Foredragsholdere på AM-dagen

I Sverige arrangerer vi AM-Dagen (AM = Additive Manufacturing) på Kistamessen utenfor Stockholm 5. desember, og ønsker også norske besøkende velkommen dit. Nå er noen av foredragholderne klare.

AM-dagen, den 5 desember på Kistamässan i Stockholm, er vår svenske motsvarighet 3dp sin årlige heldagskonferanse om additiv tilvirkning for industrien. Nå er de fire første foredragsholderne klare.

Konferansen fokuserer hovedsakelig på 3d-printede sluttprodukter for teknologiselskaper, blant annet i bilindustrien, romfart og verkstedsindustrien. I løpet av dagen vil besøkende kunne lytte til både forskere og eksperter som jobber med additiv tilvirkning. De vil dele ny kunnskap om nytt fra forskning, samarbeidsprosjekter, materialer og nye teknologier. I år vil både metall- og plastteknikker være i fokus, og utstillere er på plass for å vise frem forskjellige materialer og teknikker.

Framtid og design
Først ute i foredragsplanen er Edvin Resebo fra joint-ventureselskapet Amexci i Karlskoga. I foredraget er fokuset på additiv produksjon i Sverige akkurat nå og hvordan Sverige kan sikre sin plass i et globalisert marked. Presentasjonen er delt inn i tre deler: Nåværende posisjon, målbilde og bærekraft.

Edvin Resebo fra Amexci og Lars Nyström fra Autodesk.

Lars Nyström fra programvareprodusenten Autodesk snakker om hvordan nye produksjonsteknikker og materialer kan gi ingeniører mer frihet til å benytte banebrytende teknologi for krevende applikasjoner.

Procada er et svensk oppstartsfirma som sammen med GKN Aerospace og University of the West har utviklet en ny teknologi for 3d-printing i metall, Directed Energy Deposition.

– Teknologien vår kan brukes i en rekke bransjer her på jorden og bidra til kostnadsbesparelser, mindre materialforbruk, kortere ledetider, muligheten for vektoptimalisering men også generelt lavere miljøpåvirkning, sier Almir Heralic, som var en av grunnleggerne og grunnlegger av Procada og forteller oss mer om deres arbeid. i løpet av AM-dagen.

Almir Heralic fra Procada og Pär Nobring fra r.a.p.s.

Lantmännen og smeltede våpen
Den fjerde foredragsholderen som er klar for AM-dagen er Pär Nobring fra servicebyrået r.a.p.s. I foredraget snakker han om hvordan Lantmännen har utviklet et nytt instrumentpanel for traktorene sine ved hjelp av additiv tilvirkning. Han vil også snakke om IMs Humanium – et prosjekt der våpen smeltes ned for å bli omdannet til andre produkter gjennom forskjellige produksjonsteknikker.

Les mer om AM-dagen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: