Foredragsholdere på AM-dagen

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 oktober 2019

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

AM-dagen, den 5 desember på Kistamässan i Stockholm, er vår svenske motsvarighet 3dp sin årlige heldagskonferanse om additiv tilvirkning for industrien. Nå er de fire første foredragsholderne klare.

Konferansen fokuserer hovedsakelig på 3d-printede sluttprodukter for teknologiselskaper, blant annet i bilindustrien, romfart og verkstedsindustrien. I løpet av dagen vil besøkende kunne lytte til både forskere og eksperter som jobber med additiv tilvirkning. De vil dele ny kunnskap om nytt fra forskning, samarbeidsprosjekter, materialer og nye teknologier. I år vil både metall- og plastteknikker være i fokus, og utstillere er på plass for å vise frem forskjellige materialer og teknikker.

Framtid og design
Først ute i foredragsplanen er Edvin Resebo fra joint-ventureselskapet Amexci i Karlskoga. I foredraget er fokuset på additiv produksjon i Sverige akkurat nå og hvordan Sverige kan sikre sin plass i et globalisert marked. Presentasjonen er delt inn i tre deler: Nåværende posisjon, målbilde og bærekraft.

Edvin Resebo fra Amexci og Lars Nyström fra Autodesk.

Lars Nyström fra programvareprodusenten Autodesk snakker om hvordan nye produksjonsteknikker og materialer kan gi ingeniører mer frihet til å benytte banebrytende teknologi for krevende applikasjoner.

Procada er et svensk oppstartsfirma som sammen med GKN Aerospace og University of the West har utviklet en ny teknologi for 3d-printing i metall, Directed Energy Deposition.

– Teknologien vår kan brukes i en rekke bransjer her på jorden og bidra til kostnadsbesparelser, mindre materialforbruk, kortere ledetider, muligheten for vektoptimalisering men også generelt lavere miljøpåvirkning, sier Almir Heralic, som var en av grunnleggerne og grunnlegger av Procada og forteller oss mer om deres arbeid. i løpet av AM-dagen.

Almir Heralic fra Procada og Pär Nobring fra r.a.p.s.

Lantmännen og smeltede våpen
Den fjerde foredragsholderen som er klar for AM-dagen er Pär Nobring fra servicebyrået r.a.p.s. I foredraget snakker han om hvordan Lantmännen har utviklet et nytt instrumentpanel for traktorene sine ved hjelp av additiv tilvirkning. Han vil også snakke om IMs Humanium – et prosjekt der våpen smeltes ned for å bli omdannet til andre produkter gjennom forskjellige produksjonsteknikker.

Les mer om AM-dagen her

Les mer

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Siste nytt

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Audi Sport sparer flere uker på å 3D-printe verktøy

Da den nye elbilen Audi E-Tron GT skulle lanseres, trengte Audi-fabrikken i Heilbronn, Tyskland, raskt å skaffe 200 verktøy, jigger og fiksturer. Løsning? 3D-printing og programvare for design-automatisering.
Audi-Trinckle-0H6A1913-1024x683

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt