Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

AM-dagen, den 5 desember på Kistamässan i Stockholm, er vår svenske motsvarighet 3dp sin årlige heldagskonferanse om additiv tilvirkning for industrien. Nå er de fire første foredragsholderne klare.

Konferansen fokuserer hovedsakelig på 3d-printede sluttprodukter for teknologiselskaper, blant annet i bilindustrien, romfart og verkstedsindustrien. I løpet av dagen vil besøkende kunne lytte til både forskere og eksperter som jobber med additiv tilvirkning. De vil dele ny kunnskap om nytt fra forskning, samarbeidsprosjekter, materialer og nye teknologier. I år vil både metall- og plastteknikker være i fokus, og utstillere er på plass for å vise frem forskjellige materialer og teknikker.

Framtid og design
Først ute i foredragsplanen er Edvin Resebo fra joint-ventureselskapet Amexci i Karlskoga. I foredraget er fokuset på additiv produksjon i Sverige akkurat nå og hvordan Sverige kan sikre sin plass i et globalisert marked. Presentasjonen er delt inn i tre deler: Nåværende posisjon, målbilde og bærekraft.

Edvin Resebo fra Amexci og Lars Nyström fra Autodesk.

Lars Nyström fra programvareprodusenten Autodesk snakker om hvordan nye produksjonsteknikker og materialer kan gi ingeniører mer frihet til å benytte banebrytende teknologi for krevende applikasjoner.

Procada er et svensk oppstartsfirma som sammen med GKN Aerospace og University of the West har utviklet en ny teknologi for 3d-printing i metall, Directed Energy Deposition.

– Teknologien vår kan brukes i en rekke bransjer her på jorden og bidra til kostnadsbesparelser, mindre materialforbruk, kortere ledetider, muligheten for vektoptimalisering men også generelt lavere miljøpåvirkning, sier Almir Heralic, som var en av grunnleggerne og grunnlegger av Procada og forteller oss mer om deres arbeid. i løpet av AM-dagen.

Almir Heralic fra Procada og Pär Nobring fra r.a.p.s.

Lantmännen og smeltede våpen
Den fjerde foredragsholderen som er klar for AM-dagen er Pär Nobring fra servicebyrået r.a.p.s. I foredraget snakker han om hvordan Lantmännen har utviklet et nytt instrumentpanel for traktorene sine ved hjelp av additiv tilvirkning. Han vil også snakke om IMs Humanium – et prosjekt der våpen smeltes ned for å bli omdannet til andre produkter gjennom forskjellige produksjonsteknikker.

Les mer om AM-dagen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Protolabs lanserer 3d-printing med polypropylen i Europa

Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.

Publisert av: 

Turbinblad av cellulose vises på Elmia

Biomaterialer for additiv tilvirkning blir mer og mer vanlig, sier Sascha Peters, grunnlegger av Berlin-baserte Haute Innovation.  Elmia Subcontractor viser et stort turbinblad laget av cellulose.

Publisert av: 

Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

Publisert av: 

Kuleformet byggkammer fra Orb

I California har selskapet Orbital Composites introdusert «Orb», et modulært, robotisert 3D-printssystem som består av et termoplastisk printhode som er beregnet for stort volum, samt en plattform som er 1 meter i diameter.

Publisert av: 

3d-printet robotfisk

Sander van den Berg, som driver og tar master i industriell design ved teknologi-universitetet i Delft i Holland har utviklet en 3d-printet robotfisk som har satt ny fartsrekord for slike svømmende droner: 0.85 meter i sekundet.

Publisert av: 

Ny bioprint-metode

Forskere fra Universitet i Birmingham har utviklet en ny 3d-printing metode for myke materialer, som man også skal kunne produsere kunstige medisinske implantater med.

Publisert av: 

Nexttech satser på industriell skala

3d-printersenteret Nexttech i danske Kolding har installert en ny 3d-printer for industriell tilvirkning. Ifølge PLM Group, som står bak installasjonen, blir dette den første maskinen fra HPs nyeste satsning på industriell tilvirkning som finner sted i Norden.

Publisert av: 

3d-printet leketøy kan bidra til mindre matsvinn

Hvordan kan vi forberede den yngre generasjonen for mat som kan bli aktuell i framtiden? WIN WIN Gothenburg Sustainability Award har utviklet en rekke leker som kan 3d-printes og som skal representere potensielle matretter fra fremtiden.

Publisert av: 

Ny 3d-printer fra Raise3D debuterer neste uke

Raise3D, som står bak Pro 2 serien med 3d-printere, har annonsert at de vil debutere en ny multi-funksjons FFF/FDM 3d-printer for industriell bruk på TCT-messen i Birmingham, UK neste uke.

Publisert av: 

Cellink slipper bioprinter med seks printhoder

Cellink lanserer en ny bioprinter med seks avtagbare printhoder. Dette skal ifølge selskapet åpne døren for å kombinere flere materialer og celler i en og samme printprosess.

Publisert av: