Stratasys med egen 3d-printer for anatomiske modeller

Anatomisk modell av hode, 3d-printet med Stratasys J750. Foto via Stratasys

En av de ledende produsentene av 3d-printløsninger, Stratasys, lanserer nå en egen medisinsk oppgradering av sin modell J750 for at den skal være best egnet som printer for anatomiske modeller. 

3d-printeren J750  Digital Anatomy er laget til bruk for helsepersonell. Den er kompatibel med et nytt utvalg av materialer fra Stratasys som er spesialdesignet for å lage anatomiske modeller. Disse skal brukes i pre-kirurgisk planlegging, eller for trening. Modeller laget av disse materialene etterligner følelsen av levende vev, og gir kirurger et mer realistisk miljø og null risiko for å praktisere komplekse operasjoner.

Stratsys sin basis J750 3d-printer ble opprinnelig lansert i 2016. Deretter startet man opp videre produktutvikling, og i løpet av de siste tre årene har systemets muligheter virkelig vunnet terreng i produksjonen av anatomiske modeller. Dette skyldes delvis kvaliteten og delvis utvalget av farger som er muliggjort med PolyJet-teknologi. Modeller som er printet med denne metoden kan være tydelig segmentert og fargekodet for å signalisere komplekse strukturer. J750 er også i stand til multimateriell 3D-utskrift, slik at forskjellige strukturer kan integreres i et objekt for variert funksjonalitet.

Et nylig gjennombrudd som er grunnleggende for J750 i medisinsk bruk, har vært valideringen av Materialises FDA-godkjente Mimics inPrint-programvare, noe som potensielt kan oppfordre flere brukere til å velge Stratasys 3d-printere. Etter valideringen ble Centre Hospitalier Universitaire de Bordeaux (CHU de Bordeaux) i Frankrike et av de første sykehusene i verden som skaffet seg en J750 på stedet. I september fulgte den personlige produsenten av medisinsk utstyr, Bone 3D og skaffet seg sin egen J750 for produksjon av kirurgiske guider og simulatorer.

For det meste har J750 Digital Anatomy 3d-printeren de samme basis spesifikasjonene som den originale J750. Hovedforskjellen er at Digital Anatomy-systemet kan fungere med tre spesialistmaterialer: TissueMatrix, GelMatrix og BoneMatrix.

TissueMatrix er et materiale laget spesielt for å etterlikne av hjertevev. Den er myk, fleksibel og gjennomskinnelig.

GelMatrix er støttemateriale for bruk i små hulrom i anatomiske modeller. Den er egnet for bruk i kar som har indre diametre og
veggtykkelser helt ned til 1,0 mm. På et senere tidspunkt planlegger Stratasys å lansere en rensestasjon for blodårer for å lette fjerningen av dette materialet.

Og til slutt blir BoneMatrix beskrevet som “et sterkt, men likevel fleksibelt materiale” som brukes til å representere bein på en anatomisk modell.

 

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: