Protolabs med nytt måleteknisk laboratorium

Protolabs utvider sine måle- og inspeksjonstjenester med nytt måleteknisk laboratorium.

På bakgrunn av den økende etterspørselen på raskere måling og sertifisering av prototyper og deler åpner nå Protolabs sitt nye måletekniske laboratorium. Protolabs investering omfatter maskiner for koordinatmåling (co-ordinate measurement machinery, CMM) og teknikk for 3d-laserskanning. Laboratoriet er en utvidelse av foretakets sekundære tjenester.

– Vi har merket at det finnes behov for en del prosedyrer for kvalitetskontroll tidligere i leveransekjeden og produsentene trenger rapporter som validerer de delene de produserer. Dette er også viktig for utvikling av prototyper å sikre at et opprinnelig design tilvirkes med de toleranser som kreves for testing på stedet, sier Stephen Dyson, Special Operations Manager for Protolabs i Europa.

De detaljerte målingene med CMM og annen teknikk har alltid vært tilgjengelige hos Protolabs, men ved å investere i sitt eget måletekniske laboratorium kan selskapet nå måle, inspisere og produsere rapporter enda raskere enn tidligere.

Protolabs CMM benytter en sonde for å med presisjon beregne et objekts fysiske geometri ved å måle en serie forskjellige punkter på overflaten i X-, Y- og Z-aksene. Den har en volumetrisk presisjon på (2,1 + 0,4 L/100) µm.

For detaljert visuell inspeksjon kan selskapets 3d-laserskanning produsere et 3d-fargekart av en del som så kan sammenliknes med det opprinnelige CAD-diagrammet ved å benytte GOM-inspeksjonsprogramvare. Presisjonen er korrekt opp til 0,01 mm og har en skanningshastighet på 320 000 målinger i sekundet.

Disse nye tjenestene, som gjennomføres av Protolabs, tilbys som et tillegg til fysiske dimensjonskontroller med stift-, blokk-, tråd-, dybde- og høydemålere og digitale kalippere. Med dette utstyret kan Protolabs nå tilby sine kunder målerapporter og dokumentasjon for ISIR, FAIR, PPAP og EMPB.

– Kvalitetskontroll gjennom korrekt måling og rapportering er livsviktig for at kundene og også kundenes kunder skal være fornøyde, men dette er bare det siste steget av prosessen. Kvalitetskontrollen starter allerede med det opprinnelige CAD-designet, for hvis det er noe feil der så gjør du ikke annet enn å måle feilen, fortsetter Stephen Dyson.

– Derfor samarbeider vi med kundene under hele prosessen, fra analyse av tilvirkningsbarheten for et design, gjennom nydesign eller tilpasninger om slike trengs, og helt til den avsluttende målingen og inspeksjonen av prototypen eller delen, avslutter han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: 

Software for tynnere deler

Wematter lanserer ny programvare for sin SLS 3d-skriver Gravity. Deep Space vil tilpasse skriverens interne system til å klare å lage tynnere deler.

Publisert av: 

3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Formnext 2020 skal trosse koronavirus

Den store Formnext-messen for additiv tilvirkningsindustri i Frankfurt er planlagt 10. – 13. november.
– Vi er fremdeles overbevist om den unike verdien og fordelene ved en fysisk messe, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: