Stratasys utvider materialutvalget

Antero 840CN03 kan benyttes til elektroniske produkter. Foto via Stratasys

3d-printerprodusent Stratasys lanserer to nye materialer, den nylonbaserte termoplasten Diran 410MF07 og den PEKK-baserte termoplasten Antero 840CN03.

Diran 410MF07, et sterkt materiale som passer godt til verktøysapplikasjoner. Foto via Stratasys

Diran 410MF07 er en termoplast som er utviklet for å lage jigger, fiksturer og andre verktøysapplikasjoner. Ifølge produsenten har plasten egenskaper som høy seighet, slitestyrke og slagfasthet. Materialet er til Stratasys sin 3d-printer F370.

Antero 840CN03 er en PEKK-basert termoplast for Stratasys 3d-printer F900. Materialet passer for industrier med høye krav, så som romfart og fly. Blant annet har den elektrostatisk avledende egenskaper og er veldig slitesterkt, skriver 3d-teknikkleverandøren Protech som er forhandler av Stratasys sine 3d-printere og materialer.

En annen nyhet fra Statasys er at FDM-materialet ABS-ESD7 nå blir tilgjengelig for 3d-printeren Stratasys F370. Dette materialet benyttes mest for komponenter i elektronikkindustrien som krever elektrisk skjerming.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: