Protolabs med nytt måleteknisk laboratorium

Protolabs utvider sine måle- og inspeksjonstjenester med nytt måleteknisk laboratorium.

På bakgrunn av den økende etterspørselen på raskere måling og sertifisering av prototyper og deler åpner nå Protolabs sitt nye måletekniske laboratorium. Protolabs investering omfatter maskiner for koordinatmåling (co-ordinate measurement machinery, CMM) og teknikk for 3d-laserskanning. Laboratoriet er en utvidelse av foretakets sekundære tjenester.

– Vi har merket at det finnes behov for en del prosedyrer for kvalitetskontroll tidligere i leveransekjeden og produsentene trenger rapporter som validerer de delene de produserer. Dette er også viktig for utvikling av prototyper å sikre at et opprinnelig design tilvirkes med de toleranser som kreves for testing på stedet, sier Stephen Dyson, Special Operations Manager for Protolabs i Europa.

De detaljerte målingene med CMM og annen teknikk har alltid vært tilgjengelige hos Protolabs, men ved å investere i sitt eget måletekniske laboratorium kan selskapet nå måle, inspisere og produsere rapporter enda raskere enn tidligere.

Protolabs CMM benytter en sonde for å med presisjon beregne et objekts fysiske geometri ved å måle en serie forskjellige punkter på overflaten i X-, Y- og Z-aksene. Den har en volumetrisk presisjon på (2,1 + 0,4 L/100) µm.

For detaljert visuell inspeksjon kan selskapets 3d-laserskanning produsere et 3d-fargekart av en del som så kan sammenliknes med det opprinnelige CAD-diagrammet ved å benytte GOM-inspeksjonsprogramvare. Presisjonen er korrekt opp til 0,01 mm og har en skanningshastighet på 320 000 målinger i sekundet.

Disse nye tjenestene, som gjennomføres av Protolabs, tilbys som et tillegg til fysiske dimensjonskontroller med stift-, blokk-, tråd-, dybde- og høydemålere og digitale kalippere. Med dette utstyret kan Protolabs nå tilby sine kunder målerapporter og dokumentasjon for ISIR, FAIR, PPAP og EMPB.

– Kvalitetskontroll gjennom korrekt måling og rapportering er livsviktig for at kundene og også kundenes kunder skal være fornøyde, men dette er bare det siste steget av prosessen. Kvalitetskontrollen starter allerede med det opprinnelige CAD-designet, for hvis det er noe feil der så gjør du ikke annet enn å måle feilen, fortsetter Stephen Dyson.

– Derfor samarbeider vi med kundene under hele prosessen, fra analyse av tilvirkningsbarheten for et design, gjennom nydesign eller tilpasninger om slike trengs, og helt til den avsluttende målingen og inspeksjonen av prototypen eller delen, avslutter han.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: