRF produserte spesielt metallrammer foran og bak på en Alfa Romeo 4C på systemet. “I KRAKEN,” heter det i prosjektbrosjyren, “demonstrerte CRF de gode ytelsene til både polymere og metalliske materialer som er egnet for bilindustri, til og med for store komponenter i området.” I et annet eksempel, skapte ACCIONA foringspaneler for tunneler med integrert elektrisk ledning og metallprofiler. ACCIONA har tydelig sett potensialet til tilsetningsstoffer i konstruksjonen, og har også samarbeidet tidligere med Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) for å lage en 3d-printet bro.

Du kan lese mer om KRAKEN på prosjektets nettsted, krakenproject.eu

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: 

Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Publisert av: 

Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Publisert av: 

Adidas slutter med Speedfactory

Adidas slutter med sine Speedfactories. Ja, selve utstillingsvinduet for 3D-printede individuelle sko-tilpasninger har fått seg et skudd for baugen.

Publisert av: 

3D-printing vokser innen oljeindustrien

En bransje som tidlig begynte å bruke additiv tilvirkning er olje- og gassindustrien. I en rapport fra konsulentfirmaet Global Data forventes industrien å omsette for 60 milliarder kroner i 2030. I følge rapporten er utviklingen av 3D-printing i metall en nøkkel til bransjens suksess.

Publisert av: 

Brusflasker blir til flyverktøy

Hvert år kastes det flere tonn plastflasker på Schiphol lufthavn i Nederland. Nå har flyselskapet KLM Royal Dutch Airlines begynt å resirkulere PET-flaskene til 3d-printverktøy som kan brukes i reparasjon og vedlikehold av fly.

Publisert av: 

De lanserer fiberprinter

Desktop Metal lanserer en 3D-printer for fiberkomposittprint. Denne gangen handler det om Fiber desktop-modellen, der selskapet har integrert en mikro-AFP-teknologi med lag-for-lag-teknologien FFF.

Publisert av: 

Nye retningslinjer kan få flere til å printe i metall

Etterbearbeidelse av additivt produserte metallkomponenter ved hjelp av subtraktive teknikker er etterspurt av industrien. Nå skal et nytt svensk prosjekt sette fokus på dette og utarbeide retningslinjer og verktøyanbefalinger som forhåpentligvis vil sette fart på utviklingen og føre til bedre industriell utnyttelse av 3D-printing.

Publisert av: 

Vil Xerox kjøpe HP?

Wall Street Journal har rapportert at det globale selskapet Xerox Holdings Corp. vurderer anskaffelsen av sin forretningspartner og rival HP Inc. Beskrevet av avisen som et grep som vil “forene to falmende teknologistjerner”, er angivelig at Xerox vurderer å gi et kontant-og-aksjetilbud på HP tilsvarende en markedsverdi på rundt 27 milliarder dollar.

Publisert av: 

Kinesiske forskere utvikler akvarisk 3D-Bioprintmetode for regenerativ medisin

Forskere fra medisinsk fakultet ved universitetet i Shenzhen, Kina, har utviklet en ny bioprintingmetode for å lage mikrostrukturer i 3D-arkitekturer under vann. Freeform Reconfigurable Embedded All-Liquid (FREAL) heter den nye metoden.

Publisert av: