Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

AM-dagen, den 5 desember på Kistamässan i Stockholm, er vår svenske motsvarighet 3dp sin årlige heldagskonferanse om additiv tilvirkning for industrien. Nå er de fire første foredragsholderne klare.

Konferansen fokuserer hovedsakelig på 3d-printede sluttprodukter for teknologiselskaper, blant annet i bilindustrien, romfart og verkstedsindustrien. I løpet av dagen vil besøkende kunne lytte til både forskere og eksperter som jobber med additiv tilvirkning. De vil dele ny kunnskap om nytt fra forskning, samarbeidsprosjekter, materialer og nye teknologier. I år vil både metall- og plastteknikker være i fokus, og utstillere er på plass for å vise frem forskjellige materialer og teknikker.

Framtid og design
Først ute i foredragsplanen er Edvin Resebo fra joint-ventureselskapet Amexci i Karlskoga. I foredraget er fokuset på additiv produksjon i Sverige akkurat nå og hvordan Sverige kan sikre sin plass i et globalisert marked. Presentasjonen er delt inn i tre deler: Nåværende posisjon, målbilde og bærekraft.

Edvin Resebo fra Amexci og Lars Nyström fra Autodesk.

Lars Nyström fra programvareprodusenten Autodesk snakker om hvordan nye produksjonsteknikker og materialer kan gi ingeniører mer frihet til å benytte banebrytende teknologi for krevende applikasjoner.

Procada er et svensk oppstartsfirma som sammen med GKN Aerospace og University of the West har utviklet en ny teknologi for 3d-printing i metall, Directed Energy Deposition.

– Teknologien vår kan brukes i en rekke bransjer her på jorden og bidra til kostnadsbesparelser, mindre materialforbruk, kortere ledetider, muligheten for vektoptimalisering men også generelt lavere miljøpåvirkning, sier Almir Heralic, som var en av grunnleggerne og grunnlegger av Procada og forteller oss mer om deres arbeid. i løpet av AM-dagen.

Almir Heralic fra Procada og Pär Nobring fra r.a.p.s.

Lantmännen og smeltede våpen
Den fjerde foredragsholderen som er klar for AM-dagen er Pär Nobring fra servicebyrået r.a.p.s. I foredraget snakker han om hvordan Lantmännen har utviklet et nytt instrumentpanel for traktorene sine ved hjelp av additiv tilvirkning. Han vil også snakke om IMs Humanium – et prosjekt der våpen smeltes ned for å bli omdannet til andre produkter gjennom forskjellige produksjonsteknikker.

Les mer om AM-dagen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: