Stratasys utvider materialutvalget

Antero 840CN03 kan benyttes til elektroniske produkter. Foto via Stratasys

3d-printerprodusent Stratasys lanserer to nye materialer, den nylonbaserte termoplasten Diran 410MF07 og den PEKK-baserte termoplasten Antero 840CN03.

Diran 410MF07, et sterkt materiale som passer godt til verktøysapplikasjoner. Foto via Stratasys

Diran 410MF07 er en termoplast som er utviklet for å lage jigger, fiksturer og andre verktøysapplikasjoner. Ifølge produsenten har plasten egenskaper som høy seighet, slitestyrke og slagfasthet. Materialet er til Stratasys sin 3d-printer F370.

Antero 840CN03 er en PEKK-basert termoplast for Stratasys 3d-printer F900. Materialet passer for industrier med høye krav, så som romfart og fly. Blant annet har den elektrostatisk avledende egenskaper og er veldig slitesterkt, skriver 3d-teknikkleverandøren Protech som er forhandler av Stratasys sine 3d-printere og materialer.

En annen nyhet fra Statasys er at FDM-materialet ABS-ESD7 nå blir tilgjengelig for 3d-printeren Stratasys F370. Dette materialet benyttes mest for komponenter i elektronikkindustrien som krever elektrisk skjerming.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: 

Software for tynnere deler

Wematter lanserer ny programvare for sin SLS 3d-skriver Gravity. Deep Space vil tilpasse skriverens interne system til å klare å lage tynnere deler.

Publisert av: 

3D-printing lyser opp verden

3D-printede lys lyser opp verden. Stearinlysbedrifter bruker nå 3D-printteknologi for å utvikle nye og forbedrede lysproduksjonsprosesser, i tillegg til produkttesting.

Publisert av: 

Skal 3D-printe rekkehus i betong

ConcretePrint har klart å 3D-printe en sylinder bestående av doble vegger i betong. – Målet er å 3D-printe rekkehus sensommeren og høsten 2021, sier administrerende direktør Tobias Haslingen.

Publisert av: 

3D-printing av deler til landbruksmaskiner

HİDROMEK, som er en tyrkisk produsent av industrielle kjøretøy benytter seg av LOOP PRO 3D printeren for å produsere sluttbrukerdeler for deres landbruksmaskiner.

Publisert av: 

Formnext 2020 skal trosse koronavirus

Den store Formnext-messen for additiv tilvirkningsindustri i Frankfurt er planlagt 10. – 13. november.
– Vi er fremdeles overbevist om den unike verdien og fordelene ved en fysisk messe, sier Sascha F. Wenzler, visepresident for Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH.

Publisert av: 

Materiale for de fine detaljer

Protolabs lanserer nytt materiale for detaljerte prototypedeler – Microfine Grey. I følge selskapet kan dette bidra til å redusere utviklingstiden for nye komponenter betydelig.

Publisert av: