Protolabs med nytt måleteknisk laboratorium

Protolabs utvider sine måle- og inspeksjonstjenester med nytt måleteknisk laboratorium.

På bakgrunn av den økende etterspørselen på raskere måling og sertifisering av prototyper og deler åpner nå Protolabs sitt nye måletekniske laboratorium. Protolabs investering omfatter maskiner for koordinatmåling (co-ordinate measurement machinery, CMM) og teknikk for 3d-laserskanning. Laboratoriet er en utvidelse av foretakets sekundære tjenester.

– Vi har merket at det finnes behov for en del prosedyrer for kvalitetskontroll tidligere i leveransekjeden og produsentene trenger rapporter som validerer de delene de produserer. Dette er også viktig for utvikling av prototyper å sikre at et opprinnelig design tilvirkes med de toleranser som kreves for testing på stedet, sier Stephen Dyson, Special Operations Manager for Protolabs i Europa.

De detaljerte målingene med CMM og annen teknikk har alltid vært tilgjengelige hos Protolabs, men ved å investere i sitt eget måletekniske laboratorium kan selskapet nå måle, inspisere og produsere rapporter enda raskere enn tidligere.

Protolabs CMM benytter en sonde for å med presisjon beregne et objekts fysiske geometri ved å måle en serie forskjellige punkter på overflaten i X-, Y- og Z-aksene. Den har en volumetrisk presisjon på (2,1 + 0,4 L/100) µm.

For detaljert visuell inspeksjon kan selskapets 3d-laserskanning produsere et 3d-fargekart av en del som så kan sammenliknes med det opprinnelige CAD-diagrammet ved å benytte GOM-inspeksjonsprogramvare. Presisjonen er korrekt opp til 0,01 mm og har en skanningshastighet på 320 000 målinger i sekundet.

Disse nye tjenestene, som gjennomføres av Protolabs, tilbys som et tillegg til fysiske dimensjonskontroller med stift-, blokk-, tråd-, dybde- og høydemålere og digitale kalippere. Med dette utstyret kan Protolabs nå tilby sine kunder målerapporter og dokumentasjon for ISIR, FAIR, PPAP og EMPB.

– Kvalitetskontroll gjennom korrekt måling og rapportering er livsviktig for at kundene og også kundenes kunder skal være fornøyde, men dette er bare det siste steget av prosessen. Kvalitetskontrollen starter allerede med det opprinnelige CAD-designet, for hvis det er noe feil der så gjør du ikke annet enn å måle feilen, fortsetter Stephen Dyson.

– Derfor samarbeider vi med kundene under hele prosessen, fra analyse av tilvirkningsbarheten for et design, gjennom nydesign eller tilpasninger om slike trengs, og helt til den avsluttende målingen og inspeksjonen av prototypen eller delen, avslutter han.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: 

Shining 3D lanserer nytt metallsystem på Formnext 2019

I dag åpnet Formnext 2019 i Frankfurt am Main, den internasjonale messen for både additiv og subtraktiv produksjon. Messen varer fra i dag, tirsdag 19. til og med fredag 22. november. Mange aktører i bransjen kommer hit for å presentere sine nyheter. 

Publisert av: 

Formlabs kjøper sin materialleverandør

Formlabs har kunngjort at de har tenkt å anskaffe den primære materialleverandøren for sitt sortiment med proprietære harpiksmaterialer, Spectra Group Photopolymers, et selskap som har produsert kjemikalier siden 1990.

Publisert av: 

Adidas slutter med Speedfactory

Adidas slutter med sine Speedfactories. Ja, selve utstillingsvinduet for 3D-printede individuelle sko-tilpasninger har fått seg et skudd for baugen.

Publisert av: 

3D-printing vokser innen oljeindustrien

En bransje som tidlig begynte å bruke additiv tilvirkning er olje- og gassindustrien. I en rapport fra konsulentfirmaet Global Data forventes industrien å omsette for 60 milliarder kroner i 2030. I følge rapporten er utviklingen av 3D-printing i metall en nøkkel til bransjens suksess.

Publisert av: 

Brusflasker blir til flyverktøy

Hvert år kastes det flere tonn plastflasker på Schiphol lufthavn i Nederland. Nå har flyselskapet KLM Royal Dutch Airlines begynt å resirkulere PET-flaskene til 3d-printverktøy som kan brukes i reparasjon og vedlikehold av fly.

Publisert av: 

De lanserer fiberprinter

Desktop Metal lanserer en 3D-printer for fiberkomposittprint. Denne gangen handler det om Fiber desktop-modellen, der selskapet har integrert en mikro-AFP-teknologi med lag-for-lag-teknologien FFF.

Publisert av: 

Nye retningslinjer kan få flere til å printe i metall

Etterbearbeidelse av additivt produserte metallkomponenter ved hjelp av subtraktive teknikker er etterspurt av industrien. Nå skal et nytt svensk prosjekt sette fokus på dette og utarbeide retningslinjer og verktøyanbefalinger som forhåpentligvis vil sette fart på utviklingen og føre til bedre industriell utnyttelse av 3D-printing.

Publisert av: 

Vil Xerox kjøpe HP?

Wall Street Journal har rapportert at det globale selskapet Xerox Holdings Corp. vurderer anskaffelsen av sin forretningspartner og rival HP Inc. Beskrevet av avisen som et grep som vil “forene to falmende teknologistjerner”, er angivelig at Xerox vurderer å gi et kontant-og-aksjetilbud på HP tilsvarende en markedsverdi på rundt 27 milliarder dollar.

Publisert av: 

Kinesiske forskere utvikler akvarisk 3D-Bioprintmetode for regenerativ medisin

Forskere fra medisinsk fakultet ved universitetet i Shenzhen, Kina, har utviklet en ny bioprintingmetode for å lage mikrostrukturer i 3D-arkitekturer under vann. Freeform Reconfigurable Embedded All-Liquid (FREAL) heter den nye metoden.

Publisert av: