Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

AM-dagen, den 5 desember på Kistamässan i Stockholm, er vår svenske motsvarighet 3dp sin årlige heldagskonferanse om additiv tilvirkning for industrien. Nå er de fire første foredragsholderne klare.

Konferansen fokuserer hovedsakelig på 3d-printede sluttprodukter for teknologiselskaper, blant annet i bilindustrien, romfart og verkstedsindustrien. I løpet av dagen vil besøkende kunne lytte til både forskere og eksperter som jobber med additiv tilvirkning. De vil dele ny kunnskap om nytt fra forskning, samarbeidsprosjekter, materialer og nye teknologier. I år vil både metall- og plastteknikker være i fokus, og utstillere er på plass for å vise frem forskjellige materialer og teknikker.

Framtid og design
Først ute i foredragsplanen er Edvin Resebo fra joint-ventureselskapet Amexci i Karlskoga. I foredraget er fokuset på additiv produksjon i Sverige akkurat nå og hvordan Sverige kan sikre sin plass i et globalisert marked. Presentasjonen er delt inn i tre deler: Nåværende posisjon, målbilde og bærekraft.

Edvin Resebo fra Amexci og Lars Nyström fra Autodesk.

Lars Nyström fra programvareprodusenten Autodesk snakker om hvordan nye produksjonsteknikker og materialer kan gi ingeniører mer frihet til å benytte banebrytende teknologi for krevende applikasjoner.

Procada er et svensk oppstartsfirma som sammen med GKN Aerospace og University of the West har utviklet en ny teknologi for 3d-printing i metall, Directed Energy Deposition.

– Teknologien vår kan brukes i en rekke bransjer her på jorden og bidra til kostnadsbesparelser, mindre materialforbruk, kortere ledetider, muligheten for vektoptimalisering men også generelt lavere miljøpåvirkning, sier Almir Heralic, som var en av grunnleggerne og grunnlegger av Procada og forteller oss mer om deres arbeid. i løpet av AM-dagen.

Almir Heralic fra Procada og Pär Nobring fra r.a.p.s.

Lantmännen og smeltede våpen
Den fjerde foredragsholderen som er klar for AM-dagen er Pär Nobring fra servicebyrået r.a.p.s. I foredraget snakker han om hvordan Lantmännen har utviklet et nytt instrumentpanel for traktorene sine ved hjelp av additiv tilvirkning. Han vil også snakke om IMs Humanium – et prosjekt der våpen smeltes ned for å bli omdannet til andre produkter gjennom forskjellige produksjonsteknikker.

Les mer om AM-dagen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: