onsdag 18 mai – uke 20
Protolabs lanserer 3d-printing i polypropylen. Utviklingen av polypropylen for selektiv lasersintring betyr at designteknikere kan utvikle og teste prototyper raskere. Det gjør det også mulig å produsere kompliserte designs som ikke tidligere har blitt gjort ved hjelp av sprøytestøping eller CNC-maskinering.
Andrea Landoni, produktsjef for 3D-utskrift hos Protolabs, sier:
–For moderne produsenter er polypropylen en av de mest brukte plastene som er tilgjengelig og for mange forskjellige formål. Inntil for ganske nylig var det kun mulig å bruke 3d-printede polypropylenlignende materialer som imiterte plasten, men disse hadde ikke alle egenskapene til originalen og var dessuten ikke like holdbare. Nå som vi kan produsere en prototype i polypropylen på en kostnadseffektiv måte, kan designingeniørene utvikle og teste den i en applikasjon, ved å bruke det samme materialet som vil bli brukt til produksjonen. Da kan produktdesignet raskt iteres og testes på nytt, til løsningen er perfekt, før beslutningen om verktøyutvikling tas.
– Dette gjennombruddet tar virkelig produktutvikling til neste nivå, med den mest allsidige av plasttyper, sier Andrea Landoni.
3d-printing med ekte polypropylen åpner også for mange forskjellige typer designs, med komplekse geometrier som tidligere var umulige å utføre, for eksempel vektreduserende honningkakestrukturer, eller organiske former som interne kanaler.
– Hvis du tidligere ønsket å bruke polypropylen, ble designet begrenset av den tilgjengelige produksjonsteknologien. Nå er det bare fantasien som setter grenser, fortsetter Andrea Landoni.
– Ofte er den beste løsningen fortsatt at produsenten bruker sprøytestøping eller subtraktiv CNC-maskinering for å produsere polypropylendeler. Vi kan gi upartiske råd om hvilken metode som er best, da vi tilbyr alle tre produksjonsteknikkene.
I tillegg, siden alle de tre teknologiene er tilgjengelige, kan Protolabs hjelpe produsenten gjennom hele produktutviklingssyklusen. Fra den opprinnelige prototypen til bruk av programvaren Design for Manufacture Analysis for å bekrefte at den endelige designen er egnet for masseproduksjon – dette er tilgjengelig for sprøytestøping og CNC-tjenester.
Protolabs tilbyr også on-demand-produksjon ved hjelp av sprøytestøpeutviklingsverktøy, mens produsenten avventer sin fulle produksjonsevne.
Landoni avslutter:
– I en tid der hastighet til markedet virkelig er avgjørende, kan Protolabs forkorte ledetiden for et nytt produkt eller en del, fra det originale konseptet helt til sluttproduksjon. Med den nye tjenesten kan vi hjelpe produsenter med å bringe nye polypropylenprodukter til markedet flere uker eller til og med måneder raskere enn før.
Den svenske 3D-printerprodusenten Freemelt har på kort tid signert en avtale med to amerikanske forhandlere. Dette vil akselerere salget av forskningssystemet Freemelt ONE og har allerede generert en avtale.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 18. mai, 2022
Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 18. mai, 2022
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 6. mai, 2022
GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige