3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

Spectral 30 3D-printeren fra 3ntr

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet – et europeisk forskningsprogram sentrert rundt utvikling av teknologi som reduserer CO2 , gassutslipp og lydnivåer fra fly (med forskningsbidrag fra Rescoll og Airbus ).

Mens høyytelses 3D-printere er i stor etterspørsel, må kvaliteten på materialene også stemme overens. Med superpolymerer som PEEK, Ultem og PEKK, tilbyr den nye printeren et additivt produksjonssystem med automatisk kalibrering.

Spectral 30 tilbyr også:

 • Grensesnitt mot produksjons- og kvalitetskontrollsystemer
 • Raske dysebytter
 • Kombinasjon av forskjellige polymerer avhengig av prosjekter
 • Repeterbarhet av deleproduksjon
 • Hver av de 4 dysene kan gå til 500 ° C
 • Byggeplattformstemperatur på 300 ° C
 • Kammertemperatur på 250 ° C
 • Høyeffektiv væskekjøling
 • Styring av ekstruderingsstrøm
 • En berøringsskjerm
 • Byggevolum: 300 x 300 x 300 mm
 • Plasseringsnøyaktighet (XYZ): +/- 0,005 mm
 • Børsteløse AC-motorer på XYZ-akser

Spectral 30 har fire dyser, med automatisert plateutjevning og 4 Vento-tørkere, ment for å tørke og beskytte polymerer under printprosessen, og sikre at mekaniske egenskaper ikke blir forringet.

I sin nylige pressemelding forklarer 3ntr-teamet at fokuspunktet var å starte en ny familie av maskiner som var i stand til å oppnå høy ytelse – men også en som kan overgå forventningene i bransjen om kvaliteten på maskinvaren.

–Takket være forskning og tilbakemeldinger hentet fra Airbus, Rescoll og flere viktige kunder, har vi utviklet Spectral 30, den industrielle 3D-printeren for lavkostnads- høyeytelses-polymerer, sa Davide Ardizzoia, administrerende direktør i 3ntr. –Med Spectral 30 har operatører presis kontroll over maskinen og friheten til å innovere i design og designmateriell for enhver type produksjon, samtidig som de alltid sikrer det endelige resultatet, avslutter Ardizzoia.

Du finner 3ntr i hall 12.1 på stand G99 på Formnext i Frankfurt denne uken.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printer sportstjerner med Massivit

Fransk spesialist på visuell kommunikasjon, “Deko 3D by Sepia” har investert i en Massivit 3D-printer og produserer nå stjerner fra sportens verden i full størrelse. De er lettere, for inni er det hulrom.

Publisert av: 

Strid om forbud mot 3D-printede våpen

En føderal dommer har uttalt at Trump-administrasjonens beslutning om å tillate distribusjon av konstruksjonstegninger for 3D-printing av våpen er lovstridig.

Publisert av: 

To programvarer som samarbeider sømløst

AMFG kunngjorde et samarbeid med Autodesk om å kople sammen programvarene MES med Netfabb, noe som vil gjøre at brukerne kan få en fullt integrert arbeidsflyt fra design til produksjon.

Publisert av: 

Automatisert etterbehandling på Formnext

Den britiske spesialisten på etterbehandling av 3d-printede objekter, Additive Manufacturing Technologies (AMT) lanserte sitt nye digitale produksjonssystem (DMS) på Formnext 2019. Med dette mener de alt skal være på plass for å starte opp høyvolumsproduksjon av 3D-printede sluttprodukter.

Publisert av: 

Prototal AS får ny hovedeier og øker aktiviteten på Levanger

Prototal Industries AB har tatt over hele eierandelen i den norske avdelingen Prototal AS på Levanger, som nå skal inn i nye lokaler. Nå ser de frem til å kunne betjene sine kunder på det norske markedet på en mye bedre måte.

Publisert av: 

25-åring tar steget inn i 3D-bransjen

Network Innovation, leverandør av produkter innen foto og grafisk produksjon, utvider sin portefølje og begynner å distribuere 3D-printere fra Flashforge i hele Norden.

Publisert av: 

3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet

Publisert av: