3ntr avduker Spectral 30 på Formnext

Spectral 30 3D-printeren fra 3ntr

3ntr er en dynamisk tilstedeværelse på Formnext i år i Frankfurt, Tyskland (fra 19. til 22. november), og introduserer der den nye Spectral 30 3D-printeren med 4 dyser og som tåler opptil 500° C, produsert via Clean Sky-prosjektet – et europeisk forskningsprogram sentrert rundt utvikling av teknologi som reduserer CO2 , gassutslipp og lydnivåer fra fly (med forskningsbidrag fra Rescoll og Airbus ).

Mens høyytelses 3D-printere er i stor etterspørsel, må kvaliteten på materialene også stemme overens. Med superpolymerer som PEEK, Ultem og PEKK, tilbyr den nye printeren et additivt produksjonssystem med automatisk kalibrering.

Spectral 30 tilbyr også:

 • Grensesnitt mot produksjons- og kvalitetskontrollsystemer
 • Raske dysebytter
 • Kombinasjon av forskjellige polymerer avhengig av prosjekter
 • Repeterbarhet av deleproduksjon
 • Hver av de 4 dysene kan gå til 500 ° C
 • Byggeplattformstemperatur på 300 ° C
 • Kammertemperatur på 250 ° C
 • Høyeffektiv væskekjøling
 • Styring av ekstruderingsstrøm
 • En berøringsskjerm
 • Byggevolum: 300 x 300 x 300 mm
 • Plasseringsnøyaktighet (XYZ): +/- 0,005 mm
 • Børsteløse AC-motorer på XYZ-akser

Spectral 30 har fire dyser, med automatisert plateutjevning og 4 Vento-tørkere, ment for å tørke og beskytte polymerer under printprosessen, og sikre at mekaniske egenskaper ikke blir forringet.

I sin nylige pressemelding forklarer 3ntr-teamet at fokuspunktet var å starte en ny familie av maskiner som var i stand til å oppnå høy ytelse – men også en som kan overgå forventningene i bransjen om kvaliteten på maskinvaren.

–Takket være forskning og tilbakemeldinger hentet fra Airbus, Rescoll og flere viktige kunder, har vi utviklet Spectral 30, den industrielle 3D-printeren for lavkostnads- høyeytelses-polymerer, sa Davide Ardizzoia, administrerende direktør i 3ntr. –Med Spectral 30 har operatører presis kontroll over maskinen og friheten til å innovere i design og designmateriell for enhver type produksjon, samtidig som de alltid sikrer det endelige resultatet, avslutter Ardizzoia.

Du finner 3ntr i hall 12.1 på stand G99 på Formnext i Frankfurt denne uken.

Publisert av: 

Del denne artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Prodways integrerer 3DExperience

Den franske industrielle 3D-printerleverandøren Prodways Group har kunngjort integrasjon av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE- plattform, samt anskaffelse av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation.

Publisert av: 

Jomfrutur med 300 3D-printede deler i motoren

GE Aviation har kunngjort at den amerikanske multinasjonale luftfartsgiganten Boeing har fullført den første flyvningen på sin 777X jet, drevet av to GE9X-motorer. Disse motorene er utstyrt med over 300 3D-printede deler.

Publisert av: 

Ny driver forbedrer Mimakis maskiner

Med den nye printerdriveren Cuttlefish får brukerne av Mimakis fullfarge 3D-printer bedre kontroll over geometri, farger og materialoverganger.

Publisert av: 

3D-printing uten manuell programmering

ABB Robotics, robotdivisjonen til det sveitsisk-svenske multinasjonale elektronikkfirmaet ABB har introdusert 3D-print programvare for sitt robotsimuleringsprogram.

Publisert av: 

Optimaliserer smykkeproduksjonen

Den amerikanske 3D-printerprodusenten 3D Systems har kunngjort en ny smykkeproduksjonsløsning for sin Figur 4 3D-utskriftsplattform. Figure 4 Jewelry, designet for det 3D-printede smykkemarkedet, består av 3D Systems maskinvare, programvare og materialer optimalisert for å gi høy nøyaktighet, rike detaljer og glatte overflater.

Publisert av: 

Mindre plast – flere brett

Et fransk selskap som heter Hexa Surfboard har investert helhjertet i design og 3D-printing av miljøvennlige surfebrett. Målet er å redusere plasten i verdenshavene.

Publisert av: 

Postnord kjøper HP 3D-printer

I Sverige 3D-printer Postnord deler og reservedeler for kunder på forespørsel. Nå styrker de sin 3D-printvirksomhet med en ny HP 3D-printer. -Med denne teknologien kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele distribusjonsstadier, sier Tomas Lundström, sjef for 3D i Postnord Strålfors.

Publisert av: 

PLM Group satser på programvare

PLM Group, forhandler av HP, 3D Systems og Markforged i det nordiske markedet, investerer nå ytterligere i programvare. Derfor inngår de et samarbeid med den belgiske utvikleren Materialize.

Publisert av: 

Snart kan du spise 3D-printet fisk til middag

Magasinet San Diego Union-Tribune skrev nylig om Foodtech-selskapet BlueNalu i San Diego, USA, og har lyktes med 3D-utskriftslaborert fisk. Noe som kan være på markedet i løpet av to år.

Publisert av: 

Reguleringer for 3D-printing av kroppsdeler

Artikkelen tar for seg fremskrittene til 3D-printing og dens avlegger bioprinting innen feltet medisin, og stiller spørsmål om lovreguleringer som finnes, og andre som kanskje bør komme på plass før utviklingen løper fra lovgiverne.

Publisert av: 

Bransjeekspertene spår om 2020

3D Printing Industry har spurt 80 insidere i ledende firmaer innen additiv tilvirkning om hva de tror kommer til å skje i 2020. Vi viderebringer her et utvalg av svarene, oversatt til norsk.

Publisert av: