Slik kan 3d-printing komme matindustrien til gode

Ved Campden BRI forskningsinstitutt i Storbritannia studerer en gruppe forskere for tiden hvordan 3d-printet mat kan komme næringsmiddelindustrien til gode.

3d-printing av mat er ingen ny idé, men ifølge forsker Gael Delamare begynner matindustrien å bli virkelig interessert i teknologien. I tillegg til å redusere matsvinn, er det flere andre fordeler som Gael mener industrien nå begynner å innse.

– Den kan brukes til å lage individualisert mat gjennom form, farge og smak, så vel som til spesifikke dietter og ernæringsinntak, sier Gael Delamare i en video fra Campden BRI.

Flere faktorer
Teknologien gruppen har tatt i bruk er FDM, Fused Deposition Modelling, som bygger lag på lag. For tiden jobber de med å finne perfekte oppskrifter som kan brukes i printeren. Men det er mange faktorer som spiller en rolle når det gjelder bare å håndtere mat, ikke minst temperatur og hvor lenge maten vil kunne stå i butikkhyllene.

Gael Delamare.

– Alle disse problemene må tas opp for å oppfylle forbrukerens forventninger og for å gjøre det trygt.

Spesifikke ernæringsmessige krav
I tillegg til at studien gir et objektivt bilde av fordeler og ulemper ved teknologien, ønsker gruppen å undersøke hvordan det kan være til fordel for mennesker hos eldre med spesifikke ernæringsmessige krav.

20. juni 2020 vil Campden BRI være vertskap for et seminar om emnet. Du kan lese mer om studien her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: